Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Audi A4 Avant 1.8 T quattro, 2002 U.S. NA SPRZEDAŻ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wersja startowa:

- silnik 1.8 T quattro 170 hp

- manualna 5 biegowa skrzynia biegów

- szyberdach

- 17 felgi

- tempomat

- dwustrefowa klimatyzacja

- wszystkie szyby sterowane elektrycznie

- zawieszenie sport (S-LINE)

- lampy USA ksenon z funkcją samo poziomowania + spryskiwacze

- przyciemniane wszystkie szyby, po imporcie folia zdjęta z przednich

- skórzana, wentylowana tapicerka (ebony)

- pełny pakiet oświetlenia wnętrza

dscf6668m.jpg

dscf6671.jpg

dscf6674u.jpg

Zmiany dokonane przeze mnie:

- mapa silnika

- zamiana na manualną 6 biegową skrzynię biegów :kox:

- zmiana tapicerki na sport, skóra + alkantara, przód grzany, tylnie boczki z roletkami

- instalacja gazowa LPG

- usunięcie katalizatora

- system nagłośnienia BOSE

Planowane zmiany:

- zawieszenie gwintowane

- wymiana turba

- FMIC

- kolektor wydechowy

- licznik na kolor (licznik już zakupiony)

- czujnik deszczu/świateł, lusterko fotochrom oraz coming home

- servotronic

- hamulce przód i tył

dscf6675u.jpg

dscf6679e.jpg

dscf6683f.jpg

dscf6681w.jpg

Opublikowano

Fajny oryginalny kolor :good: w końcu coś innego :gwizdanie: z moich propozycji na mody: to zmiana klimatrnika, radia na concert 3 lub rns-e, pomalowanie dokładek w kolor, grille i listwa z tyłu w czarny półmat - będzie nawiązanie do relingów i obwódek szyb.

Opublikowano

Graty auta, kolor jak u mnie :naughty:

Opublikowano

jak dla mnie jest super,lampy US :naughty: tylnia klapa US :gwizdanie: jakas glebe,wieksza felge,dokladki w kolor,i ja bym relingi out :naughty:

Opublikowano

On ma akcenty US, bo to jest samochód z USA.

Jeśli chcesz zmienić skrzynie na 6-biegową to musisz zmienić również dyfer, półosie itp... Zarejestrowany w UK z kierą po lewej stronie. :wink4:

Opublikowano

Super autko do modów. Kolorek robi swoje, choć jak na moje brakuje dokładek w kolor. ( sciągnij oznaczenia z tylnej klapy) i szerokiej drogi oraz bez awaryjności.

Opublikowano

A ja bym dokładki zostawił czarne i fele walną w czarny mat albo grafit :gwizdanie: mogło by to się ciekawie zgrać. Jak bym miał kosz 2din to już bym dawno zapakował rnse. Furka :good: :good: :good:

Opublikowano

Kolor - w końcu coś nowego.. b6 mi osobiście najbardziej podoba się czarna, niebieska i ta właśnie czerwień którą Ty masz. Powiem Ci, że bardzo rzadko widzę taki kolorek w b6 jak Ty masz więc oryginalność jest na 100%.

Dobrze kolega napisał wyżej felgi czarne bądź jakiś matowy.

Szerokości !

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Wieczór!

No to po krótce opiszę jeszcze co nieco o moim autku.

Ponad 4 miesiące temu, na jakieś czas został w Polsce, gdzie próbowałem go sprzedać, bezskutecznie (z czego teraz bardzo się cieszę).

Zdradziłem Audi dla Galanta VR4 :evil: Nie będę kłamał, autko boskie, albo istny szatan jak kto woli. 280 koni, dwie turbinki i napęd na cztery, coś wspaniałego.

Cieszyłem się nim dwa tygodnie, ale niestety był problem z nim mały (coś się w silniku odzywało jak nie powinno), więc sprzedałem.

I wtedy decyzja zapadła. Lecę do Polandii po moje autko, którego nikt nie chce, nawet po tak okazyjnej cenie jaką dałem :tongue4:

W tym czasie, mój braciszek oddał audi do gazownika, gdzie otrzymała dobrą instalkę za przystępną cenę. Pozostało tylko dokończyć sprawę z licznikiem, który wymagał wymiany po modzie ze skrzynią.

I tak we Wrocku zjawiłem się w piątek, odebrałem autko, z rana w sobotę do Zabrza (bardzo dobry elektronik, polecam, polecam i jeszcze raz :) by zrobić licznik i o 16 wyjazd do Anglii.

Gaz na trasie spisał się super, nie będę wspominał o skrzyni, bo szósty bieg dla auta to zbawienie. Zero wycia w środku, przy prędkości 160-180 km/h, po prostu tak powinno być od początku.

Oczywiście po przyjeździe nie można spocząć na laurach :tongue4:

I tak, zaczęło się grzebanie w przyciskach (bo mi przestały działać, otwieranie drzwi dokładnie), pierwsze kroki w ustawieniu i korekcie gazu, jak i również w VAGu. Co prawda do tej pory nie znam zapewne 95% możliwości tego programu, ale mam czas to czytam i coś tam przyswajam.

Założone dystanse.

Teraz w planie wysłanie przycisków, klimatronika do malowania. Będą jak nowe :>

Zastanawiam się nad czarnym matem dla całej wewnętrznej konsoli, dokładnie tunelu, folia. Plus czarny karbon listwy boczne i drzwi.

Zdjęcie relingów.

Decat.

Wymiana dwumas na SOLID KLIK

Marzą mi się podgrzewane fotele, więc w planach instalacja mat grzejnych, bo fotele moje są w miare dobre, idealny stan i na dodatek perforowane (przydałyby się kubły :tongue4:)

Tylni spojler na dachu.

I czarne fele (też myślę nad folia, widziałem na filmikach i ciekawi mnie jak to wytrzymuje w rzeczywistości)

Pozdrawiam wszystkich i dzięks, szczególnie tym co mi pomogli w moich kłopotach z autkiem :cool1::good:[br]Dopisany: 09 Listopad 2011, 19:21_________________________________________________No i zapomniałbym, oczywiście BOSE, które już czeka na mnie :tongue4:

W tym tygodniu zrobię dystanse z MDFu i będę wszystko montował.[br]Dopisany: 09 Listopad 2011, 19:58_________________________________________________No i po 4 kompletach siedzeń (jutro zrobię zdjęcia moich ostatnich od Wojtek_A4), przyszła kolej na coś takiego:

recaro.jpg

recaro_back.jpg

Czekam, w czwartek ma być u mnie.

Ale już się boję całego drucenia z kabelkami :embarrassed:

Opublikowano
:slina:
Opublikowano

kuźwa brachu to już nie czaje, skąd Ci się 4 komplety siedzeń wzięło?? :shocked:

no i wreszcie zapodałeś fotki...

Opublikowano
  • Autor

kuźwa brachu to już nie czaje, skąd Ci się 4 komplety siedzeń wzięło?? :shocked:

no i wreszcie zapodałeś fotki...

Hehe, dłuuuga historia. Po krótce, moje oryginalne poszły w świat, więc na ten czas miałem odkupione od tego co brał ode mnie skórę, takie jak Twoje wcześniejsze.

Później znalazłem fotele od B7 całe skórzane, ale od sedana, więc kupiłem.

W planie było zdjąć skórę z oparcia tylniej kanapy i obszyć tył od avanta.

Dziadek tapicer, może dałoby rade. Ale zrezygnowałem, tym bardziej że znalał się kupiec, za niezłą kasę a jemu pasowało.

Teraz właśnie siedzą Wojtkowe, pół skóra, pół alcantara, (dzisiaj zrobie foty po robocie), z B6.

Wszyscy mi mówią, żem poj....kopnięty zdrowo, a tym bardziej jak już teraz kupiłem od S4 :polew:

Dojadą, zamontuję jeden, zobacze, sprawdzę jak wyglada, jak się siedzi i wtedy zdecyduję.

Bo te pół skóry naprawdę wygodne i super wyglądają.

Opublikowano

super kolorek kolego

listwy w srodku zostaw te co masz bo sa spoko

lepiej pomysl nad czarna podsufitka lepiej

pozazdroszcze lampek i 4x el szybek

Opublikowano
  • Autor

super kolorek kolego

listwy w srodku zostaw te co masz bo sa spoko

lepiej pomysl nad czarna podsufitka lepiej

pozazdroszcze lampek i 4x el szybek

[\quote]

Listwy? Masz na myśli dekory? Już są w czarnym karbonie :kox:

A z podsufitka to myślę właśnie.

Opublikowano

a ja bym tylko listwy s4/s line założył - dokładkę s line przód tył ale surową- żęby było odcięcię między plastikami a budą.

auto piękne czerwone- drugi po czarnym kolor B6

Opublikowano
  • Autor

Listwy też w planach, ale wszystko w czasie bo kuźwa takie koszta tego wszystkiego, hehe.

Przedwczoraj na myjni mi odprysnął spory kawałek lamieru bezbarwnego z maski, jadę dzisiaj do lakiernika, zapytać co można z tym zrobić. No tak się wkur... że :wallbash:

Planuję też wszystkie te dolne czarne listwy dać w kolor auta i wyrzucić relingi.

Zobaczę jak to będzie się prezentować.[br]Dopisany: 10 Styczeń 2012, 13:24_________________________________________________No to zamieszczam dwie fotki z fotelikami, co prawda nie aparatem, ale z telefonu.

IMG_0866.jpg

IMG_0867.jpg

I nieszczęsna maska

IMG_0864.jpg

IMG_0865.jpg

Mam ją do malowania, plus malowanie kawałka dachu, bo też mam odpryski.

Co myślicie o pomalowaniu dachu na czarno?

Opublikowano

jasne... i flagę brytyjską sobie pierd...ij... :polew:

Opublikowano
  • Autor

jasne... i flagę brytyjską sobie pierd...ij... :polew:

Nie no wieź. Ale może czarny dach, z moimi czarnymi szybami, czarnym szyberdachem i czerwonym kolorkiem, będzie całkiem fajnie wyglądał?

Widziałem tu niebieskie bez relingów i właśnie z czarnym dachem, nie wygląda to źle. Ale wszystko kwestia gustu.

Opublikowano

Maluj dach, lusterka i gryle na czarno będzie bomba :good:

Tylko do tego dokładni pomaluj w kolor auta :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Maluj dach, lusterka i gryle na czarno będzie bomba :good:

Tylko do tego dokładni pomaluj w kolor auta :wink4:

No właśnie tak się zastanawiam. Dokładki, te dolne listwy na drzwiach i pod zderzakiem przód-tył to na bank na kolor czerwony, bo już widziałem takie autko i wyglądało bombowo.

Ale właśnie się zastanawiam co z dachem, skoro i tak muszę poprawki robić. Może ten czarny nie będzie zły. Ale mat czy błysk?