Kominiarz82 Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 Noszę się z zamiarem wymiany sprzęgła, bo już nie domaga, a mam w przyszłości w planach dodać troszkę mocy ( do 160 koni ), jakie najlepiej założyć??
David Opublikowano 25 Lipca 2011 Opublikowano 25 Lipca 2011 do 160 czy 170ps to seria starczy,dla sprzegla wazniejsze jest ile masz Nm i w jakim zakresie obrotow niz ile masz koni,ogolnie sprzeglo w Awx jest slabsze niz AVf jak chcesz miec ponad 400 Nm to wkladaj sprzeglo ze skrzynia od BRD jak zrobil to Jarol i wtedy 430 NM mozna miec
MAGIC87 Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 pod sam soft wystarczy seria... trzeba jezdzic z głowa to i 400 nm wytrzyma
karbonek Opublikowano 26 Lipca 2011 Opublikowano 26 Lipca 2011 Moment obrotowy jest nieodłącznym elementem mocy silnika... Poszukaj sobie wzoru do wyliczania mocy przy danej licznie obrotów oraz momencie obrotowym, to zobaczysz o co chodzi w tym :gwizdanie:
Kominiarz82 Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Opublikowano 26 Lipca 2011 do 160 czy 170ps to seria starczy,dla sprzegla wazniejsze jest ile masz Nm i w jakim zakresie obrotow niz ile masz koni,ogolnie sprzeglo w Awx jest slabsze niz AVf jak chcesz miec ponad 400 Nm to wkladaj sprzeglo ze skrzynia od BRD jak zrobil to Jarol i wtedy 430 NM mozna miec Trafia mi się kompletne sprzęgło z dwu masą od AVF podejdzie do mnie??
Rekomendowane odpowiedzi