mech15 Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Witam Tak wygląda mój zbiorniczek: Nie wiem czy to tylko warunki atmosferyczne tak go zniszczyły ??? Główne pytanie brzmi jak go wymienić tzn, na czym on się trzyma? Warto bawić się w używki? Co myślicie o takim zamienniku FEBI: http://moto.allegro.pl/zbiorniczek-plynu-hamulcowego-audi-80-a4-a6-passat-i1717811604.html
Kukis Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 Lepiej kupić nowy, używane mogą być też popękane, albo szybko popękają. Z tego co widziałem to większość B5 ma kruszące się zbiorniczki, moja też i nie wiem czy to ma jakiś wpływ na hamulce, jeśli płyn nie wycieka aha zbiorniczek wyciągasz do góry z pompy hamulcowej po uprzednim odłączeniu przewodu od wysprzęglika pod zbiorniczkiem
pauel Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 można kupić używkę w bardzo dobrym stanie
Dev Opublikowano 17 Lipca 2011 Opublikowano 17 Lipca 2011 nim zdejmiesz zbiorniczek i zalozysz nowy to przelej swiezym plynem caly uklad potem wymien zbiorniczek nastepnie delikatnie wcisnij wszystkie tloczki w kazdym zacisku az pojawi sie plyn w zbiorniczku zalej plynem do stanu i jeszcze raz przepompuj uklad tym sposobem unikniesz zapowietrzenia bloku ABS
Rekomendowane odpowiedzi