carles Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam serdecznie, od dwóch dni pali mi się żółta kontrolka (O) zużytych okładzin hamulcowych. Nie odczułem jakiegoś spadku efektywności ich działania. Działają tak jak działały czyli bardzo dobrze mam porównanie bo to nie jedyne auto w domu. Auto hamuje bardzo dobrze. Nie piszczy, nie telepie kierownicą. ale na osad z klocków podczas mycia felg mogę ponarzekać Czy powinienem wymienić klocki tak czy siak? Co ile powinno się to zrobić? Jak sprawdzić zużycie klocków? Czy może to jest problem z którymś w czujników przy klocku? Dodam, że na tarczach nie ma jeszcze rantu. Były wymieniane około 20-30tyś km razem z klockami. Jeszcze to zweryfikuje, bo nie mam Książki Serwisowej przy sobie. Dzięki za rzetelną pomoc. Pozdrawiam
OLIVER Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 od dwóch dni pali mi się żółta kontrolka (O) zużytych okładzin hamulcowych. jak sam zauważyłeś jest to przypomnienie ze kończą sie okładziny Hamulcowe .Jeszcze trchę na pewno pojeździsz na nich nim zaczną Ci trzeć blachami po tarczy ...Ale co to za przyjemność oglądania palacej się kontrolki ostrzegawczej... według mnie nie ma na co czekać tylko się rozgladaj za nowymi klockami i wymieniać ...I cieszyć się ze sprawnej 100% Niuni
ryszard1961 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Jak czujnik pokazuje że klocki się kończą to lepiej w najbliższym czasie odwiedzić mechanika lub samemu wymienić klocki
ixdude Opublikowano 27 Czerwca 2011 Opublikowano 27 Czerwca 2011 dobre klocki to koszt 100-150zł od strony więc osobiście bym nie oszczędzał Zwłaszcza że furę masz naprawdę fajna
danielo Opublikowano 30 Czerwca 2011 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Jak sprawdzić zużycie klocków?[/b] A co Ty kolego niewidomy jesteś,ściągasz koło i masz klocki przed oczami.Wystarczy zerknąć.A jak podczas hamowania usłyszysz dźwięk tarcia metal o metal to czas najwyższy wymieniać klocki i tarcze :gwizdanie:
songo Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 a jakiż masz problem zerknąć na klocki i zobaczyc czy zostało cos jeszcze czym mozna hamować czy za niedługo bedziesz hamował jak pociągiem
Dev Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 ja bym sie juz zastanawial nad zmiana na wiekszy rozmiar najlepiej 320mm
Rekomendowane odpowiedzi