Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7]Przeróbka lamp w audi b7 i ledy z R8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

DODN do ktorego momentu rozebrales lampe ?? nagrzewales klej itp. ?

Opublikowano

rozebrałem całą lampę w drobny mak bo miałem akurat jedną po małej stłuczce z pękniętym mocowaniem i nie nagrzewałem kleju normalnie udało mi sie rozkleić siłą rąk w temperaturze pokojowej. Rozklejając klej sie strasznie rozciągał więc musiałem rozcinać go ostrym nożykiem:) [br]Dopisany: 03 Marzec 2008, 18:21 _________________________________________________AAAHAAAA na samym początku wybrałem jego nadmiar malutkim śrubokrętem [br]Dopisany: 03 Marzec 2008, 18:25 _________________________________________________Ale podgrzanie lampy na pewno ułatwiło by jej rozebranie nie koniecznie piekarnik wydaje mi się że dobra suszarka do włosów by wystarczyła :) Gorszym problemem było rozkręcenie środka lampy chodzi mi o te lustrzane plastyki strasznie trudny dostęp do śrubek noo i niestety ułamałem kawałek :/ trzeba mieć jakiś specjalny śrubokręt łamany:(:(aaa i widziałem na jakimś wątku że ktoś sie pytał o pomarańczowy kierunek w lampie chciał go zmienić na biały no i niestety nie ma takiej obcji ponieważ jest tak przymocowany ze przy wyciąganiu napewno pękną mocowania:(:( jak ktoś będzie chciał to mogę porobić jakieś zdjęcia i wysłać :):)

Opublikowano

Witam,

Panowie z Audizine "wybili" pomarańczowy plastik od kierunków i nic nie zakładali, wymienili tylko żarówkę na srebrną. Jest to dobry pomysł jeżeli nie ma się dostępu do oryginalnych białych plastików.

Opublikowano

dokladnie i tak chce zrobic.. wyglada to ladnie na zdjeciu.. ale czy w rzeczywistosci >?? ciekawy jestem bardzo.. wyjscia nie mam.. bo ten pomaranczowy kierunek psuje wszystko :):slina:

Opublikowano

dokladnie i tak chce zrobic.. wyglada to ladnie na zdjeciu.. ale czy w rzeczywistosci >?? ciekawy jestem bardzo.. wyjscia nie mam.. bo ten pomaranczowy kierunek psuje wszystko :):slina:

Może porozmawiamy z człowiekiem, który wykonał instalacje tych diod od R8 żeby pomógl rozebrać lampe, pomalowac na czarno, wywalic "pomarańcze" i ewentualnie wstawić czarny ring od TT lub didoy od R8 ale ja z diod rezygnuje z powodu instalacji dido od S6 :naughty:

Opublikowano

no pewnie.. mysle ze warto porozmawiac.. tylko jesli adamooo zalatwi nam kontakt..

Opublikowano

Witam,

Tak prezentuje sie lampa w B7 bez "pomarańczy" tylko ze srebrną żarówką i czarnym wkładem :th:

Tak bym chciał zrobić :kox:

img00023kr0.jpg

img00023kr0.840dd44350.jpg

img00045nx8.jpg

img00012334341yq5.jpg

img00012334341yq5.e2ca6d1773.jpg

A tu Ringi i zestaw opisany wyżej.

W mojej opini RINGI to wielka śmierdząca kupa... :sick3: ale to kwestja gustu...jak ktos lubi kupe to jego sprawa :cool:

img00013av1.jpg

img00013av1.f77a603fa1.jpg

img00101lt3.jpg

img0010sev2.jpg

img0007s1nm6.jpg

Lekko przyciemnione tylne lampy.

img00051vk7.jpg

img00051vk7.e75a23635b.jpg

Opublikowano

ba$ior racja :audi: to nie bmw_sauber_f1_team.jpg

Tu przyklad jak wyglada ori w RS :evil: :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4504450

ba$ior racja :audi: to nie bmw_sauber_f1_team.jpg

Tu przyklad jak wyglada ori w RS :evil: :

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4504450

Piękna sztuka.Super kierownica i fotele... :th:

Opublikowano

Ja jak sie cieplej troche zrobi wywalam lampy , maluje środek na czarno i ten śmieszny migacz do kosza , troche mam srake przed rozklejaniem lampy no ale uj najwyżej coś zdupcze :P I wydaje mi sie że da sie wyjąć lampe bez demontażu zderzaka.

Opublikowano

a koledzy czym najlepiej pomalować tą lampę na czarno ?? tak żeby później ta farba nie schodziła itp??[br]Dopisany: 05 Marzec 2008, 22:33 _________________________________________________Po zobaczeniu tych zdjęć w parę min przerobiłem lampę która miałem już wyciągniętą :) i tak sobie myślę że w sobotę wyciągam lampy i robię tak jak są tutaj :) Jest minus i to duży w postaci takiej że mam zwykłe lampy a nie xenon :(:disgust:

lampa1ew6.jpg

lampa2is5.jpg

lampa4io6.jpg

Środek w lampie jest troche połamany dlatego tak krzywo wygląda :P

Opublikowano

No widzisz Ba$ior czasem niesie pomoc w Tuningu Lord of the Rings :)

Ja osobiście nie mam takich umiejętności, miejsca,narzędzi no i odwagi, żeby dłubac w przednich reflektorach.

Proponował bym grupowe zlecenie tajemniczej osobie, ktora ładnie i bezpiecznie potrafi zrobic "Clean Corners" Mod :th:

Opublikowano

to nie jest nic trudnego :) najgorsze jest rozklejenie lampy :) ale i z tym każdy dałby rade :)

Opublikowano

Witam,

Tu jeszcze jedna ciekawa opcja - całe reflektory na czarno !! :th:

attach29443imagekn2.jpg

attach29443imagekn2.da8d4d1963.jpg

Opublikowano

ta ostatnia wygląda KOX :kox:

Opublikowano

ale wariatuncio!! :naughty: OSTRY Sprzet!!!.. ale wiadomo dlaczego ?? RS4 i wszystko jasne..

Opublikowano

Tak zrobić reflektory i będzie kozak na maxa !! :kox:

Ale ciekawe jak to swieci...jak wszytsko czarne :mysli:

Opublikowano

swieci tak jak widzisz na zdjeciu... czyli przepieknie.. :th:

ciekawe czy do srebrnego czarne lampy tez sie skomponuja.. :)

Opublikowano

No nie, te reflektory w tym RS-ie po prostu :kox: na maxa

Opublikowano

potwierdzam kozak niezły ale u mnie ta opcja odpada :( brak xenonu:(