bishop1923 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Regeneracja naklejkami samych przycisków w moim przypadku tylko lewa strona klimy od strony kierownicy , prawa na razie w niezlym stanie. Ocencie sami efek ja oceniam na 3+/5 Przy temperaturze goracej typu 30 do 50 stopni wewnatrz auta w lecie te naklejki Ci splyna , wiem co mowie . Robiąc w ten sposob ,ze nakladasz szablony takie jak ja mam do zaoferowania i malujesz efekt masz trwaly i nic temu sie nie stanie , musialbys gwozdziem drapac zeby zdrapac przycisk . Po regeneracji malujac od nowa dany element otrzymujesz wersje niescieralna przycisku . Mialem juz te naklejki przez rok w lecie temp. dochodzila do 36 stopni [ wewnatrz jakies 50-60 stopni ] auto codziennie stalo po 8 godz na dworze i jakos nie splynely. Zrobilem tylko blad za pierwszym razem wogole nie wyczyscilem powierzchni przyciskow i po 8 miesiacach porobily sie malutkie pecherze .Teraz wyczyscilem dokladnie przyciski do bialego ze starej powierzni .Nie boje sie ze splyną tylko ze znowu moga sie te pecherze pojawic [ wtedy wezme sie za malowanie ]. Za naklejki zaplacilem 15zl. Edytowane 13 Marca 2016 przez bishop1923
_radek_ Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Jeśli naklejki położone są na odtłuszczoną, suchą nawierzchnie i najlepiej pozbawioną gumy, nie ma szans żeby odpadły, zazwyczaj są z winylu lub folii identycznej jak do oklejania aut, są termoplastyczne, więc temperatura im niegroźna. Chodzi tutaj raczej o efekt estetyczny jeśli pozbawimy klawisze gumy, na krawędziach będzie przebijał biały kolor, co nie wygląda ładnie, z drugiej strony jeśli nie usuniemy gumy wszystkie nierówności, ubytki będą widoczne na strukturze naklejki. Więc jeśli komuś zależy na estetyce to w grę wchodzi tylko malowanie Edytowane 13 Marca 2016 przez _radek_
bishop1923 Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Jeśli naklejki położone są na odtłuszczoną, suchą nawierzchnie i najlepiej pozbawioną gumy, nie ma szans żeby odpadły, zazwyczaj są z winylu lub folii identycznej jak do oklejania aut, są termoplastyczne, więc temperatura im niegroźna. Wlasnie tak zrobilem tym razem . na krawędziach będzie przebijał biały kolor, Krawedzie pomalowalem czarnym markerem trzeba naprawde dokladnie sie przyjzec zeby zauwazyc to. Edytowane 13 Marca 2016 przez bishop1923
malolat_d Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 Jeśli naklejki położone są na odtłuszczoną, suchą nawierzchnie i najlepiej pozbawioną gumy, nie ma szans żeby odpadły, zazwyczaj są z winylu lub folii identycznej jak do oklejania aut, są termoplastyczne, więc temperatura im niegroźna. Wlasnie tak zrobilem tym razem . na krawędziach będzie przebijał biały kolor, Krawedzie pomalowalem czarnym markerem trzeba naprawde dokladnie sie przyjzec zeby zauwazyc to. dodatkowo te naklejki co Ty nakleiles nie maja orginalnego wygladu .
_radek_ Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Jeśli naklejki położone są na odtłuszczoną, suchą nawierzchnie i najlepiej pozbawioną gumy, nie ma szans żeby odpadły, zazwyczaj są z winylu lub folii identycznej jak do oklejania aut, są termoplastyczne, więc temperatura im niegroźna. Wlasnie tak zrobilem tym razem . na krawędziach będzie przebijał biały kolor, Krawedzie pomalowalem czarnym markerem trzeba naprawde dokladnie sie przyjzec zeby zauwazyc to. dodatkowo te naklejki co Ty nakleiles nie maja orginalnego wygladu . To fakt, ale jeśli ktoś się decyduje na taką formę odnowienia to raczej nie ma znaczenia. Edytowane 13 Marca 2016 przez _radek_
Szarik Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Zregenerowałem cały panel radia audi concert 2,efekt końcowy jak dla mnie dobry. w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu.
lukas231 Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Zregenerowałem cały panel radia audi concert 2,efekt końcowy jak dla mnie dobry. w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu. Ile warstw farby dałeś?
_radek_ Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Tak wygląda radio zrobione przeze mnie, regeneracja samych przycisków + pokrętła Niżej klimatronik przyciski + ramka Edytowane 16 Marca 2016 przez _radek_
jazzman Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Mam małe pytanie, mianowicie zakupiłem w ASO po Vinie panel do podnoszenia szyb. Jestem jeszcze przed rozbiórka boczka i dlatego zastanawiam się nad tym iż we panelu jest 8 pinow a dwa miejsca wolne tak ma być ? Czy po prostu dostałem zła sztukę ?
nitroo Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 A co to pytanie ma do regeneracji przycisków??
jazzman Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Po co miałem robić nowy temat i bez sensu zaśmiecać forum ?? Jest to w jakis sposob powiązane ze sobą tak ?
nitroo Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Nie, nie jest. Jest to post nie na temat. Jeśli nie znalazłeś informacji o tym na forum, to załóż sobie nowy temat i nie śmieć w miejscu, gdzie ludzie chcą się czegoś o regeneracji przycisków dowiedzieć.
malolat_d Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Posiadam wszystkie szablony ,na radio tez
Elegancko Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Posiadam wszystkie szablony ,na radio tez jaka cena za szablon radia wizytownika i kubka?
eryczek93 Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) ja jeszcze raz pochwalę robote użytkownika _radek_ jeśli chodzi o regeneracje !!!!!! minął prawie rok od regeneracji a wszystko nadal jak nowe, serio warto bo pieniadze grosze robota szybko zrobiona i na maxa konkretnie Edytowane 18 Marca 2016 przez eryczek93
kubix9417 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Witam panowie podczas malowania panelu sprayem eucolor do tworzyw sztucznych robi się mała strukturka? To normalne? Regenerowałem tez 3 klawisze i sa gładkie co robię nie tak z panelem skoro klawisze wyszły okey
szakal222 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Moze za duzo na raz lub dysza od farby przytkana i wali glutami ,podgrzej tez puzzke wieksze cisnienie bedzie to wieksze rozpylenie
Rekomendowane odpowiedzi