Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Zaświeciła się kontrolka świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanko jadąc dziś do domu auto zgasło mi i już nie chciało zapalić i cały czas mruga kontrolka od świec żarowych dodam że czasami miałem problem z odpaleniem auta rano

Opublikowano

podepnij VAGA i sprawdź błędy ale prawdopodobnie padł pompowtryskiwacz :disgust:

Opublikowano

Równie dobrze może być czujnik braku paliwa, cholerstwo drogie i ciężkie w usunięciu :( wiem bo sam teraz to przerabiam. Wtedy właśnie mruga kontrolka świec, czasem ciężko odpala. Trzeba trzymać się pełnego zbiornika aż do usunięcia awarii żeby pompy nie zabić. Nie mniej jednak jak chłopaki wspomniej podepnij VAG'ine a prawdę ci powie :cool1:

Bez tego będziesz błądził po omacku i czas marnował.

Pozdrawiam

Opublikowano

Równie dobrze może być czujnik braku paliwa, cholerstwo drogie i ciężkie w usunięciu :( wiem bo sam teraz to przerabiam. Wtedy właśnie mruga kontrolka świec, czasem ciężko odpala. Trzeba trzymać się pełnego zbiornika aż do usunięcia awarii żeby pompy nie zabić. Nie mniej jednak jak chłopaki wspomniej podepnij VAG'ine a prawdę ci powie :cool1:

Pozdrawiam

te czujniki to przypadłość w 2.5TDI

w pozostałych machinach ten błąd/usterka nie występuje

Opublikowano

ma dzis gosciu przyjechac i podpiac go pod kompa i to rozwiaze wszystkop panowei podpiecie pod kompa? czy bende wiedzial jak jest przyczyna? a i jeszcze jedno jak np padl pompowtrysk lepiej zeby nie to sie wymienia np jeden czy trzeba komplet?

Opublikowano

wystarczy wadliwy tylko wymienić, choć na ten temat są różne opinie, u mnie wymieniana była para(jeszcze w doiczach), ale najlepiej w tym temacie wypowie się fachowiec.

Opublikowano

podłączysz VAG i sprawdzisz błędy w silniku

jeżeli pokaże Ci błąd pompowtryskiwacza to wymienisz (jeżeli sam dasz radę) tylko ten co umarł , no chyba, że śpisz na forsie :wink4:

Opublikowano

nie nie kasy to ja niema i napewno sie sam za to nie zabiore bo zeilonego pojecia o tym nie mam zabaczymy co wykaze jak podlaczy pod niego kompa

Opublikowano

Ja też stawiam na wtrysk, sam niedawno przerabiałem to samo

Opublikowano

Pozdrawiam

te czujniki to przypadłość w 2.5TDI

w pozostałych machinach ten błąd/usterka nie występuje

a tego nie wiedziałem sorry za wprowadzenie w błąd

Opublikowano

na 99,9 % padł pompowtryskiwacz

Opublikowano

Też stawiam na pompowtryskiwacz - jak odepniesz ten który padł to silnik powinien odpalić, ale lepiej nim nie jeździć.

Opublikowano

panowie ten gostek co mi to podpinal mowi ze bylo tam pare bledow ale je wykasowa mowi ze byl bla wtyskiwacza ( A ) ale jest jeszcze jeden blad ktorego sie nie da skasowac jest to blad caw p1040wiecie co to jest za blad?

Opublikowano

1. BŁĄD nr 04160/P1040/006 ZASILANIE ZAWORÓW WTRYSKOWYCH A ELEKTRYCZNA USTERKA W OBWODZIE PRĄDOWYM SPORADYCZNIE

A na przyszłość jak już komukolwiek zapłacisz kasę za podpięcie kompa to spisz sobie jakie błędy Ci wyskoczyły.

To że dało się je skasować to nie znaczy że na drugi dzień się nie pojawią

Opublikowano

wiecie moze jest jaki jest takiego pompowtryskiwacza simens

Nie do końca zrozumiałem to pytanie ale zakładam że o to Ci chodzi:

Etka rozróżnia 2 rodzaje pompowtryskiwaczy do silnika BRD, tak to wygląda numerycznie i cenowo (aso):

03G130073M POMPO WTRYSKIWACZ 2470.78 3039.06

03G130073MX POMPO WTRYSKIWACZ 1874.23 2305.30

2lky1xs.jpg

Opublikowano

uu to troszke kosztuje troszke wielki wydatek jak by przyszlo wymienic wszystkie ja jeden wymienie wiadomo jak to cenny w aso j idzie dostac gdzies taiej?