Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@FANTOMAS nieźle to wygląda i te felgi nawet w oczy nie kłują jak na renderach! Nowe CLA 45s dużo bardziej mi leży niż A45s. Ogólnie w nowym modelu wszystko poprawili na co ludzie narzekali w poprzednim modelu. Ciekawe co przy okazji zj***li :decayed:

• Odpowiedzi 121,5 tys.
  • Wyświetleń 4,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 28.02.2020 o 22:48, skotyman napisał:

nieźle to wygląda i te felgi nawet w oczy nie kłują jak na renderach! 

Zmienił te or AMG na MOMO

20200229_080520.jpg

W dniu 28.02.2020 o 22:48, skotyman napisał:

Nowe CLA 45s dużo bardziej mi leży niż A45s

To kupuj świnkę i zbieraj bo za dwa lata pewnie będzie na sprzedaż :wink:

Opublikowano

@FANTOMAS ma jeszcze te ori? Może bym przymierzył do siebie, bo mam tylko jeden komplet felg 

Opublikowano
22 godziny temu, FANTOMAS napisał:

Zmienił te or AMG na MOMO

20200229_080520.jpg

Dużo ładniejsze te momo

Opublikowano
W dniu 1.03.2020 o 11:53, skotyman napisał:

@FANTOMAS ma jeszcze te ori? Może bym przymierzył do siebie, bo mam tylko jeden komplet felg 

Te ori AMG zostawia sobie na zimę. Z przymierzeniem będzie problem bo on jest z Myślenic więc logistycznie słabo to widzę :unsure:

Opublikowano

Wybiera się ktoś dzisiaj na spota?

Opublikowano

Siema :hi::kawa:

Opublikowano

Powitać ;)

Znacie i możecie polecić kogoś w Krakowie bądź okolicach kto podjąłby się modyfikacji stelaża foteli?

Leżą u mnie bezczynnie Recaro i choć bym nie wiem jak bardzo chciał nie mogę w nich jeździć, gdyż są osadzone nieco wyżej niż standardowe placki bez elektryki. Może udałoby się coś zdziałać, ale przydałby się ktoś kto by miał pojęcie o takiej robocie.

Opublikowano

Witam Panowie. 

Czy ktoś w klubie może zajmuje się dorabianiem kluczyków samochodowych? A może kogoś znajomy to robi? Z góry dziękuje za informacje.   

Opublikowano
2 godziny temu, Zemis napisał:

Witam Panowie. 

Czy ktoś w klubie może zajmuje się dorabianiem kluczyków samochodowych? A może kogoś znajomy to robi? Z góry dziękuje za informacje.   

Malborska 93A, 30-624 Kraków

Opublikowano

Koledzy - ktoś w Kraku i okolicach posiada może B8 polift na zawieszeniu 1BA (na sprężynach Eibach Pro Kit -35/-30), ewentualnie na oryginalnym 1BV (bo podobno jest bardzo podobne do 1BA na Eibach)?

Jeżeli tak - być może na 19tkach? Chciałbym zobaczyć jak siedzą przy takim obniżeniu / zawiasie bo szukam aktualnie nowych felg na sezon i nie wiem czy zdecydować się na 8.5'' ET35 (245/35 lub 255/35) czy może jednak coś innego (typu 8'', ew. 43 ET). Przejrzałem trochę tematów na forum ale chciałbym zobaczyć jak to na żywo wygląda zanim coś zamówię :decayed:

Moja aktualnie siedzi na zimowych 18'' 245/40, ET 42, 8'' i zastanawiam się czy przy takiej zmianie nie będzie jakiejś obcierki.

20200215_155911.jpg

Edytowane przez Barti_

Opublikowano

@Barti_ 9x19 ET33 z opona 245/35 siada w B8 idealnie. 8 calowe odpuść na starcie. 

Opublikowano
34 minuty temu, skotyman napisał:

@Barti_ 9x19 ET33 z opona 245/35 siada w B8 idealnie. 8 calowe odpuść na starcie. 

Rozumiem, że rozmiar z A5, ew. B9? Wrzuciłem na Allegro z ciekawości takie parametry (Piasta 66.6; ET 33; 19''; 9J; śruby 5x112) i bardzo mało mi wyrzuciło wyników.

Dużo większy wybór przy 8.5J / ET 35 :facepalm: Aż taka duża różnica między 8.5/35, a 9/33?

Opublikowano

Tak, rozmiar z A5. Jest tego bardzo dużo w necie. Przy takich parametrach masz fajną wklęsłość i idealne spasowanie z nadkolem. @Marcin_K ma rotory z A5, tylko, ze na oponie 255/35 i delikatnie przód wystaje. Przy oponie 245/35 byłoby idealnie :wink: mam gdzieś nawet może jak wyglądały ori pompei z a5 na ex b8 mojego taty z opona 255/35 i zawieszeniu 1BE. 

Opublikowano
Opublikowano
18 minut temu, skotyman napisał:

Tak, rozmiar z A5. Jest tego bardzo dużo w necie. Przy takich parametrach masz fajną wklęsłość i idealne spasowanie z nadkolem. @Marcin_K ma rotory z A5, tylko, ze na oponie 255/35 i delikatnie przód wystaje. Przy oponie 245/35 byłoby idealnie :wink: mam gdzieś nawet może jak wyglądały ori pompei z a5 na ex b8 mojego taty z opona 255/35 i zawieszeniu 1BE. 

@Marcin_K - wrzuć jakąś fotę jak to wygląda u Ciebie:hi:

8 minut temu, skotyman napisał:

Czy tam da się chociaż jeden palec wsadzić między koło,a błotnik? :decayed: 1BE to też -30?

Zależy mi przede wszystkim, żeby koło nie ocierało o nadkole przy pełnym obciążeniu (4/5 osób + pełny bagażnik), więc dlatego mam wątpliwości czy iść w 9x19; ET 33 + naciąg(?) 245/35 przy Eibachu na -35/-30 1BA. Czy raczej bezpieczniejszą opcją nie byłoby to o czym pisałem czyli 8.5x19; ET 35 i 255/35 (ew. 245/35)?

Opublikowano

1BE to -20mm, ale u mojego taty jakoś całkiem dobrze to siedziało a nic nie było grzebane w zawieszeniu. Na zdjęciu widać ze tak za bardzo nie było miejsca, ale spokojnie było miejsce + pirelli, które było na tyle miało strasznie wysoki bok. 9cali et33 z 245/35 nie będzie przycierać. Możesz tez szukać 8.5 et32 z a5 albo ori rozmiar z b8 czyli 8.5 et43, ale wtedy będzie potrzebny dystans, żeby to idealnie wyglądało i felgi będą dosyć płaskie

Opublikowano
33 minuty temu, skotyman napisał:

1BE to -20mm, ale u mojego taty jakoś całkiem dobrze to siedziało a nic nie było grzebane w zawieszeniu. Na zdjęciu widać ze tak za bardzo nie było miejsca, ale spokojnie było miejsce + pirelli, które było na tyle miało strasznie wysoki bok. 9cali et33 z 245/35 nie będzie przycierać. Możesz tez szukać 8.5 et32 z a5 albo ori rozmiar z b8 czyli 8.5 et43, ale wtedy będzie potrzebny dystans, żeby to idealnie wyglądało i felgi będą dosyć płaskie

Widzę, że wymieniłeś 32 (A5) i 43 (B8). Czyli 8.5 ET 35 to nie jest rozmiar ORI? Bardzo dużo osób w temacie z felgami polecało właśnie 8.5J ET 35 i do tego kapcie 245/35 jeżeli chodzi o 19'' i dlatego się zasugerowałem takim rozmiarem właśnie.

W sumie dalej w temacie - jakiś dobry wulkanizator Kraków i okolice? Który w razie czego umie naciągać gumę na felgę i dobrze wyważyć koło?

Opublikowano

8.5 i et35 to nie jest ori rozmiar. Btw. Przy 245/35 na 9calach nie będzie naciągu. 

Opublikowano
W dniu 8.03.2020 o 22:41, Barti_ napisał:

@Marcin_K - wrzuć jakąś fotę jak to wygląda u Ciebie:hi:

Czy tam da się chociaż jeden palec wsadzić między koło,a błotnik? :decayed: 1BE to też -30?

Zależy mi przede wszystkim, żeby koło nie ocierało o nadkole przy pełnym obciążeniu (4/5 osób + pełny bagażnik), więc dlatego mam wątpliwości czy iść w 9x19; ET 33 + naciąg(?) 245/35 przy Eibachu na -35/-30 1BA. Czy raczej bezpieczniejszą opcją nie byłoby to o czym pisałem czyli 8.5x19; ET 35 i 255/35 (ew. 245/35)?

Tylko moje siedzi na zawiasów 1BL

20191023_172446.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.