wrclaguna Opublikowano 28 Czerwca 2011 Opublikowano 28 Czerwca 2011 AUDI A4 B8 2008-2012 Jak wymienic w bardzo prosty sposob zarowke w swietle przeciwgielnym ? Oto szybki poradnik jak dostac sie bezbolesnie nie uszkadzajac lakieru w zderzaku i kratki halogenu Na poczatku odpalamy samochod i ustawiamy kola skrecone w prawa strone . W ten sposob mamy dostep do dwoch srub mocujacych materialowe nadkole. Odkrecamy je Torx 25 i mamy halogen raz z zarowka na widoku Po odslonieciu nadkola ukazuje sie nam halogen z instalacja . Odbezpieczamy wtyke , odlaczmy ja i wyciagamy przekrecajac zarowke H11 .1 - wtyka2 - zarowka3 - odpowietrznik Po wyciagnieciu spalonej zarowki zakladamy nowa i skladamy wszystko w odwrotnej kolejnosci Jezeli chodzi kratke i jej demontaz wyglada nastepujaco : bedziemy potrzebowac plaski srubokret1 - Kratka halogenu2 - wkret mocujacy3 - zarowka4 - Wtyka5 - Halogen6 - wkret mocujacy Zwykla kratka w zderzaku sposob wyciagania Kratka S LINE sposob demontazu Mocownia halogenu 3 odkrecamy sruby 1 i 2 wyciagamy halogen Na pewno sie przyda i zycze milej wymiany i demontazu 1
Gibons Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Da rady jakoś zdemontować to szkiełko z halogeny żeby je wyczyścić od środka ?
Kaju77 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ja mam pytanie z innej beczki a mianowicie czy halogenach audi a4 b8 stosowane były tylko żarówki H11?
Kaju77 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dzięki wielkie, sprawdziłem w przykładowej przeglądarce Philipsa, która sugerowała/wprowadziła mnie w błąd że może być jeszcze H9.
andynl Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Dziś wyciągałem kratkę zderzaka (światła przeciwmgielne) zwykłą i system wyciągania jest ciut inny niż jest to na rysunku w poście wyżej. Kratka zwykła ma dwie dziury na górze i tam są zapadki które trzeba podważyć śrubokrętem (jak w kratce S-Line). Wrzucę kilka fotek może się komuś przyda, zawsze lepiej podpatrzeć niż połamać
Kaju77 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ostatnio też miałem małe podejście do tych maskownic, jednak się poddalem. Wskazówki napewno się przydadzą w końcu wiosna już tuż, tuż a ringi A5 czekają na montaż;-)
andynl Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 No ja właśnie też zacząłem rezanie tych ringów:decayed: po podważeniu tych zapadek kratka elegancko wychodzi, trzeba tylko uważać żeby się z tym za mocno nie szarpać bo można połamać resztę zapadek:banan:
Kaju77 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Mnie ostatecznie powstrzymała decyzja a w zasadzie jej brak co do oświetlenia w halogenach...HID czy też LED CREE? Jak zapadnie zapadnie ostateczna decyzja robię atak na zadania:-/
andynl Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ja kupiłem na razie jedną LED Cree zobaczę jak to wygląda i czy błędów nie wali:kox: 1
kristof2009 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Opublikowano 1 Czerwca 2014 mozecie smialo kupowac led cree ja ostatnio u siebie wymienialem i wszystko ok swieca b.ladnie , bledow nie ma. polecam ten mod . pozdro.
wrzosu Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 jest tego ustrojstwa w cholerę. jakie kupić żeby nie kupować nowych za miesiąc?
andynl Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Ja kupiłem jedną 29W na próbę i teraz z jednej strony mam LED CREE z drugiej zwykła żarówka i porównując ilość światła to muszę powiedzieć że led CREE niby wydaje sie mocniejsze ale na ziemi światło jest o wiele słabsze niż ze zwykłej żarówki. Oczywiście o kolorze światła nie wspominam bo wiadomo
fidmac Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ja wlasnie dzisiaj odebralem moje LED CREE Wholesale Product Snapshot Product name is U.S.CREE Chip 50W Auto LED Headlamps/Auto LED Headlight/Auto Headlamps/Auto Headlight/LED Head lamps/LED Head light H11 #fv i w tygodniu zakladam ---------- Post dopisany 11-06-2014 at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany 10-06-2014 at 22:49 ---------- Zalozone;).Zadnych bledow nie wywala.Polecam 1
darecy Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 a te wentylatory na końcu żarówki są na zewnątrz?
fidmac Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Tak,wystaja na zewnatrz razem z tymi czarnymi radiatorami.Zdaje to egzamin.Kiedys mialem Smarta Brabusa i tam byly tez takie zarowki.Jezdzilem nim kilka miesiecy i nic sie nie dzialo,wiec nie trzeba sie obawiac ze sie lampa wytopi lub cos w tym stylu.
grzesiek-kk1 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 witam,ja zamontowałem XID slim k4300,żadnych błędów nie pokazuje i oto efekt:)
darecy Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Tak,wystaja na zewnatrz razem z tymi czarnymi radiatorami.Zdaje to egzamin.Kiedys mialem Smarta Brabusa i tam byly tez takie zarowki.Jezdzilem nim kilka miesiecy i nic sie nie dzialo,wiec nie trzeba sie obawiac ze sie lampa wytopi lub cos w tym stylu. a nie obawiasz się że obwód silniczków zmoczy się i wywali Ci bezpieczniki? ja lata temu wstawiłem tal LED CRE z barwą zbliżoną do Led z lampy i świeci do tej pory bez zastrzeżeń
fidmac Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zrobilem oslonki z cover-ow od dezodorantow kobity i delikatnie przykleilem na klej do szyb;).Wiec kazdy silniczek jest osloniety dookola.Podczas normalnej jazdy nie ma prawa zamoknac,zreszta oslona pod silnikiem i nadkola dosyc dobrze je chronia.
darecy Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Dobrze, ja kilka razy ścigałem zderzak u siebie i u innych rezaczy , niektóre komponenty były tam mokre...
Rekomendowane odpowiedzi