Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Funkcja regulowanych czasowych wycieraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydatna informacja. Właśnie miałem tak w Golfie 3 i zastanawiałem się czemu tego nie ma w A4. No i mam wyjaśnienie. Zaraz wykorzystam.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

No wszystko ladnie pieknie, alepytanie do autora postu. BYlem u siebie na szrocie, zawolalem owy przekaznik o numerze 99. przyniosl mi on przekaznik wlasnie ten wysoki i dokladnie taki sam jak ten ktory zamiesciles na fotce z lewej. Zalozylem go na probe. I nie wiem na czym polegalo to ze u Ciebie nie dzialal on poprawnie. Po wlaczeniu menetke o jeden stopien do gory czyli na cykliczna prace, wycieraczki wlaczaly sie srednia co 2 sekundy. po wylaczeniu i odczekaniu i wlaczeniu ponownym po ok 20 sekundach i pozostawieniu manetki na tryb cykliczny wycieraczki wlaczaly sie srednio co 20 sekund. i to byl maks czasu pracy. Po wylaczeniu i checi sprawdzenia czy ten czas jest dluzszy, czyli wlaczeniu manetki na cyklicznie i wylaczeniu odczekaniu jakies 35 sekund i ponowne wlaczeniu i pozostawieniu juz tak manetki wycieraczki wlaczaly sie co 2 sekundy. Przekaznik dziala prawidlowo bo i napisy na moim i Twoim byly te same z tym ze nie max czas 45 sekund lecz 20 sekund. No i troche z cena gosc przesadzil bo 30 zl chcial za uzywke. Pytalem o krotki to powiedzial ze nie bedzie biegal za 30 zl po przekaznik. Klient nasz pan 100% sie w tym sprawdza ;P

Opublikowano
:mysli: zaraz szukam tego przekaźnika , fajna sprawa :good: :good:
Opublikowano

No wszystko ladnie pieknie, alepytanie do autora postu. BYlem u siebie na szrocie, zawolalem owy przekaznik o numerze 99. przyniosl mi on przekaznik wlasnie ten wysoki i dokladnie taki sam jak ten ktory zamiesciles na fotce z lewej. Zalozylem go na probe. I nie wiem na czym polegalo to ze u Ciebie nie dzialal on poprawnie. Po wlaczeniu menetke o jeden stopien do gory czyli na cykliczna prace, wycieraczki wlaczaly sie srednia co 2 sekundy. po wylaczeniu i odczekaniu i wlaczeniu ponownym po ok 20 sekundach i pozostawieniu manetki na tryb cykliczny wycieraczki wlaczaly sie srednio co 20 sekund. i to byl maks czasu pracy. Po wylaczeniu i checi sprawdzenia czy ten czas jest dluzszy, czyli wlaczeniu manetki na cyklicznie i wylaczeniu odczekaniu jakies 35 sekund i ponowne wlaczeniu i pozostawieniu juz tak manetki wycieraczki wlaczaly sie co 2 sekundy. Przekaznik dziala prawidlowo bo i napisy na moim i Twoim byly te same z tym ze nie max czas 45 sekund lecz 20 sekund. No i troche z cena gosc przesadzil bo 30 zl chcial za uzywke. Pytalem o krotki to powiedzial ze nie bedzie biegal za 30 zl po przekaznik. Klient nasz pan 100% sie w tym sprawdza ;P

No cena naprawdę zaporowa :) Ja go wyrwałem za 15 zeta. Naprawdę super sprawa z tym przekaźnikiem, niebawem pewnie będzie częściej się sprawdzał :)

Opublikowano

Dlatego podziekowalem i wyszedlem.

Opublikowano

Good job :good: Też będę szukał małego 99.

Opublikowano

ja właśnie założyłem przekaźnik (ten długi) - wszystko działa jak należy :good:

idzie jesień także na pewno się przyda :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

skołowałem oby dwa przkeźniki długi 99 i krutki od felicji nr Pa 6gF 30 jak się sprawdzi to będę miał jeden do oddania po kosztach :):hi:

Opublikowano

Chętnie przyjme taki przekażnik :decayed:

Opublikowano

założyłem ten długi z nr 99 WSZYSTKO hula jak należy działanie dobrze opisane przez Kolege denveco :hi: jestem zadowolony nie bawem może będę miał więcej przekaźników 99 po dobrych kosztach :)

Opublikowano
  • Autor

Koledzy co do tych przekaznikow to pisze ze sa dwa rodzaje, bo u mnie sytuacja wygladala tak, ze na tym mniejszym nie chcailo dzialac tak jak powinno, ale to nie oznacza, ze ten wiekszy sie nie sprawdzi u was. Wlozyc, sprawdzic i bedzie wiadomo czy jest :good: A co do ceny 30PLN, to za ta kase mozna juz prawie dostac nowke sztuke. Oj cenia sie te szrotmajstry, cenia :wallbash:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Modyfikacja super :) zakupony za 20zł z przesyłką na allegro i wszystko śmiga mam wersję "dużą" :)

Opublikowano

Chętnie przyjme taki przekażnik :decayed:

30zl + kw , pasi? :D

Opublikowano

No u siebie zamontowalem i bangla :good: :good:

Mam jeszcze jeden krotki do sprzedania za 15pln :hi:

Opublikowano

mrogal - biorę, może zadziała ;)

Opublikowano

ja kupiłem taki przekaźnik w sklepie za 17zł a ori kosztuje 26zł więc po co kupować używki

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, mam u siebie kilkustopniową regulację czasu pierwszego biegu, ale w mojej ocenie te czasu są za długie.

Jest jakiś patent na zmianę tych odstępów, aby skrócić interwały?

Opublikowano

U mnie mam zamontowany czujnik na szybie i same startują jak na szybie nazbiera się trochę wody. Nawet dosć sprawnie to działa. W miejscu przekaźnika mam przekaźnik,z którego wychodzi wiązka i idzie do czujnika na szybie. Wiem że to produkt firmy Hella,jakby kogoś interesowało dokładniej to mogę rozebrać i sprawdzić.

Opublikowano

Mój przekaźnik miał nr 229 zmieniłem na nr 99 i jest regulacja. Na złomie dałem 10 zł. Dzięki za podpowiedź jak to zrobić.