Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana przełącznika wycieraczek i odblokowanie pełnego FIS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OK, właśnie wydawało mi się, że mi to działało... ale pamiętam czy sprawdzałem po montażu multikiery, bo nie korzystam na codzień z tego menu z racji tego, że mam VFIZ'a. Auto stało teraz miesiąc bez aku podpiętego i patrzam a tu nie trybi :-D - chciałem się upewnić, czy to normalne, czy nie... Dobra, muszę się podpiąć VCDSem i obadać. Dzięki za info.

Opublikowano

Już po montażu,wszystko według tutoriala z pierwszej strony  - Działa pięknie :banan:

Jeszcze tylko pytanie kontrolne :kox:

Przyciskiem reset przełączam się pomiędzy pamięcią 1 i 2 oraz mogę uśpić ekran, czy z tym uśpieniem to coś źle mi działa czy tak jest poprawnie?

Edytowane przez Bknz

Opublikowano

Uśpić ekran to co masz na myśli co sie dzieje

Opublikowano
8 minut temu, salamon napisał:

Uśpić ekran to co masz na myśli co sie dzieje

Jestem w pamięci 1, naciskam reset przechodzę do pamięci 2, naciskam reset i ekran się wyłącza robi czarny (o to uśpienie mi chodzi) ten pomiędzy zegarami. Nacisnę ponownie ekran się włącza i pokazuje pamięć 1.

Czy to poprawne zachowanie, funkcji w FIS?

Opublikowano

Ja z czymś podobnym nie spotkałem się ,może któryś z kolegów miał podobnie to ci powie o co chodzi

Opublikowano
11 minut temu, Bknz napisał:

Jestem w pamięci 1, naciskam reset przechodzę do pamięci 2, naciskam reset i ekran się wyłącza robi czarny (o to uśpienie mi chodzi) ten pomiędzy zegarami. Nacisnę ponownie ekran się włącza i pokazuje pamięć 1.

Czy to poprawne zachowanie, funkcji w FIS?

Mam tak samo. Czy to prawidłowa sytuacja? co poinno być po przyciśnięciu "reset" na "drugim" -2 ekranie?

Mi ekran się wyłącza.

Opublikowano
5 minut temu, salamon napisał:

Ja z czymś podobnym nie spotkałem się ,może któryś z kolegów miał podobnie to ci powie o co chodzi

To powiedz może co u Ciebie się wyświetla po nacisnięciu przycisku reset będąc w pamięci 2 ?

1 minutę temu, xmarox napisał:

Mam tak samo. Czy to prawidłowa sytuacja? co poinno być po przyciśnięciu "reset" na "drugim" -2 ekranie?

Mi ekran się wyłącza.

Czyli nie jestem sam :decayed:

Opublikowano

Właśnie byłem aby to sprawdzić u mnie na 1szym jak i drugim ekranie po naciśnięciu krótko przełącza mnie do menu licznika a przy dłuższym przytrzymaniu reset wartości zerują się

Opublikowano

Pozostaje nam czekać na info od kogoś bardziej wtajemniczonego kto wie co jest źle ustawione w VAGu, bo coś czuję że tu jest jakiś babol :facepalm:

Opublikowano
Na czerwono zaznaczyłem co powinniście mieć

Adres 17 - Instruments ---> Adaptacja 10 --->Kanał dopasowania 19:

I Zegar sterowany falami radiowymi
XXXX0: zegar sterowany falami radiowymi nieaktywny
XXXX1: zegar sterowany falami radiowymi aktywny
XXXX2: zegar sterowany falami radiowymi nie jest aktywny, a siedzenia sportowe aktywne (tylko RS4) (z nr PR Q4P)
XXXX3: zegar sterowany falami radiowymi aktywny i siedzenia sportowe aktywne (tylko RS4) (z nr PR U2A i Q4P)
I Funkcja Lap-Timer w systemie informowania kierowcy (Fahrerinformationssystem) (tylko RS4):
Wartość kodu XXX0X = wskazanie Lap-Timer nieaktywne (tylko RS4)
Wartość kodu XXX1X = wskazanie Lap-Timer aktywne (tylko RS4)

I System informowania kierowcy
XX0XX: system informowania kierowcy 1
XX1XX: Highline bez systemu informowania kierowcy, tzn. brak zgłoszeń dotyczących okresu jazdy, brak ostrzeżeń o braku płynu w układzie mycia, brak ostrzeżeń dotyczących świateł hamowania i lampek kontrolnych (brak także podczas przebiegu sprawdzania) i brak możliwości wyboru punktu menu "komputer"; wskazanie w komputerze samochodowym tylko zasięgu (nie można przełączyć dalej)
XX2XX: system informowania kierowcy z prowadzeniem funkcji menu
XX3XX: system informowania kierowcy z prowadzeniem funkcji menu i z przełączaniem jednostek

I Komputer samochodowy
X0XXX: tylko płaszczyzna 2 (pamięć trwała)
X1XXX: płaszczyzna 1 i 2

I Opcje oświetlenia
0XXXX: oświetlenie (wskazówka i skala) ZAŁ tylko przy światła ZAŁ
1XXXX: oświetlenie wskazówek ZAŁ przy aktywnym zapłon ZAŁ, oświetlenie skal (1. charakterystyka przyciemniania) i oświetlenie wskazówek aktywne przy światła ZAŁ
2XXXX: oświetlenie skal (1. charakterystyka przyciemniania) aktywne przy zapłon ZAŁ, oświetlenie skal i wskazówek aktywne przy światło ZAŁ
3XXXX: oświetlenie skal (z 2. charakterystyką przyciemniania) i oświetlenie wskazówek aktywne przy zapłon ZAŁ lub światła ZAŁ

W praktyce zmienia się poz. 2 i 3.

Edytowane przez salamon

Opublikowano

salamon - to wszystko wyjaśnia. Zaznaczyłem

Myślałem że XX3XX jest zarezerwowane dla opcji jak masz przycisk menu i pokrętło koło ręcznego :)

Jutro sprawdzę i dam znać czy pomogło :wink:
Opublikowano

Na bank tu jest błąd poprawicie i będzie hulać.

Opublikowano

To normalne w licznikach B7 jest menu, w B6 ekran się wyłącza. Raczej kodowanie tego nie przyjmie, być może tylko najnowsze liczniki z końcówki produkcji B6.

Opublikowano
12 godzin temu, Bknz napisał:

salamon - to wszystko wyjaśnia. Zaznaczyłem

Myślałem że XX3XX jest zarezerwowane dla opcji jak masz przycisk menu i pokrętło koło ręcznego :)

Jutro sprawdzę i dam znać czy pomogło :wink:

I jak, udało się?

Opublikowano

na spokojnie po pracy. Wieczorem napisze. [emoji5]

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, nitroo napisał:

I jak, udało się?

Ja niestety nie mogę zakodować "trójki" tz, xx3xx, w  Adres 17 - Instruments ---> Adaptacja 10 --->Kanał dopasowania 19:  wywala mi ERROR.

Obecnie mam: 31001

Opublikowano

Wychodzi na to że jest spora różnica w obsłudze FIS tak jak kolega biggman napisał w licznikach B7 jest menu, w B6 ekran się wyłącza

Człowiek całe życie uczy się czegoś nowego ;)

Opublikowano

Sprawdziłem i u mnie to samo nie ma takiej opcji jak w opisie. Jedynie tylko opcja Drive Information System pod tą pozycja.

Co dziwne miałem wyłączony termometr zewnętrzny a temperaturę cały cas mi wyświetlał. [emoji1]

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam jeszcze pytanko.
Jak macie ustawione na kompie spalanie chwilowe to na postoju na wolnych obr. pokazuje wam chwilowe bo u mnie zatrzymuje się np. na 10.0l/100km i tak stoi, dodaję gazu wartość się nie zmienia. Gdy rusze to po chwili tak z opóźnieniem 1-2sek zaczyna pokazywać spalanie chwilowe.

Czy to normalny objaw?

Opublikowano

To normalne.