Leszczorek Opublikowano 5 Lipca 2011 Opublikowano 5 Lipca 2011 Witam... Mam taki problem podczas jazdy nagle poczułem brak mocy,tak jakby wogole nie było Turbiny...Gdy krece go od 2-4tyś to ledwo że wskazówka na obrotomierzu się podnosi...Turbine słychać jak świszczy.Może to być problem z jakimś podciśnieniem lub zawieszeniem Turbiny(wystarczy skasować błąd)??Dzięki za pomoc z góry
SotoM Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 V.A.G - wrzuć logi lub błędy i możemy coś doradzać bo tu szklanej kuli nikt nie ma
Sztomel Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Kasowaniem błędu nie usuniesz przyczyny a resztę już koledzy napisali. Zawieszenie turbo - a gdzie takie info przeczytałeś ?
wagabunda Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 zacznij od sprawdzenia wszystkich przewodów dolotowych do turbiny, u mnie ostatnio po zmianie filtra powietrza po jakimś czasie spadł przewód.
Leszczorek Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Opublikowano 6 Lipca 2011 Podłączyłem ale nawet ani jeden błąd nie wyskoczył.a zauważyłem coś dziwnego bo gdy go przegazowalem pare razy to raz poleciał ciemny dym a raz biały co to może oznaczać?
spanky Opublikowano 6 Lipca 2011 Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam... Mam taki problem podczas jazdy nagle poczułem brak mocy,tak jakby wogole nie było Turbiny...Gdy krece go od 2-4tyś to ledwo że wskazówka na obrotomierzu się podnosi...Turbine słychać jak świszczy.Może to być problem z jakimś podciśnieniem lub zawieszeniem Turbiny(wystarczy skasować błąd)??Dzięki za pomoc z góry Podłączyłem ale nawet ani jeden błąd nie wyskoczył.a zauważyłem coś dziwnego bo gdy go przegazowalem pare razy to raz poleciał ciemny dym a raz biały co to może oznaczać? oddaj auto do mechanika który ma pojęcie o TDI ...
junior_tdi Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 jak w czasie jazdy stracił kopyto to może n75 do wymiany?
Leszczorek Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Opublikowano 8 Lipca 2011 Przeczysciłem i nic sie nie zmieniło...na 1 i 2 chodzi ok ale na 3 powyżej 3,5tyś obr juz traci moc.
smashing Opublikowano 8 Lipca 2011 Opublikowano 8 Lipca 2011 Miałem dokładnie taki sam problem , przyczyna dość banalna. dostaje za mało powietrza dlatego nie czujesz przyspieszenia. U mnie po wymianie 4 cm gumowego wężyka , który był troszeczkę pęknięty i który u mnie znajduję się patrząc na przód samchodu po prawej stronie na górze w czarnej skrzyneczce z całą elektroniką, śmiga jak ta lala . Pozdrawiam.
Leszczorek Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Opublikowano 8 Lipca 2011 ooo zobacze zobacze cieszyło by mnie to jakby sie okaazało że to jest usterka
Leszczorek Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Opublikowano 10 Lipca 2011 Dzieki wszystkim za pomoc.ale naszczęście wszystko wróciło do normy.Samo sie popsuło i samo sie naprawiło
Sztomel Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Nie ciesz się zbyt wcześnie bo turbo znowu zacznie Ci przeładowywać a wtedy to tylko jego czyszczenie.
Rekomendowane odpowiedzi