Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regeneracja: przycisków climatronic, rączek drzwi, włącznika świateł - A4 B6/B7 - tematy zebrane z forum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1237eb471c4d2f1egen.jpgcbd6ea115a2f9982gen.jpgRegeneracja naklejkami samych przycisków w moim przypadku tylko lewa strona klimy od strony kierownicy , prawa na razie w niezlym stanie. Ocencie sami efek ja oceniam na 3+/5

Przy temperaturze goracej typu 30 do 50 stopni wewnatrz auta w lecie te naklejki Ci splyna , wiem co mowie .

Robiąc w ten sposob ,ze nakladasz szablony takie jak ja mam do zaoferowania i malujesz efekt masz trwaly i nic temu sie nie stanie , musialbys gwozdziem drapac zeby zdrapac przycisk .

Po regeneracji malujac od nowa dany element otrzymujesz wersje niescieralna przycisku .

Mialem juz te naklejki przez rok w lecie temp. dochodzila do 36 stopni [ wewnatrz jakies 50-60 stopni ] auto codziennie stalo po 8 godz na dworze i jakos nie splynely. Zrobilem tylko blad za pierwszym razem wogole nie wyczyscilem powierzchni przyciskow i po 8 miesiacach porobily sie malutkie pecherze .Teraz wyczyscilem dokladnie przyciski do bialego ze starej powierzni .Nie boje sie ze splyną tylko ze znowu moga sie te pecherze pojawic [ wtedy wezme sie za malowanie ]. Za naklejki zaplacilem 15zl.

Edytowane przez bishop1923

Opublikowano

Jeśli naklejki położone są na odtłuszczoną, suchą nawierzchnie i najlepiej pozbawioną gumy, nie ma szans żeby odpadły, zazwyczaj są z winylu lub folii identycznej jak do oklejania aut, są termoplastyczne, więc temperatura im niegroźna. Chodzi tutaj raczej o efekt estetyczny jeśli pozbawimy klawisze gumy, na krawędziach będzie przebijał biały kolor, co nie wygląda ładnie, z drugiej strony jeśli nie usuniemy gumy wszystkie nierówności, ubytki będą widoczne na strukturze naklejki. Więc jeśli komuś zależy na estetyce to w grę wchodzi tylko malowanie

Edytowane przez _radek_

Opublikowano

Jeśli naklejki położone są na odtłuszczoną, suchą nawierzchnie i najlepiej pozbawioną gumy, nie ma szans żeby odpadły, zazwyczaj są z winylu lub folii identycznej jak do oklejania aut, są termoplastyczne, więc temperatura im niegroźna.

Wlasnie tak zrobilem tym razem .

na krawędziach będzie przebijał biały kolor,

Krawedzie pomalowalem czarnym markerem trzeba naprawde dokladnie sie przyjzec zeby zauwazyc to.

Edytowane przez bishop1923

Opublikowano

Jeśli naklejki położone są na odtłuszczoną, suchą nawierzchnie i najlepiej pozbawioną gumy, nie ma szans żeby odpadły, zazwyczaj są z winylu lub folii identycznej jak do oklejania aut, są termoplastyczne, więc temperatura im niegroźna.

Krawedzie pomalowalem czarnym markerem trzeba naprawde dokladnie sie przyjzec zeby zauwazyc to.

dodatkowo te naklejki co Ty nakleiles nie maja orginalnego wygladu .

Opublikowano

dodatkowo te naklejki co Ty nakleiles nie maja orginalnego wygladu .

To fakt, ale jeśli ktoś się decyduje na taką formę odnowienia to raczej nie ma znaczenia.

Edytowane przez _radek_

Opublikowano

Zregenerowałem cały panel radia audi concert 2,efekt końcowy jak dla mnie dobry.

2w5tmybk.jpg

w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu.

Opublikowano

Zregenerowałem cały panel radia audi concert 2,efekt końcowy jak dla mnie dobry.

2w5tmybk.jpg

w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu.

Ile warstw farby dałeś?
Opublikowano

3 warstwy

Opublikowano

skąd wziąłeś szablony na Concert?

Opublikowano

Szablony z Allegro.

Opublikowano

Tak wygląda radio zrobione przeze mnie, regeneracja samych przycisków + pokrętła

Niżej klimatronik przyciski + ramka
8144d2875fb8a8b3.jpg

Edytowane przez _radek_

Opublikowano

Mam małe pytanie, mianowicie zakupiłem w ASO po Vinie panel do podnoszenia szyb. Jestem jeszcze przed rozbiórka boczka i dlatego zastanawiam się nad tym iż we panelu jest 8 pinow a dwa miejsca wolne tak ma być ? Czy po prostu dostałem zła sztukę ?

Opublikowano

A co to pytanie ma do regeneracji przycisków??

Opublikowano

Po co miałem robić nowy temat i bez sensu zaśmiecać forum ?? Jest to w jakis sposob powiązane ze sobą tak ?

Opublikowano

Nie, nie jest. Jest to post nie na temat. Jeśli nie znalazłeś informacji o tym na forum, to załóż sobie nowy temat i nie śmieć w miejscu, gdzie ludzie chcą się czegoś o regeneracji przycisków dowiedzieć.

Opublikowano

Posiadam wszystkie szablony ,na radio tez :)

Opublikowano

Posiadam wszystkie szablony ,na radio tez :)

jaka cena za szablon radia wizytownika i kubka?

Opublikowano

ja jeszcze raz pochwalę robote użytkownika _radek_ jeśli chodzi o regeneracje !!!!!! minął prawie rok od regeneracji a wszystko nadal jak nowe, serio warto bo pieniadze grosze robota szybko zrobiona i na maxa konkretnie

Edytowane przez eryczek93

Opublikowano

Witam panowie podczas malowania panelu sprayem eucolor do tworzyw sztucznych robi się mała strukturka? To normalne? Regenerowałem tez 3 klawisze i sa gładkie :) co robię nie tak z panelem skoro klawisze wyszły okey

Opublikowano

Moze za duzo na raz lub dysza od farby przytkana i wali glutami ,podgrzej tez puzzke wieksze cisnienie bedzie to wieksze rozpylenie