cocoo24 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2013 ja tam nierobiłem planu na maraton, poprostu sobie biegałem i debiut mam 3:51:40. A własnie czy plany treningowe dają efekt, kto z jakich korzysta i czy warto? ---------- Post dopisany at 00:55 ---------- Poprzedni post napisany at 00:55 ---------- a co do tremy, to niemożna go lekceważyć, po 30km wydaje sie nie tak źle, ale jak wjedzie 36 to jest horror
domjenick Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 mam plan- wziąłem go z tej stronki Trening do maratonu: złam 4 godziny | Runner's World ale i tak wiadomo, że po dwóch tygodniach , pewnie jakieś korekty będą musiały być, z prostej przyczyny-plan jest uniwersalny, a nie konkretnie pode mnie:wink4: tak, czy inaczej-plan "jakiś" musi być, żeby być konsekwentnym, będzie czas, żeby się podpytać, coś zmienić et cetera...ważne dla mnie jest-że miejsce Maratonu-to w miarę blisko i nie ma restrykcji czasowej-nawet chodziarze mogą uczestniczyć czyli-na pierwszy maraton-jak znalazł ---------- Post dopisany at 17:32 ---------- Poprzedni post napisany at 08:41 ---------- tu jest też ciekawe rozwiązanie, Mniej znaczy więcej | Runner's World które nawet bardziej mi "leży" bo zamiast typowych podbiegów-wolę podjazdy pod górkę, ale na rowerze, no i intensywność jest mniejsza w tygodniu, bo 3 razy, co wpłynie na lepszą regenerację i zmniejszenie ryzyka kontuzji...:wink4:ja zrobiłem 3 treningi pod rząd i dzisiaj jestem na prawdę zmęczony, a nie o to chodzi, żeby się zajechać i nie będzie czasu , żeby wypocząć... ---------- Post dopisany at 22:47 ---------- Poprzedni post napisany at 17:32 ---------- a Wy macie jakiś plan przygotowań na Orlen? Zbyszek i Tomek-co robicie, albo czego nie robicie-rady pewnie mi się przydadzą ---------- Post dopisany 12-01-2013 at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany 05-01-2013 at 22:47 ---------- no co tam Panowie?
Korzeń Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Czas przestawić się z biegania po 6:30 na szybkie dychy poniżej 50 minut oraz na zabawy biegowe czyli 15-20km z np. 8 tempówkami po 1km po 4:30 minumum. Zajrzę do tego co robiłem we wrześniu i mam plan na 3:30
cocoo24 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2013 Czas przestawić się z biegania po 6:30 na szybkie dychy poniżej 50 minut oraz na zabawy biegowe czyli 15-20km z np. 8 tempówkami po 1km po 4:30 minumum. Zajrzę do tego co robiłem we wrześniu i mam plan na 3:30 ok, elegancko, rozpisz ten plan tak dla ludzi, bo te z gazet do mnie nie trafiają ---------- Post dopisany at 10:17 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ---------- ja praktycznie każde bieganie, a biegam przeważnie po 12,5 km (dycha w 47-49min) i nigdy nie wolniej ---------- Post dopisany at 10:19 ---------- Poprzedni post napisany at 10:17 ---------- nie startuje w orlen maraton. Jeden na rok Poznański m starczy
domjenick Opublikowano 19 Stycznia 2013 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Panowie-zwracam się do tych, którzy mają już za sobą jakieś doświadczenie w biegach zorganizowanych-na co trzeba zwracać uwagę przed biegiem-chodzi mi o sprawy logistyczne i organizacyjne?
cocoo24 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Panowie-zwracam się do tych, którzy mają już za sobą jakieś doświadczenie w biegach zorganizowanych-na co trzeba zwracać uwagę przed biegiem-chodzi mi o sprawy logistyczne i organizacyjne? Konkretnie w jakim kontekście mam Ci coś podpowiedzieć??? organizujesz coś czy startujesz?
domjenick Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 startuję i pytam, o typowe przedstartowe sprawy, jak to wygląda np z odbiorem numeru, chipa, czy trzeba sie zaopatrzyć w jakieś picie, a jeśli jest na miejscu, to co ile na trasie-takie rzeczy mnie interesują
cocoo24 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 startuję i pytam, o typowe przedstartowe sprawy, jak to wygląda np z odbiorem numeru, chipa, czy trzeba sie zaopatrzyć w jakieś picie, a jeśli jest na miejscu, to co ile na trasie-takie rzeczy mnie interesują Masz podane kiedy odbiór chipa, przewaznie trzeba być 2h przed biegiem albo dzien wcześniej jak jest duży bieg można odebrać. Warto zabrać swoje picie, jakieś banany ale na trasie co 5km jest punkt odżywczy(woda jakiś izo itd) więc swoje po się przyda tylko. Najważniejsza zasada Nie daj się ponieść emocją i nie startuj od początku za szybko, przyśpieszasz dopiero po połowie dystansu, jeśli wystartujesz za szybko, poniosą Cie emocje spalisz sobie bieg(nie będziesz miał siły na końcówke) ---------- Post dopisany at 21:39 ---------- Poprzedni post napisany at 21:39 ---------- Możesz też power żele sobie zapodać - dają kopa
domjenick Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 a można mieć ze sobą telefon, żeby jakiejś muzyki posłuchać? ---------- Post dopisany at 23:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:50 ---------- Możesz też power żele sobie zapodać - dają kopa a masz coś sprawdzonego-bo teraz najlepszy czas na eksperymenty:wink4:
cocoo24 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2013 a można mieć ze sobą telefon, żeby jakiejś muzyki posłuchać?---------- Post dopisany at 23:04 ---------- Poprzedni post napisany at 22:50 ---------- Możesz też power żele sobie zapodać - dają kopa a masz coś sprawdzonego-bo teraz najlepszy czas na eksperymenty:wink4: pewnie, że możesz zabrać tel, mozesz brać wszystko co potrzebujesz do biegu, EPO też, tylko że bedzie gnój jak zajmiesz 1 miejsce hahah Każdy power zel jest ok, najlepiej carbo i enduro ---------- Post dopisany at 20:16 ---------- Poprzedni post napisany at 20:15 ---------- teraz nie pamietam który pierwszy zapodajesz, korzeń pewnie wie
domjenick Opublikowano 25 Stycznia 2013 Opublikowano 25 Stycznia 2013 myślałem nad tym Maxim Energy Gel Isotonic Sachet | Buy Online | ChainReactionCycles.com -trzeba kupić i wypróbować, jest też u mnie sklep z artykułami stricte dla biegaczy-mają tam pełno takich żeli i batoników, ale weź się zdecyduj na coś, jak nie wiadomo, jak to jest w praktyce... ---------- Post dopisany at 20:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ---------- co do numeru i chipa już wiem, ze pocztą mi to prześlą najdalej dwa tygodnie przed biegiem, wraz ze wszystkimi wskazówkami
Sqizzy Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Korzysta któryś z was z usztywniaczy na kolano podczas biegania ?
cocoo24 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Opublikowano 4 Lutego 2013 Korzysta któryś z was z usztywniaczy na kolano podczas biegania ? nigdy nie musiałem na szczęście korzystać ---------- Post dopisany at 20:27 ---------- Poprzedni post napisany at 20:26 ---------- tak w nawiasie to od jutra zaczynam treningi, bo troche sie opuściłem - okres roztrenowania ---------- Post dopisany at 20:28 ---------- Poprzedni post napisany at 20:27 ---------- robiłem dzisiaj morfologie krwi itp itd, mam na igłe wszytsko, myslę, że w dużej mierze przez bieganie ))))))))
Sqizzy Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Mam strasznie słabe lewe kolano i potrzebuje usztywniacza. Kupiłem już ze 4 sztuki i każdy zsuwa mi się podczas biegu. Co km lub dwa muszę go poprawiać. wysłane z kanapki z szynką przez Tapatalk 2.
domjenick Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 może spróbuj to "przyłapać" plastrem na czas biegania, tylko przyklej to wzdłuż nogi i na suchą skórę, bo na nawet lekko spoconą-odkleja się wszystko, i plaster/taśmę przyklej z przodu i z tyłu-z boku tez się odklei--powinno trzymać
Sqizzy Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 dzisiaj kupiłem kolejną, jest po pierwszym teście i może w końcu będzie dobra. Chłopaki jak sądzicie. Lepiej biegać codziennie na krótszym odcinku, czy np. dwa dni odcinek dłuższy, a trzeciego dnia przerwa ?
domjenick Opublikowano 6 Lutego 2013 Opublikowano 6 Lutego 2013 podstawowe pytanie- czy biegasz dla biegania, czy przygotowujesz się na jakieś zawody, biegi et cetera, bo to też jest ważne:wink4:
cocoo24 Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Opublikowano 6 Lutego 2013 zależy na jaki odcinek sie przygotowujesz. Ja wole rzadziej a dłuzej
Korzeń Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Apropo żeli.... Z decathlona są mega mega mega smaczne, truskawkowy albo bananowy można jeść na śniadanie. Najbardziej naturalne żele jakie kiedykolwiek jadłem - pycha! Co do innych. W mojej osobistej opinii Power Bary dają radę. Ale są takie słodkie że sklejają usta. Warto je dawać kobietom wtedy nic nie gadają jakiś czas. Jeśli chodzi o maraton, to ja wciągam na 10,20,30 kilometrze żelik taki z tubce (łatwo przypasać do pasa biegowego, tych samych używają kolarze. dlaczego tych? Bo kolarze nie mają podobno kieszeni a te w workach żele się nie mieszczą. kupują więc takie w tubkach i wsadzają sobie w d*pę w rowek bo tam jest trochę wolnego miejsca) a w okolicach 33-35 poprawiam strzałem w płynie. Warto wybrać się do sklepu z odżywkami na siłownie i tak kupić sobie każdego po sztuce. Spróbować na treningu czy nie wygania w krzaki
Rekomendowane odpowiedzi