moscic Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Witam. Ktos wie jak wymienic caly przewod zuzycia klockow? Ciagle mi sie wlaczala kontrolka od klockow. Czasami w czasie jazdy, czasami po przekreceniu zaplonu. Roznie. Postanowilem to sprawdzic. Doszedlem do wniosku ze to musi byc przewod od czujnika zuzycia klockow. Po odcieciu wtyczki okazalo sie ze jeden przewod jest tak jakby przepalony (jest po prostu czarny, ciekawe dlaczego bo nie wydaje mi sie zeby tak musialo byc). Okazalo sie rowniez ze ktos juz kiedys grzebal w tym. Bo czujnik ABS powinien isc w tym samym przwodzie gumowym. U mnie jest odciety i dolozony drugi przewod od ABS. Teraz chcialbym wstawic normalnie tak jak powinno byc. Jeden gumowy przewod razem z ABS i czujnikiem klockow. Tylko nie wiem jak one ida dalej. Czy ida one bezposrednio do sterownika pompy ABS? Prosze o foty jak ktos ma. Dzieki za pomoc.
Bartoszzz Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=202418.0 tutaj masz co nieco o tym opisane. za gumowym kapturkiem przy nadkolu masz wtyczki tam je wypinasz i masz już prawie cały kabel w ręku. moim zdaniem nie warto kupować całego nowego przewodu od ABS za około 80zł/szt. lepiej coś pokombinować samemu i tak na to nikt nie patrzy byle by działało.
krzysztof61 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 tak masz racje , ten przewod nie powinien byc brazowy , powinien byc zolty , swiadczy to o tym ze od wilgoci i starosci miedz ulega utlenianiu .nowe przewody sa zolte .
moscic Opublikowano 26 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2011 Troche poczytalem i doszedlem do wniosku ze byc moze wina lezy tam dalej w srodku. Bo nie wiem jak ktos to podlaczyl skoro dolozony zostal jeden przewod. Jutro bede patrzec.
Rekomendowane odpowiedzi