Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podłączenie przycisków poliftowych w przedlifcie, bez użycia isostatów (jak ori)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

I jak to wpiac bo rozumiem ze do bezpiecznikow.O co chodzi z pinem 5?

Gdzie kabli szukac?.Opisz cos wiecej bo szukac po kolei kabli poszczegolnej zarowki to moze byc klopot

Wsio poza stopem wepniesz w bezpieczniki, a raczej za nimi. Stopu nie podłączałem jak na razie, bo nie mogłem znaleźć przewodów, które rozgałęziają się gdzieś pod wykładziną. Pin 5 to oba światła stop tylnych lamp. Lewe + prawe podpina się pod jeden pin, dodatkowy stop pod drugi. Stopu nie podłączysz zaraz na wyjściu z czujnika, bo tam idzie jeden przewód, który dopiero później się rozgałęzia. Bierzesz rozpiskę bezpieczników i szukasz, gdzie jakie światło masz. Przecinasz przewód już za bezpiecznikiem. Końcówka wychodząca z bezpiecznika idzie do przekaźnika na "wejście" a do "wyjścia" podłączasz przewód idący do danej żarówki :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

MaxsteRR a ktorym kablem do wtyczki od fisa?? 16 i 6?? do jednego pinu w wtyczce fis? czy masa??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam na zdjęciu nr 3 przekaźnik numer 8D0 907 701 ma końcówkę "A"

bo teraz się zastanawiam jaki kupić i czy może być z "A" ???

Opublikowano
  • Autor

witam na zdjęciu nr 3 przekaźnik numer 8D0 907 701 ma końcówkę "A"

bo teraz się zastanawiam jaki kupić i czy może być z "A" ???

Może być :wink4:
Opublikowano

A jak jest z tym silniczkiem od klimatronika który wybiera powietrze z kabiny chyba, który jest przy tunelu? Jak się go podłącza pod nowy klimatronik? :wallbash: Właśnie rezam konsole z polifta i to mnie zatrzymało :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

A jak jest z tym silniczkiem od klimatronika który wybiera powietrze z kabiny chyba, który jest przy tunelu? Jak się go podłącza pod nowy klimatronik? :wallbash: Właśnie rezam konsole z polifta i to mnie zatrzymało :wallbash:

W nowym jest on wbudowany na stale :wink4:

Opublikowano

Ja go wywaliłem.A prąd z tego wiatraczka poszedł do klimatronika pod któryś pin(nie pamiętam już który). Jest to na pewno w opisie

Opublikowano

A ja mam pełny lift przeciwmgielne przód i tył ale żadnego przekaźnika 397 nie ma u mnie i wsio działa

Opublikowano
  • Autor

buncio masz na pewno :wink4: Tylko z tego co pamiętam, to są w różnych miejscach... :disgust:

Opublikowano

To ja nie wiem gdzie tego szukać. Oto fotki mich przekaźników

DSC02579.jpg

DSC02575.jpg

a tak swoją drogą to podpowiedzcie do czego poszczególne przekaźniki mogą być bo z instrukcją obsługi to różni się troszkę na 1 fotce przekaźnik 382 to chyba od lampek w drzwiach a pozostałe 370 i 373 nie wiem do czego mogą być. Na 2 fotce to nie wiem tylko do czego jest czerwony przekaźnik 267. Może ktoś coś podpowie? może jeden z tych co nie wiem jest do halogenów?

Opublikowano

377 wycieraczki

372 bodajże pompa paliwa

370 to może wentylatrory

267 to sprzęgło magnetyczne pompy kliny

itd.

Opublikowano

na 2 fotce 370 to odciążenie styku X a 53 to sygnał dźwiękowy. Pompa paliwa 372 i wycieraczki 377 to się zgadza i jesli twierdzisz że to czerwone 267 to od klimy to wsio jasne. A pomożesz co na fotce nr1?

Opublikowano

382 to chyba oświetlenie wnętrza

a reszta brak info :wink4:

Opublikowano

382 to od lampek w drzwiach a z resztą przekaźników to chyba je wymontuję i zobaczymy co przestanie działać.[br]Dopisany: 21 Luty 2012, 15:49_________________________________________________A przy okazji... ciekawostka. Wg instrukcji w miejscu gdzie są gniazda przekaźników koloru białego i zielonego (fotka 2) jest napisane ze tam są przekaźniki świateł drogowych i mijania. jak widzicie na fotce mam tylko podstawki przekaźników brak a światła działają. kable jakieś od spodu dochodzą ale nie wiem do czego.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam bo długich 17 godzinnych bojach powróciłem z lutownica i pełną głowa myśli i doświadczeń

konsola podłączona :banan:

przycisk halogenów przód świecą się i halo działa :banan:

przycisk przeciwmgielnych tył świeci się i lampiony działają :banan:

przekaźnik 397 zamontowany w miejsce koło innych

Sub Nokia podłączony pod nie ori radio ale podłączony jak ori pod bezpiecznik :kox:

podgrzewane pupy podłączone nie ori instalka podłączona jak ori (grzeją się skóry:naughty:

Dzięki MAX:friends::thumbup1:

napotkałem wiele problemów i porobiłem istną pajęczynę:shock3: ale teraz wszystko mam jak (ori) pochowane uporządkowane

i najważniejsze że działa :kox:

mam tylko problem z podłączeniem podświetlania klimatronica ale wiem gdzie zrobiłem byka :wallbash: i na pewno jutro to opanuje :wink:

a tu coś dla tych co chcą coś takiego zrobić sobie :grin:

4f4698f7497ca897m.jpg

---------- Post dopisany 22-04-2012 at 10:10 ---------- Poprzedni post napisany 21-04-2012 at 22:58 ----------

podświetlanie klima... działa wpięty dodatkowy kabelek oświetlenia pod pin 1 od lewej kostka mała

jeszcze raz dzięki MAX

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kurcze nie mogę znaleźć kostki świateł mijania.czy ktoś z was mógłby mi podpowiedzieć jakiego koloru i w jakiej wtyczce przy nogach kierowcy mogę go znaleźć??

Nie mam miernika i nie wiem jak go znaleźć.

Pozdrawiam

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czegoś tu nie rozumię, skoro przekaźnik 397 jest w aucie to po co kupować jeszcze jeden ?

Opublikowano
Czegoś tu nie rozumię, skoro przekaźnik 397 jest w aucie to po co kupować jeszcze jeden ?

w przed lifcie go nie masz .... czytac ze zrozumieniem ;) bo masz 96 r a ten przekaznik masz w poliftach ;)

Ja mam za to inne pytanko .....

z tego schematu schemat.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

pin 14 z przekaznika ?gdzie idzie o co tu chodzi ....

i czy dobrze rozumiem ze przycisk z przeciw mglowych pin 2( z niego leci ws/gn czyli bialy z zielonym i on laczy sie z takim samym kolorem w kostce czerwonej w nogach kierowcy i potem polaczone ida do tego przekaznika 397 pin5 ???

Te ori 3 przewody brazowy szaro-zielony i szaro-niebieski ida z kostek z wlacznikowprzedliftowych do... ?

rozumiem ze braz idzie do masy szaro niebieski zostawiam i podpinam wg schamtu w pin 1 wtyczek od halo polift

- natomiast szaro zielony oprocz tego ze podlaczam pod wtyczki poliftowe pin 4 to jeszcze pod ten kabel wpinam kabelek i daje go do przekaznika na Pin8 ? dobrze rozumiem ? czy laik zemnie ze rece opadaja ? :D

Opublikowano

z tego schematu schemat.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

pin 14 z przekaznika ?gdzie idzie o co tu chodzi ....

Chodzi o to, że przeciwmgłowe można włączyć tylko po włączeniu świateł mijania. Jest on chyba w żółtej kostce, nie pamiętam który pin i która kostka dokładnie, ale jestem pewien, że Witek pamięta, więc jego pytać :decayed:

i czy dobrze rozumiem ze przycisk z przeciw mglowych pin 2( z niego leci ws/gn czyli bialy z zielonym i on laczy sie z takim samym kolorem w kostce czerwonej w nogach kierowcy i potem polaczone ida do tego przekaznika 397 pin5 ???

Tak. dokładnie. Pin 2 w przycisku to dioda informująca, że przycisk jest włączony. Aha i ten znak zapytania na schemacie to pin 3.

Te ori 3 przewody brazowy szaro-zielony i szaro-niebieski ida z kostek z wlacznikowprzedliftowych do... ?

rozumiem ze braz idzie do masy szaro niebieski zostawiam i podpinam wg schamtu w pin 1 wtyczek od halo polift

- natomiast szaro zielony oprocz tego ze podlaczam pod wtyczki poliftowe pin 4 to jeszcze pod ten kabel wpinam kabelek i daje go do przekaznika na Pin8 ? dobrze rozumiem ? czy laik zemnie ze rece opadaja ? :D

Również dobrze rozumiesz. Przewód szary z zielonym idzie dalej do bezpiecznika i dalej gdzieś tam.. :whistling:

Najprościej po prostu z przekaźnika pin 8 puścić z innymi przewodami, które idą z przekaźnika do przycisków, przewód i wlutować się do przewodów, które pozostały po starych przyciskach (powinien być grubszy, więc do tego z przekaźnika można wlutować oba pozostałe) lub jeśli trochę zdejmiesz izolację materiałową, to te dwa szaro zielone co zostały z przycisków połączą się w jeden (tak samo zresztą jest z podświetleniem, szaro-niebieskim) jednak ze zdzieraniem taśmy jest trochę zabawy). Oczywiście jak nie będziesz zdzierał taśmy to wlutuj się w odpowiedniej odległości od przycisków, żeby było wystarczające rozgałęzienie do samych przycisków.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nieaktualne