Kominiarz82 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Czy warto zakładać używane koło dwu masowe??
grabson765 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Czy warto zakładać używane koło dwu masowe?? zalezy w jakim stanie i w jakiej cenie:)
Kominiarz82 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Opublikowano 11 Lipca 2011 Mechanik twierdzi, że jest lala, ale mam trochę obaw. bo dopiero zakupiłem furke i chciałbym troszkę pojeżdzić
grabson765 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Mechanik twierdzi, że jest lala, ale mam trochę obaw. bo dopiero zakupiłem furke i chciałbym troszkę pojeżdzić jaka cena tego dwumasu ? ps. kupiles dopiero fure i juz sprzeglo masz do roboty ? :gwizdanie:
ryszard1961 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 nawet nowy dwumas możesz szybko zniszczyć np paląc na zaciąg lub holując inny pojazd
Kominiarz82 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Opublikowano 11 Lipca 2011 Mechanik twierdzi, że jest lala, ale mam trochę obaw. bo dopiero zakupiłem furke i chciałbym troszkę pojeżdzić jaka cena tego dwumasu ? ps. kupiles dopiero fure i juz sprzeglo masz do roboty ? :gwizdanie: No tak jakoś wyszło kolego, tak się kupuje samochody na placu w Szwajcarii.... Cały komplet 500 zł
grabson765 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Mechanik twierdzi, że jest lala, ale mam trochę obaw. bo dopiero zakupiłem furke i chciałbym troszkę pojeżdzić jaka cena tego dwumasu ? ps. kupiles dopiero fure i juz sprzeglo masz do roboty ? :gwizdanie: No tak jakoś wyszło kolego, tak się kupuje samochody na placu w Szwajcarii.... Cały komplet 500 zł razem ze sprzeglem ?
Kominiarz82 Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Opublikowano 11 Lipca 2011 Mechanik twierdzi, że jest lala, ale mam trochę obaw. bo dopiero zakupiłem furke i chciałbym troszkę pojeżdzić jaka cena tego dwumasu ? ps. kupiles dopiero fure i juz sprzeglo masz do roboty ? :gwizdanie: No tak jakoś wyszło kolego, tak się kupuje samochody na placu w Szwajcarii.... Cały komplet 500 zł razem ze sprzeglem ? Tak, razem ze sprzęgłem
grabson765 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 to cena dobra jesli caly komplet jest w dobrym stanie
rikardo Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Mechanik twierdzi, że jest lala, ale mam trochę obaw. bo dopiero zakupiłem furke i chciałbym troszkę pojeżdzić jaka cena tego dwumasu ? ps. kupiles dopiero fure i juz sprzeglo masz do roboty ? :gwizdanie: No tak jakoś wyszło kolego, tak się kupuje samochody na placu w Szwajcarii.... Cały komplet 500 zł razem ze sprzeglem ? Tak, razem ze sprzęgłem W przypadku koła dwumasowego bez obciążenia nic nie sprawdzisz jeżeli nie ma ewidentnych luzów. Moje koło zewnętrznie po demontażu wyglądało bardzo dobrze a było go słychać podczas rozruchu i gaszenia silnika, ponadto silnik pracował nie równo. Po założeniu nowego koła kultura pracy silnika zdecydowanie się poprawiła na +. Jak planujesz pojeździć autem to proponuje się zastanowić bo wsadzisz jakiegoś grata i będziesz szukał w przypadku ewentualnych problemów różnych przyczyn.
agabar Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 jak jest w dobrym stanie co ciężko stwierdzić bez zamontowania to warto koledze montowaliśmy używkę 6 miesięcy temu i chula jak ta lala pozdro
wrclaguna Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Kominiarz82 zapomnij o uzywce dwumasa a w jakim stanie jest tarcza sprzegla :?:
Kominiarz82 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 Wymianę sprzęgła odłożę na póżniej ponieważ dziś odkryliśmy z kumatym mechanikiem zerwana poduszkę pod skrzynią biegów. Czy jest możliwe, że owa poduszka może dawać podobne symptomy uszkodzonego koła dwu masowego??
wrclaguna Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Sprawdzcie lepiej jeszcze poduszki silnika oraz plecionke za turbina czy sa OK
Kominiarz82 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 Sprawdzcie lepiej jeszcze poduszki silnika oraz plecionke za turbina czy sa OK Sprawdzaliśmy już i okazało się, że tylko ta pod skrzynią jest zerwana. Jutro ją wymienimy i mam nadzieję, że to pomoże.... Jak myślisz drgania przy ruszaniu powinny ustąpić??
grabson765 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 tylko poduszke zaloz markowa bo tania moze jeszcze tylko pogorszyc
wrclaguna Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Sprawdzcie lepiej jeszcze poduszki silnika oraz plecionke za turbina czy sa OK Sprawdzaliśmy już i okazało się, że tylko ta pod skrzynią jest zerwana. Jutro ją wymienimy i mam nadzieję, że to pomoże.... Jak myślisz drgania przy ruszaniu powinny ustąpić?? Na pewno sie zmniejsza Sprawdzcie jeszcze korekcje pompek moze ktoras nie domaga i sa drgania na budzie .
Kominiarz82 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 Już po wymianie poduszki.... Stuki zniknęły, ale drgania przy ruszaniu dalej występują, lecz z mniejszą siła, pozostałe poduszki są ok, więc pozostaje sprzęgło Mechanik twierdzi, że może być tak, że dwumas może być ok ale, tarcze i docisk są do wymiany, bo bardzo wysoko bierze ... Jak wymieniać to raczej wszystko, jak myślicie??
wrclaguna Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Jak wydrze wszystko na wierzch to bedzie wiadomo jaki jest stan Takze mozna przyszykowac sie na spory wydatek
Kominiarz82 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 Jak wydrze wszystko na wierzch to bedzie wiadomo jaki jest stan Takze mozna przyszykowac sie na spory wydatek Też mi się tak wydaje. Ma przejechane 160 tyś więc nie ma co liczyć, że po rozebraniu coś tam będzie w idealnym stanie Więc trzeba rozbić skarbonkę i rozglądać się za kompletnym sprzęgłem. Jakiej firmy najlepiej kupić???
Rekomendowane odpowiedzi