Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośniki 16cm w przednich drzwiach Audi A4 B5 bez przeróbek tapicerki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podeslijcie mi zdjęcia swoich wygluszonych drzwi, interesuje mnie wygluszenie w miejscu gdzie jest te piankowe żółte (chyba wzmocnienie).

Opublikowano

Takie pytanko od znajomego. Podłączył Subwofer Bose z Avanta do Sedana. Głośniki w drzwiach zostały stare. Jedynie podłączone pod wzmacniacz Bose. Czy duża będzie różnica jak by wrzucił głośniki DLS RS6 bo mogę mu załatwić w dobrej kasie?

Opublikowano
Witam

Poszukuje głośniczków na przód i zastanawiam sie nad

- PowerBass S6C

- Vibe Slick 6 Comp - Vibe Slick 6 Comp AudioBas.pl - Twój Sklep Car Audio

Co byście doradzili :) ?

Mam FLI Comp6-F3 na licencji Vibe o trochę gorszych parametrach niż te Viby które pokazałeś i działa to całkiem fajnie. Po wygłuszeniu drzwi bass jest bardzp fajny więc na tych powinno być jeszcze lepiej.

No sie zastanawiam nad tymi co mówisz jeszcze

http://www.caraudiosklepy.pl/u-dimension-el-comp-6-p208.html

Opublikowano

Ja moze jestem zbyt wymagajacy ale mi nie wysyarczaja moje u-dimki .. -.- fajnie gra ale za cicho :D

Opublikowano

Ja popełniłem błąd kupując trójdrożne pioneery do przodu.... dlatego teraz naprawiam ten bład :D A te brzdąkające coś dam w półkę.=]

Opublikowano

Ma ktos zamontowane głosniki

Hertz ESK165.5 + 6x Maty Silent Coat Wrocław (4441982389) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

:eusathink:

---------- Post dopisany at 11:24 ---------- Poprzedni post napisany at 11:18 ----------

a moze cos z tej płytkiej serii

HERTZ DSK 170.3 SYSTEM SLIM 17cm HIGH POWER 160W (4383640192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

45mm głębokosc montażowa to świat i ludzie, tylko czy to gra?

---------- Post dopisany at 11:28 ---------- Poprzedni post napisany at 11:24 ----------

Hifonics TS6.2C 50-20000 Hertz 125W RMS SklepMława (4433341514) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

60mm

Moze takie ktoś słyszał? zalezy mi na basie, pb L60C były pod tym wzgledem beznadziejne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja już wybrałem excursion-sx-6c juz do mnie jadą, teraz zakupić maty, wyciąć dystanse i składamy :) Opinie dodam jak odsłucham!

Opublikowano

Ja jestem na etapie 16 na maskownicy bardziej wysuniętych do środka zobaczymy co wyjdzie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, wczoraj po 4h walki udało mi si.ę wyrzeźbić ten kawałek "deseczki" pod głośnik i zamontowaniu jest po prostu BEZNADZIEJNIE.... drzwi są wygłuszone all zrobione ale wystarczy że podkręcę głosnosc i głosnik powoduje drgania w boczku w którym coś bzyczy i cały drga, więcej hałasu z boczku niż z głośnika co zrobić? :((

Albo może ktoś powiedzieć gdzie mozna kupić panel żeby osadzić głośnik tak jak jeden z użytkowników

fc31381439c02d82.jpg

??

Opublikowano

taki panel da ten sam efekt... bo jest przyczepiony do boczka który ma ucięte mocowania. Wygłyszłes matami teraz proponuje wyciszyć drzwi, kable było wrzucić w uszczelki okienne albo cos w podobie, fabryka dawała takie rękawy z gąbki, kable należało by gdzieś na stałe puscić, aby luzem nie latały, boczek od wewnatrz gąbką opierdzielić na klej

Opublikowano

obecnie siedze i wycinam wszystko co możliwe po starym głosniku i wykleje miejscami boczek matą chyba kable bede tez układał chował i kombinoiwał

Opublikowano

ja teraz kupiłem uszczelke do okien wpuściłem w nią kable i przykeliłem do ramy od wewnątrz

Opublikowano

Sukces! :) Po 3h rzeźbienia boczka, wyrwaniu wszystkich zbędnych elementów plastiku i powiększeniu otworu z siatką głosnika w boczku przestało brzdąkać i wszystko pięknie gra!!! Teraz pozostały drugie drzwi ale to już pikuś majac wprawe :D Życzę powodzenia wszystkim co będą przerabiać ale przede wszystkim cierpliwości do tego :D:hi:

PS. polecam głośniki Excursion SX-6C :)

Edytowane przez danko93

Opublikowano

powiększeniu otworu z siatką głosnika w boczku przestało brzdąkać
że jak pociołeś boczek na zewnątrz?
Opublikowano

Wewnątrz, kratka jest z zewnątrz boczka prostokątna a wewnątrz ma tylko okrągły otwór pod głosnik 13cm wyciąłem wewnątrz całą wielkość zewnętrznego prostokąta.

Opublikowano

A czyli tak jak powinienes od początku to zrobic :)

Opublikowano

Operacja udana drzwi wygłuszone z każdej możliwej strony kable pospinane zaizolowane dodatkowo, polecam głośniki 16cm!:) Roboty sporo ale warto.

Jeszcze tylko wzmacniacz :decayed:

Opublikowano

Kolego masz jakies fotki z prac?

Opublikowano

Mówisz i masz

79d77a87a8386605m.jpg

c4e086d0cb9fbe7cm.jpg

55f34b9db247a03fm.jpg

Na zewnątrz poszła mata do ramek ale juz fotek nie mam.

Opublikowano

Dzis bede czeka mnie to samo.

Kupilem glosniki, wzmak,kable i maty....