Opublikowano 17 Listopada 200916 l Gdzie jeszcze mozna kupic pompke do xenonow? W aso cena 160zl a nie chce wywalic tyle jak ma sie okazac,ze moja jest sprawna... Kolego Bieniekkilka postów wcześniej pisałem że orginalna pompke do spryskiwaczy lamp kupisz u allegrowicza JolantaMM za 49zł ja kupiłem i powoli zbieram graty do montażu sprysków Pozdrawiam
Opublikowano 17 Listopada 200916 l Tak widzialem.Narazie ogranicze sie do sprawdzenie napiecia i przejrzenia instalacji od pompki.Niestety narazie nie mam jak sie za to zabrac...
Opublikowano 18 Listopada 200916 l Witam , pozwolicie ze sie podlacze pod temacik gdyz nie dlugo zamierzam zalozyc spryski lecz wie juz moze ktos jak i gdzie trzeba sie podpiac zeby wszystko dzialalo jak ori??? Dzieki i pozdrawiam
Opublikowano 18 Listopada 200916 l Witam , pozwolicie ze sie podlacze pod temacik gdyz nie dlugo zamierzam zalozyc spryski lecz wie juz moze ktos jak i gdzie trzeba sie podpiac zeby wszystko dzialalo jak ori??? Dzieki i pozdrawiam Wystarczy poszukać wyszukiwarka się kłania Marcin http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t99740.0.html;highlight=spryskiwacze+lamp
Opublikowano 23 Listopada 200916 l Tak widzialem.Narazie ogranicze sie do sprawdzenie napiecia i przejrzenia instalacji od pompki.Niestety narazie nie mam jak sie za to zabrac... Sprawdzilem i wszystko jest tak jak powinno byc.Albo gdzies mi cisnienie ucieka(wycieku nigdzie nie zauwazylem) albo sa dysze zapchane.Tyle,ze pod sprezarka ladnie sie otwieraja i wydmuc**ja resztki plyny z wezykow.
Opublikowano 23 Listopada 200916 l Tak widzialem.Narazie ogranicze sie do sprawdzenie napiecia i przejrzenia instalacji od pompki.Niestety narazie nie mam jak sie za to zabrac... Sprawdzilem i wszystko jest tak jak powinno byc.Albo gdzies mi cisnienie ucieka(wycieku nigdzie nie zauwazylem) albo sa dysze zapchane.Tyle,ze pod sprezarka ladnie sie otwieraja i wydmuc**ja resztki plyny z wezykow. sprezarka wytwarza inne cisnienie
Opublikowano 23 Listopada 200916 l Tak widzialem.Narazie ogranicze sie do sprawdzenie napiecia i przejrzenia instalacji od pompki.Niestety narazie nie mam jak sie za to zabrac... Sprawdzilem i wszystko jest tak jak powinno byc.Albo gdzies mi cisnienie ucieka(wycieku nigdzie nie zauwazylem) albo sa dysze zapchane.Tyle,ze pod sprezarka ladnie sie otwieraja i wydmuc**ja resztki plyny z wezykow. sprezarka wytwarza inne cisnienie No to sie domyslam,tyle ze powinna udroznic ewentualne zatkanie.Jakie macie pomysly na wyczyszczenie calego ukladu?
Opublikowano 24 Listopada 200916 l Tak widzialem.Narazie ogranicze sie do sprawdzenie napiecia i przejrzenia instalacji od pompki.Niestety narazie nie mam jak sie za to zabrac... Sprawdzilem i wszystko jest tak jak powinno byc.Albo gdzies mi cisnienie ucieka(wycieku nigdzie nie zauwazylem) albo sa dysze zapchane.Tyle,ze pod sprezarka ladnie sie otwieraja i wydmuc**ja resztki plyny z wezykow. sprezarka wytwarza inne cisnienie No to sie domyslam,tyle ze powinna udroznic ewentualne zatkanie.Jakie macie pomysly na wyczyszczenie calego ukladu? jesli ktoras dysza jest czyms zatkana to nie odetkasz jej w strone wyjscia cisnienia jedynie trzeba by dmuchac od sprysku do weza a to chyba nie wykonalne
Opublikowano 28 Listopada 200916 l W dziale elektrycznym masz temat jak podlaczyc do b5 i staramy sie rozszyfrowac podlaczenie w b6/b7.
Opublikowano 28 Listopada 200916 l dostałem taki opis od MK4 do pompki spryskiwaczy lamp pin1-> podpiąć do masy (kolor kabla brązowy) pin2-> podpiąć do centralnej elektroniki do pinu 2 (do gniazda 10 pianowego czarnego) (kolor kabla czerwono-biały) a dokładnie w ori jest tak ze idzie od pinu 2 do (17-pin connector, zielony przy nogach kierowcy po lewej stronie jak odsuniesz ten czarny plastik) a od niego idzie do centralnej nie wiem czy trzeba cos jeszcze przekodowac w kompie bo narazie nie działa a własnie teraz elektryk bawi sie podłączeniem w moim aucie
Opublikowano 28 Listopada 200916 l Przekaznik trzeba wymienic jeszcze i probujemy dojsc do ladu ktory.Zerknij na tamten watek.
Opublikowano 29 Listopada 200916 l wydaje mi sie ze nic nie trzeba wymieniac , tylko zostaje jeszcze przekodowanie kompa tak samo jak był problem z bi-xenonami w b7 wszyscy mowili ze sie nie da ze trzeba jakies moduły kupic , a tu trzeba było jeden kabel pociagnac i przekodowac sterownik. z tymi spryskami moze byc identyczna sytuacja ze trzeba przekodowac kompa . to nie jest b5 w b6/b7 jest wszystko oparte na kompie wiec zadne przekazniki nie sa potrzebne . ale moge sie mylic . moj el nadal walczy wczoraj tylko zamontował zderzak i zbiornik
Opublikowano 29 Listopada 200916 l http://allegro.pl/item823954859_xenon_hid_nowe_spryskiwacze_reflektorow_kpl.html Czy coś takiego podejdzie do org. zderzaka S line? jak z uchwytami i Fisem?
Opublikowano 29 Listopada 200916 l Witam Bieniek słuchaj wywal ten przekaznik bo nie jest potrzebny u mnie wszystko działa i trzeba tak podłączyc taki opis dostałem kiedys od kolegi MK4 do pompki spryskiwaczy lamp pin1-> podpiąć do masy (kolor kabla brązowy) pin2-> podpiąć do centralnej elektroniki do pinu 2 (do gniazda 10 pianowego czarnego) (kolor kabla czerwono-biały) a dokładnie w ori jest tak ze idzie od pinu 2 do (17-pin connector, zielony przy nogach kierowcy po lewej stronie jak odsuniesz ten czarny plastik) a od niego idzie do centralnej ja tak mam podpiete i wszystko działa tak jak ori a wpiete jest przy nogach kierowcy tak jak wyzej napisane. jesli masz jakies pytania to do goscia "mimomimo" to jest elektryk który mi wszystko zakładał i od niedawna tez ma audi i jest zalogowany na forum [br]Dopisany: 29 Listopad 2009, 16:48_________________________________________________ a jeszcze jedno pamietajcie ze trzeba zalac płynu do zbiornika bo jak sie swieci rezerwa to nie idzie napiecie na pompke od sprysków
Opublikowano 29 Listopada 200916 l Fajnie to wszystko wyglada... Daloby sie jakos malego fotostorka zrobic z tego tematu ??? Czy opisane wyzej spryski podejda do A4 B6 ?
Opublikowano 29 Listopada 200916 l b6/b7 to jest to samo inne tylko swiatła gril i kierownica a reszta to to samo
Opublikowano 29 Listopada 200916 l b6/b7 to jest to samo inne tylko swiatła gril i kierownica a reszta to to samo w b6 jest to zdaje się jest to inna kostka T1a (T1a - Single connector, black, connector point, A pillar, left) ale docelowo ida do tego samego pinu w centralnej elektronice dołączam screeny b7 dla b6 (sprawdzane na roczniku 2003 model 8E5 tak przynajmniej elsa wskazuje), ale podobno ktoś w b6 podpiął identycznie jak w b7 (informacje dodatkowe od peter22). Trzeba by to zweryfikować
Opublikowano 30 Listopada 200916 l To ja mam pytanko do Was rezacze sprysków Sprzedaję zderzak koledze który nie ma układu zmywania reflektorów. Być może w przyszłości podejmie się próby zainstalowania ale póki co plan jest taki aby dziury czymś zakryć. Czy do zaślepienia otworów wystarczą nakładki 8E0 955 275 D i czy będzie jakiś problem z ich przymocowaniem (np. konieczny okaże się jeszcze zakup ramy prowadzącej 8E0 8-7 787/788 lub innych części)? Przepraszam za małe OT ale wątek wydał mi się najbardziej odpowiedni Wrzucam rysunek z w/w elementem...