Koval78 Opublikowano 3 Listopada 2006 Opublikowano 3 Listopada 2006 Dobra ale mi narazie radio gra chcę się tylko dowiedzieć czy kod który mam na naklejce na plastikowej plakietce przy zapasowych kluczykach ( tak jak pisałem post wcześniej) jest kodem do radia. Nie chcę się przekonywać czy to jest to dopiero jak będzie potrzeba odłączenia akumulatora. Chyba będe musiał wyciągnąć radio (tylko jak?) żeby porównać numer seryjny z plakietki z tym na radiu. Pozdro all Koval
pre_pl Opublikowano 3 Listopada 2006 Opublikowano 3 Listopada 2006 Dobra ale mi narazie radio gra chcę się tylko dowiedzieć czy kod który mam na naklejce na plastikowej plakietce przy zapasowych kluczykach ( tak jak pisałem post wcześniej) jest kodem do radia. ZTCW, to jest nie jest kod do radia, tylko jak byś chciał kolejny klucz do auta... Poprawcie, jeśli się mylę koledzy Chyba będe musiał wyciągnąć radio (tylko jak?) żeby porównać numer seryjny z plakietki z tym na radiu. Bardzo prosto, nie trzeba rozłączać radia. Było już opisane na forum. Potrzebujesz dwóch płaskich blaszek - spójrz zaraz pod radiem, są specjalne otwory.
mrog Opublikowano 3 Listopada 2006 Opublikowano 3 Listopada 2006 Dobra ale mi narazie radio gra chcę się tylko dowiedzieć czy kod który mam na naklejce na plastikowej plakietce przy zapasowych kluczykach ( tak jak pisałem post wcześniej) jest kodem do radia. ZTCW, to jest nie jest kod do radia, tylko jak byś chciał kolejny klucz do auta... Poprawcie, jeśli się mylę koledzy Chyba będe musiał wyciągnąć radio (tylko jak?) żeby porównać numer seryjny z plakietki z tym na radiu. Bardzo prosto, nie trzeba rozłączać radia. Było już opisane na forum. Potrzebujesz dwóch płaskich blaszek - spójrz zaraz pod radiem, są specjalne otwory. Nie mylisz się. Właśnie tak jest.
Koval78 Opublikowano 3 Listopada 2006 Opublikowano 3 Listopada 2006 Tak wygląda plakietka jest 3 naklejki a na jednej numer seryjny i kod 4 cyfrowy może to to ?
sebaa Opublikowano 21 Maja 2007 Opublikowano 21 Maja 2007 Sorry za odkopanie tematu, ale mam identyczny problem jak kolega bushi. Zawsze gdy wyciągałem radio trzeba było wprowadzić kod. I ostatnim razem było tak samo. Wprowadziłem kod, przytrzymałem TP i RDS, ale tym razem wyskoczyło SAFE i II. Użeram się już z tym 3 dni. Zostawiałem radio włączone z zapłonem, bez zapłonu, włączony zapłon z wyłączonym radiem. Wszystko przez około godzinę i nic. Dziś nawet zdiąłem klemę na 30 min i dalej to samo. :/ Czy ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić ? Moje radio to Concert.
szogun0 Opublikowano 21 Maja 2007 Opublikowano 21 Maja 2007 To zostaw radio na dłużej niż około 1 godz. Czasem potrzeba 2-3. Odłącz od zasilania. Podłącz. Zostaw włączony zapłon. Odczekaj czas. potem włącz i zobacz co wyświetla. Jeśli się nie zmieni to zostaw włączone ponad godzinę jeszcze. Wtedy sprawdź.
sebaa Opublikowano 22 Maja 2007 Opublikowano 22 Maja 2007 Zrobiłem to. Nie żadne zapłony, zdejmowanie klem, bo to nic nie daje. Po prostu trzeba zostawić radio włączone (nie musi być kluczyka w stacyjce) na jakiś okres czasu. U mnie było to około 90 minut. Gdy przyszedłem, to radio było wyłączone, a po włączeniu bez problemu dało się wpisać kod. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi