maro269 Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam, mam pytanie odnośnie dwóch pokręteł po lewej stronie kierownicy w a4 b7 - jedno to drl a drugie oznaczone symbolem światła razem z zegarkiem. Nie wiem do czego służą a na necie nie mogę znaleźć oznaczeń. Przy kręceniu nie ma żadnej reakcji. Nie dawno kupiłem auto. Czekam na odpowiedz pozdrawiam.
pastaldo Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 DRL to do świateł dziennych http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp ale co i jak dokładnie jest w B7 to Ci nie powiem bo nie wiem.
Lukasz_mk2 Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 te przycisk oznaczony żarówką i zegarkiem to chyba regulacja natężenia świecenia zegarów, bo ten zegar to nie zegar tylko symbol zegarów
variocustoms Opublikowano 1 Lipca 2011 Opublikowano 1 Lipca 2011 żarówka i zegarek to może być system tzw. odprowadzania do domu, jak się zamknie auto to światła się świecą przez określoną w komputerze ilość minut (comming/follow me home)
wrclaguna Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam, mam pytanie odnośnie dwóch pokręteł po lewej stronie kierownicy w a4 b7 - jedno to drl a drugie oznaczone symbolem światła razem z zegarkiem. Nie wiem do czego służą a na necie nie mogę znaleźć oznaczeń. Przy kręceniu nie ma żadnej reakcji. Nie dawno kupiłem auto. Czekam na odpowiedz pozdrawiam. Tu masz troszke info http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157734.0
r32dg Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam !! DRL to światła do jazdy dziennej, natomiast to drugie pokrętło to system "coming /leaving home, polega na opóźnionym wyłączeniu halogenów, świateł pozycyjnych z tyłu i podświetlenia tablicy rejestracyjnej podczas wysiadania (coming home). Ponadto, system uruchamia się podczas otwierania lub zamykania drzwi samochodu - za pomocą centralnego zamka następuje włączenie lub wyłączenie świateł. Funkcja coming/leaving home pozwala oświetlić drogę, ułatwia odnalezienie auta nocą na parkingu, oświetla drogę wjazdu na teren posesji". 1
maro269 Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Opublikowano 2 Lipca 2011 dzięki chłopaki, posprawdzam bo narazie było wyłączone i nie wiedziałem z czym to zjeść a na necie naprawde dużo o tym nie ma ;/
Rekomendowane odpowiedzi