Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

wrclaguna

Rekomendowane odpowiedzi

Grzechu - polecam to: http://allegro.pl/yato-yt-0837-zestaw-sciagaczy-do-tapicerki-gw-fv-i1812202220.html

i do kompletu to: http://allegro.pl/komplet-sciagaczy-sciagacze-do-tapicerki-5el-yato-i1819713984.html

a ten nożyk którym tam wymac**jesz to do smarowania pieczywa wykorzystaj :tongue4:

Widziałem te ściągacze w Selgrosie na motoryzacyjnym, tylko cena chyba 65 zł

Juz zamowilem :wink4:

Ciekawe ile by krzykneli za robote w serwisie :mysli:

zapytaj z ciekawości, tylko usiądź, żebyś się nie przewrócił jak kwotę usłyszysz :decayed::mysli: pewnie kilka tys :gwizdanie:

Mam bana na ASO :polew:

Trzeba jeszcze z kalibrowac AUDI Side System i tu sie czeka 2 tygodnie ponoc jest jedno urzadzenie w POLSCE :rolleyes:

asystentkalibracja1.png

• Odpowiedzi 6.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Widziałem te ściągacze w Selgrosie na motoryzacyjnym, tylko cena chyba 65 zł

Ja oba komplety na allegro kiedyś kupilem i do dziś jestem bardzo zadowolony. Jeden miękki (czerwony) trochę tylko pyskubalem bo zdawało mi się że twardy (niebieski) będzie zbyt twardy itp, poza tym wszystko ok-wg mnie warto wydać na to parę zł.

Dzis nastepny MOD tylko ze w S4 B8 u Witka :wink4: Zmienilismy lampy , okablowanie i przystosowalismy z wersji USA na EU :decayed:

Nie obylo sie bez kodowania oczywiscie :) Pare godzin i ogarnelismy temat .

img6726i.jpg

img6725m.jpg

img6724l.jpg

pięknu widom - u mnie zabawa z lampami i okablowaniem to było jakieś 5h :gwizdanie:

ale co ty zmieniałes w lampach jak masz wersje z europy??

pięknu widom - u mnie zabawa z lampami i okablowaniem to było jakieś 5h :gwizdanie:

ale co ty zmieniałes w lampach jak masz wersje z europy??

zwykłe lampy na LED

Po raz drugi zapalila sie kontrolka DPF :disgust: To sa skutki jak zona jezdzila powoli po miescie . Po podlaczeniu kompa i sprawdzeniu bledow okazalo sie ze padl slynny czujnik roznicy cisnien :(059906051A

Procedura wypalania na postoju nie pomogla :confused4: . Zawartosc sadzy (w przeliczeniu) 46.7 g . Pozostaje jeszcze sprubowac druga procedure czyli w czasie jazdy .

Jak to nie pomoze to trzeba wyciagnac DPF i go umyc z sadzy .

Dzis wreszcie zajme sie montazem intercoolera z 3.0 TDI :)

Po raz drugi zapalila sie kontrolka DPF :disgust: To sa skutki jak zona jezdzila powoli po miescie . Po podlaczeniu kompa i sprawdzeniu bledow okazalo sie ze padl slynny czujnik roznicy cisnien :(059906051A

Procedura wypalania na postoju nie pomogla :confused4: . Zawartosc sadzy (w przeliczeniu) 46.7 g . Pozostaje jeszcze sprubowac druga procedure czyli w czasie jazdy .

Jak to nie pomoze to trzeba wyciagnac DPF i go umyc z sadzy .

Dzis wreszcie zajme sie montazem intercoolera z 3.0 TDI :)

ło mosz, czyli jednak czujnik jak obstawialiśmy ale filtr mimo wszystko zapchany nie ma się co dziwić przy tym przebiegu, będzie Ci dawał we znaki :kwasny:

ło mosz, czyli jednak czujnik jak obstawialiśmy ale filtr mimo wszystko zapchany nie ma się co dziwić przy tym przebiegu, będzie Ci dawał we znaki :kwasny:

a jaki tam jest przebieg?

Wspolczuje problemow z DPF'em . Znajomy przerabial jest bardzo przyjemnie :confused4:

oj tam nie panikujcie juz kurde jakie problemy czujnik wymienic(jesli jest wymienialny) dpf wypalic pogonic auto na slowacje na 3 cim biegu i dpf czysty -- Grzechu tankuj dobre paliwo z mniejsza zawartoscia sadzy

Moj kolega wypalal DPF kilka razy ... po wyjeciu okazalo sie ze jest nie do wyczyszczenia (chemicznego) :decayed: . Nie zawsze da sie ten durny filtr regenerowac . U niego skonczylo sie to wycieciem DPF-u, w B8 nie kazdy chce sie tego podjac i nie kazdy to ogarnia - CS odmowil :wink4: - no chyba ze sie cos zmienilo w ostatnich kilku miesiacach .

Ale badzmy dobrej mysli ...

[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 09:35_________________________________________________

Grzechu tankuj dobre paliwo z mniejsza zawartoscia sadzy

Swietna rada :good: to jeszcze podaj liste stacji na ktorych jest takie paliwo a wszyscy tam beda jezdzic :wink4: ... a najlepiej zrob testy zebysmy byli pewni ktore to stacje...oczywiscie po kazdym przyjezdzie cysterny powtorz procedure :decayed:

Grzesiek jaki jest przebieg ??

p.s. czy w Audi DPF nie jest w stanie sie dopalic w miescie ?? nawet jak dlugo po nim jezdzisz ??- czytaj nie gasisz auta .

mnie sie nie pytaj -- na shellu raz zatankowalem pod politechnika to sie auto uciagnac nie moglo kur... jaki tam syf lali masakra --

daj mi go na pare dni stukne ze 2tys km i przegonie go jak sie nalezy i dpf bezdie jak nowy z fabryki zawartosc sadzy 0,02% :decayed: u mnie wsztyko ma przelot 99.8% raz na 2 tydgonie wypalam

tankuje arala ultimate w szwabii a na orlenie verwe mam sprawdzone w polszy 3 stacje na ktroych takuje na zadnej innej

przebieg ma jak mi sie wydaje cos 125tysi[br]Dopisany: 20 Wrzesień 2011, 09:40_________________________________________________na wolnych obrotach ciezko osiagnac temperature i dawke odpowiednia bez zaklocania pracy silnika ponoc sie cos wypala ale mizernie wiec trzeba przegonic po trasie

Auto ma obecnie 141 000 km . Zona mi nic nie mowila ze cos jej swieci i auto zamulone jest :( Trzeba bedzie dobrze przegonic auto zebu sadza spadla ponizej 45g

A jak nie to 3g srodka z ASO wlejemy w miejsce sondy zaraz za turbinka .

Pare rzeczy postanowilem sobie m.in. B6 idzie moje na sprzedaz pewnie i zony awaryjne C2 . Zakup cos w stylu Berlingo , Partner z paka .

hmm mojemy znajomemu problem z DPF zaczely sie wlasnie przy tym przebiegu :mysli: , tyle ze tam bylo dolozone koksu ...

Musisz nauczyc zone ze o samochodzie sie rozmawia i nie jest to temat TABU :wink4: , chyba ze ja lejesz i sie boi mowic :naughty:

szfagier mial tez przejscia z tym kochanym filterkiem, czyscil go chemicznie i sie udalo, a ten gosc co mu to robil mowil ze nie ma oszczednej jazdy z DPF em, noga zawsze musi byc ciezka.