wotjek1303 Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam. Wymieniłem osłonę przegubu zewnętrznego i niestety opaska która trzyma przy kole ( ta duza) bez przerwy spada bo ruszeniu autem i skręceniu kołami na maksa w prawo i lewo. Z początku myślałem że osłonę źle dobrali, ale po zakupie kolejnej problem jest ten sam. Czy ktoś miał taki problem? pozdrawiam
agabar Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 mocniej zacisnąć opaskę jak niemasz czym to obcęgami pozatym nie przesadzać z ilośćią smaru
SotoM Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 a osoba spojrzała na kołnierz przegubu jaki jest?? płaski albo z rowkiem na garb... tak samo powierzchnia kołnierza w osłonie... jak zaułuzmy masz na przegubie plaskie a dali ci oslone z garbikiem to nie ma co sie dziwic ze sie zsówa a do tego na powierchniach smar- osłone sie zaciska na "suchych" powierzchanich - jak bys kleił...
wotjek1303 Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Opublikowano 14 Lipca 2011 Jutro sprawdze wszystko bo moze rzeczywiscie jest lipa z garbem albo z iloscia smaru. Dam znac jak uda sie usunac problem. Pozdro i wielkie dzieki za info.
marewel Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 Jak masz oslone plastikowa to opaski do niej sa z jakiejs nierdzewki strasznie ciezko je zacisnac ja polamlem obcegi. Mowa o spidanie,jezeli zalozyles jakiegos kapcia to pewnie za slabe opaski.
wotjek1303 Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam. Problem został rozwiazany. Wyczyscilem jeszcze raz dokladnie przegub, usunalem nadmiar smaru z oslony i zastosowalem inna niz zalecana obejme i jak narazie juz 2 tygodnie problemu nie ma pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi