daniel135 Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam Dzisiaj zapaliła mi się ponownie kontrolka zużycia klocków i zaczęło się dziwne Głuche pukanie w prawy przednim zawieszeniu podczas ruszania jedno puknięcie . i pozniej przy wolnej jezdzie na 2-gim biegu bez gazu , pukanie nasila sie , głuchy dzwięk jaky pukać czymś w blache Czy to puknięcia kluźnego klocka ?pomóżcie
semi281 Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Nie możesz zdjąć koło i sprawdzić?? Tak to można tylko zgadywać. Miałem podobnie, tylko że z tyłu, zgubiłem dolną śrubę jarzma, sama się odkręciła i przy hamowaniu słychać było stuknięcie, a po puszczeniu hamulca drugie.
maf Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Przejedź się po kostce brukowej albo kocich łbach i w momencie gdy pukanie będzie dobrze słyszalne delikatnie naciśnij hamulec. Jeśli przestanie pukać to klocek jeśli nie szukaj dalej.
Dev Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 zobacz czy gdzieś nie zsuneło sie nadkole i wahacz lub zwrotnica w nią uderza
daniel135 Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Opublikowano 14 Lipca 2011 dziś rano zauważyłem że jest zupełnie obluzowany i odkrecony chlapacz który uderza o nadkole . nie wiem czy to jest rozwiązanie problemu (po drugiej stronie nie ma wcale chlapacza )
Rekomendowane odpowiedzi