Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

wrclaguna

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6.3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

BTW , jak Ci sie zapala to wchodzi auto w tryb awaryjny ? w sensie ...brak mocy i check engine ?

Dokladnie tak , blad tylko DPf-u jest w silniku

Czuje po kosciach ze DPF pojdzie

Krakow niedaleko w sumie napisze do Kercziego o namiary .

Na dodatek padl drugi raz czujnik roznicy cisnien

Lepiej to chyba odrazu u tunera zrobić razem z programem.

No i w pakiecie będzie taniej :wink4:

albo wypruc bebechy a czujnik zostawic wtedy chyba tego nie musisz ruszac programowo i tylko program i ma smigac

ten drugi czujnik to na gwaracnji byl? dostaniesz wymiane gratis czy sie burza pelnym dpf-em

U mnie Dpf zostal juz wybebeszony a to co sie w nim znajdowało

img0279q.jpg

img0278gz.jpg

Tez widzialem taki :decayed: ogolnie ...sadza sadza sadza

Postanowione DPF pojdzie u mnie OUT :toon:

Czekam na info co , jak , kiedy :wink4:

Takie moje spostrzezenie co do DPF-u . Dlaczego takie wywijasy porobili w B8 :disgust: nawet musieli wgniatac rure zeby sie zmiescila miedzy skrzynie a boczna sciane :confused4: Cos wąskawo maja spaliny w tym miejscu :rolleyes:

Tak to wyglada ORI .

2011.jpg

u ciebie jakis mały ten DPF u mnie w A6 2.0 tdi wyglada tak

img0280uk.jpg[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 07:22_________________________________________________ja usiebie puszke po zaspawaniu wkładam spowrotem . naciecie jest zrobione tak ze nie bedzie go widac po zamontowaniu

Fotka jest pogladowa co wstawilem :)

I rzeczywiscie orginalnie rurka jest tak pogieta .

[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2011, 07:26_________________________________________________Dzis montaz lotki ORI S LINE :decayed: W sumie to juz druga i troche mnie to kosztowalo ale koniec koncem jest Spoko :) bardziej wtajemniczeni wiedza czemu :przebiegly:

img6736i.jpg

img6737l.jpg

img6739c.jpg

Wrc.....moge ci załatwic numer..gościu w radomiu to robi chemicznie, kiedys juz pisałem ze w b5fl passacie tez byl zatkany az samochod wszedł w stan awaryjny, a swoja droga gadałem z qmplem i im wiecej koników tym większe problemy z filtrem, a ten gośc co to robi zna sie na rzeczy!! i passat do tej pory śmiga!!

Wrc.....moge ci załatwic numer..gościu w radomiu to robi chemicznie, kiedys juz pisałem ze w b5fl passacie tez byl zatkany az samochod wszedł w stan awaryjny, a swoja droga gadałem z qmplem i im wiecej koników tym większe problemy z filtrem, a ten gośc co to robi zna sie na rzeczy!! i passat do tej pory śmiga!!

nie wyczyscisz juz tego filtra ... poprostu jest tyle popiolu ze chemia na nic sie nie zda .

FILTR JEST DO WYRZUCENIA ... takich co czyszcza chemicznie w Krakowie jest kilku . :gwizdanie: