Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Strefa biegaczy, triathlon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dawaj :wink4: co żenua- myślisz, że ja zaczynałem od 5 min/km?

Opublikowano
:wink:
Opublikowano

http://www.endomondo.com/workouts/365935924/16992086

Ja dopiero od dwóch dni na endomondo zapisuję, ale też się pochwalę.

Kiedyś na studiach biegałem 10x pętle 1100m w czasie ok 50min, przy czym trasę miałem w 2/3 dość płaską, a ok 150m było w dół przy nachyleniu bez żadnej przesady 80%, potem pod górę to samo. Ostatnie kółka schodziłem do 3:30. To były czasy :-) ciekawe ile zajmie mi teraz zejście do 4 min na 1km po płaskim terenie.

Wczoraj biegałem z żoną, ale pierwszy km próbowałem duże tempo. 4:20 było :-) ale więcej w tym tempie było by ciężko.

Bieganie z zegarkiem jednak nie daje doświadczenia takiego jak apka na telefonie, nawet gdy mniej więcej wiem gdzie są poszczególne kilometry.

Opublikowano
  • Autor
http://www.endomondo.com/workouts/365935924/16992086

Ja dopiero od dwóch dni na endomondo zapisuję, ale też się pochwalę.

Kiedyś na studiach biegałem 10x pętle 1100m w czasie ok 50min, przy czym trasę miałem w 2/3 dość płaską, a ok 150m było w dół przy nachyleniu bez żadnej przesady 80%, potem pod górę to samo. Ostatnie kółka schodziłem do 3:30. To były czasy :-) ciekawe ile zajmie mi teraz zejście do 4 min na 1km po płaskim terenie.

Wczoraj biegałem z żoną, ale pierwszy km próbowałem duże tempo. 4:20 było :-) ale więcej w tym tempie było by ciężko.

Bieganie z zegarkiem jednak nie daje doświadczenia takiego jak apka na telefonie, nawet gdy mniej więcej wiem gdzie są poszczególne kilometry.

bieganie z zegarkiem porządnym jest dużo lepsze niż aplikacja.

Stań sobie z aplikacją na zawodach w tłumie, nie złapiesz sygnału, tak samo pod drzewami.

Zegarek to podstawa

Opublikowano

Miałem na myśli tylko stoper. I do niego porównuję. Może kiedyś będzie wypasiony zegarek, ale na razie nie ma to większego sensu w moim przypadku. Bawi mnie samo bieganie i poprawianie własnego czasu. Większe zaangażowanie zaczęło się od 5km pętli, na której swój czas poprawiłem już o 10min. Choć i tak nie ma się czym chwalić. Zawody są tylko dla własnej satysfakcji, że daję radę :-) no i pamiątka zostaje (medal, koszulka, nr startowy).

Opublikowano
  • Autor
Miałem na myśli tylko stoper. I do niego porównuję. Może kiedyś będzie wypasiony zegarek, ale na razie nie ma to większego sensu w moim przypadku. Bawi mnie samo bieganie i poprawianie własnego czasu. Większe zaangażowanie zaczęło się od 5km pętli, na której swój czas poprawiłem już o 10min. Choć i tak nie ma się czym chwalić. Zawody są tylko dla własnej satysfakcji, że daję radę :-) no i pamiątka zostaje (medal, koszulka, nr startowy).

dokładnie

Opublikowano

dokładnie

to samo miałem napisać- nie zbliżę się do żadnego rekordu oficjalnego- a i w moim wieku- raczej na korony i złote medale- jest już za późno- więc biegam dla siebie:grin::wink:

Opublikowano

to samo miałem napisać- nie zbliżę się do żadnego rekordu oficjalnego- a i w moim wieku- raczej na korony i złote medale- jest już za późno- więc biegam dla siebie:grin::wink:

Zawsze zostają wygrane w swojej kategorii wiekowej ;-) im wyższa tym konkurencja mniejsza :-)

Jako przykład podam, że biega z nami koleżanka, która właśnie skończyła 40 lat. Nie trenuje tak często, a w dwóch zawodach przed końcem dorzuca mi jakieś 10s. W biegu AGH były nagrody pieniężne za pierwsze trzy miejsca we wszystkich kategoriach wiekowych, do trzeciego i 100zł brakło jej 12s, a jestem przekonany że gdyby wiedziała to i te 12s by urwała :-)

To jest jeden z moich celów na bieg, pokonać koleżankę, nie wypominając starszą 5lat hehe.

Opublikowano
  • Autor

mój sąsiad 75 lat, półmaratony robi w 1:49. Jest 1 lub drugi w swojej kategori, a jest tam max 10 osób :)

Opublikowano

Ja zwykle jeżdżę rowerkiem, ale czasami się wybieram późną nocą do parku obok pobiegać ;) Rozciąganie łydek jest bardzo ważne, chyba, że chcecie mieć kwadraty jakbyście mieli implanty :D

Opublikowano

Witam kolegów

Od dwóch miesięcy również i ja wziąłem się za siebie, a jest co rezać przy 106 kg mojej wagi :polew:

Na razie biegam wolno, tak aby spalić jak najwięcej tkanki tłuszczowej. Staram się biegać 3-4 razy w tygodniu, przynajmniej godzinkę. Przy moim tempie, pokonuję ok 7-8 km.

Na chwilę obecną celem jest powrót do mojej standardowej wagi, ok 85-90 kg, a później zobaczymy

Orientujecie się może czy dane z zegarka Garmin, można przerzucać do Endomondo ?

Pozdrawiam

Opublikowano

oczywiście, że można:wink4:

Opublikowano
  • Autor
Ja zwykle jeżdżę rowerkiem, ale czasami się wybieram późną nocą do parku obok pobiegać ;) Rozciąganie łydek jest bardzo ważne, chyba, że chcecie mieć kwadraty jakbyście mieli implanty :D

po każdym terningu wykonuje kilka cwiczeń rozciągających

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

konkret :)

Panowie w niedziele połówka IM w Poznaniu

Opublikowano

powiem Ci Zbyszek, że wróciła do mnie zajawka na rower i myślę o triathlonie teraz:naughty:

Opublikowano
  • Autor
powiem Ci Zbyszek, że wróciła do mnie zajawka na rower i myślę o triathlonie teraz:naughty:

dawaj dawaj, bo jest konkretna zabawa

Opublikowano

jutro koło mnie jest triathlon sprint i połówka IM, pomyślałem sobie, że w przyszłym roku, można by zrobić sprinta, bo na polówkę- to chyba jeszcze za wcześnie u mnie:grin::wink:

Castles Triathlon

---------- Post dopisany 27-07-2014 at 11:38 ---------- Poprzedni post napisany 25-07-2014 at 19:53 ----------

pojechałem rowerem , żeby sobie pobiegać- jeśli ktoś twierdzi, że triatlon, czy duatlon, to pikuś- to ja nie mam pytań...po 8-miu km na rowerze- ledwo 3 km przebiegłem:slina::slina::slina:

Opublikowano
  • Autor

połówka IM w czasie 6h 10min, nie było lekko, jest co poprawiać, szczególnie bieg na koniec, jest masakryczny i do tego 30 stopni w cieniu