Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

wrclaguna

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Jesli koncowki sa spawane na rury wydechowe to trzeba by zaizolowac chyba ze jezdzisz tylko w krotkie trasy to nie bo niestety w dalszej trasie koncowka moze miec powyzej 200stopni i wtedy nastepuje termiczne odksztalcenie plastikow

Jesli koncowki sa mocowane do zderzaka nie ma potrzeby izolacji bo spaliny nahrzewaja wnetrze koncowek ale nie w takim stopniu by plastik zdeformowac

Jesli koncowki sa spawane na rury wydechowe to trzeba by zaizolowac chyba ze jezdzisz tylko w krotkie trasy to nie bo niestety w dalszej trasie koncowka moze miec powyzej 200stopni i wtedy nastepuje termiczne odksztalcenie plastikow

Jesli koncowki sa mocowane do zderzaka nie ma potrzeby izolacji bo spaliny nahrzewaja wnetrze koncowek ale nie w takim stopniu by plastik zdeformowac

W tym przypadku koncówki maja jeszcze troche do zderzaka wiec nie bedzie problemu. Po drugie grzesiu nie ma dpf a wiec spaliny tez sa na codzien zimniejsze.

Tu nie chodzi tylko o spaliny uklad wydechowy wydluza sie podczas jazdy do 20mm to jest zaplanowane konstrukcyjnie przez producentow stad 10mm dookola rury zostawionego miejsca aby podczas odksztalcen termicznych wydechu mial miejsce i nie uszkodzil plastikow.

Ja tez nie mam dpfa ale po przejechaniu 1000km wydech ma grubo ponad 200st na koncowce bo spaliny go caly czas nagrzewaja i po pewnym czasie juz nie zostaja schlodzone dostatecznie

Ponoc aluminiowe nadkola byly zakladane w cezkich silnikach jak 2.7 czy 3.0 tdi by zredukowac wage calkowiya pojazdu

Tak super wygląda ten czarny grill, że zastanawiam się nad przerobieniem swojego. Pytanie tylko, czy przy granatowym aucie, nie będzie to lipnie wyglądało. Jak Wam się wydaje?

Tak super wygląda ten czarny grill, że zastanawiam się nad przerobieniem swojego. Pytanie tylko, czy przy granatowym aucie, nie będzie to lipnie wyglądało. Jak Wam się wydaje?

To zrób w kolorze auta :wink:

Mówisz poważnie?

Mam ten sam kolor na swoim aucie i trzeba naprawdę dobrego słońca żeby było widać granatową perłę a tak to wygląda jak czarny, oklej sobie gril czymś czarnym na próbę (np. taśmą izolacyjną) to zobaczysz jaki efekt wyjdzie.

W przeciwnym przypadku pomalujesz i stwierdzisz że wygląda kupiato i co, po rybach wtedy :grin:

Edytowane przez andynl

Mówisz poważnie?

Mam ten sam kolor na swoim aucie i trzeba naprawdę dobrego słońca żeby było widać granatową perłę a tak to wygląda jak czarny, oklej sobie gril czymś czarnym na próbę (np. taśmą izolacyjną) to zobaczysz jaki efekt wyjdzie.

W przeciwnym przypadku pomalujesz i stwierdzisz że wygląda kupiato i co, po rybach wtedy :grin:

Tak zrobię. A Ty Andy malowałeś swój?

Nie ja mam w chromie, bo wszystkie inne dodatki mam w chromie więc osobiście uważam że czarny grill będzie pasował jak pięść do nosa :baseball: , poza tym jestem maniakiem chromu :grin:

Zrobisz jak zechcesz w końcu to Twój teatrzyk :wink:

Dobra nie zaśmiecajmy Grzegorzowi wątku :)

A4 polift w black edition i czarnym kolorze wyglada super, brakuje jakiegos koła poliftowego i bedzie pieknie :) Szkoda ze mase roboty jest z przerobieniem na xenon dynamiczny, sam chciałem z tym walczyc ale odpusciłem.