Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Czy to nie przekładka??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem posiadaczem audi a4 b6, jednak po zakupie dopiero zorientowałem się że coś mi tu nie gra..;p

Otóż, przycisk ESP jest od strony pasażera, natomiast kubek jest po stronie kierowcy..

Czy to normalne? Czy też może był to anglik??

PS: mechanik nic takiego nie stwierdził, pod komputerem też wszystko jest ok..

Opublikowano

w PL jest masę B6 po przekładce z angola ...

jak chcesz mieć pewność czy to był angol czy tylko ktoś wsadził konsolę z angola to najlepiej uderzyć do ASO

Opublikowano

Tu masz odpowiedz...

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=215809.0

Choc z drugiej strony fakt ze jest to anglik o niczym jeszcze nie świadczy...

Opublikowano
  • Autor

czy oznacza to, że był cięty, przekładany i spawany? Co sądzicie o takim aucie?

Opublikowano

czy oznacza to, że był cięty, przekładany i spawany? Co sądzicie o takim aucie?

W tym modelu nić nie trzeba ciąć ściana grodziowa jest uniwersalna, przekłada się poszczególne

części

Opublikowano

Tak jak Kolega wyżej stwierdził, ciąć nie trzeba, ale jeżeli auto jest po przekładce p owinieneś zostać o tym poinformowany przy sprzedaży. Wpisz numer VIN auta w jakiś dekoder numerów nadwozia dla grupy VAG i wszystko będzie jasne.

Opublikowano
  • Autor

Niestety sam na to wpadłem, i powiem szczerze, że gdy to odkryłem, to przeraziłem się strasznie... Nasłuchałem się kiedyś o przekładkach anglików i.. było to koszmarne...

A czy jest to powszechne zjawisko? Czy też może auto takie traktować jako "uszkodzone"?

Dodatkowo - mimo iż nie jest to "s", auto ma zamontowaną trójramienną kierownicę...

Opublikowano

kolego ile czasu minelo za nim sie zorientowałeś ?

Opublikowano
  • Autor

dwa miesiące już nim jeżdżę...

Opublikowano

jak wszystko ok to po co się martwisz znam paru kumpli z klubu po przeróbkach i sobie chwala

Opublikowano

Ile zapłaciłeś?

Opublikowano

jeśli przekładka jest zrobiona "nie na sztukę" to można powiedzieć że nie ma się czego bać.... poza trudnością w sprzedaży

ale takie auta najczęściej robi sie na handel i taśma izolacyjna + sztukowanie kabli etc = powszechność

Opublikowano
  • Autor

Ile zapłaciłeś?

32tys...lecz stan techniczny i wizualny,naprawdę jest bardzo dobry, i gdyaju pisze o taśmie, to mnie to znowu przeraża :)

A tak wogóle, to czy sam fakt położenia włącznika ESP świadczy o tym że był to anglik? Próbowałem sam rozkodować VIN za pomocą kalkulatora, i nic tam ciekawego nie znalazłem, prócz tego że jest wyprodukowany w Inglostadt w 2002roku...

Opublikowano

Ile zapłaciłeś?

32tys...lecz stan techniczny i wizualny,naprawdę jest bardzo dobry, i gdyaju pisze o taśmie, to mnie to znowu przeraża :)

A tak wogóle, to czy sam fakt położenia włącznika ESP świadczy o tym że był to anglik? Próbowałem sam rozkodować VIN za pomocą kalkulatora, i nic tam ciekawego nie znalazłem, prócz tego że jest wyprodukowany w Inglostadt w 2002roku...

możesz mieć konsolę z angola i tyle :wink4:
Opublikowano

U nas w firmie od 2 lat jest Iveco po przekladce i jak do tej pory nie ma z tym samochodem zadnych problemów. Oczywiscie jak kupowal ten samochod szef to rowniez nie wiedzial, że byl on przekladany.

Opublikowano

jak nie było ingerencji w blachę, czyli cięcia, to ciężko coś spierdzielić.

Opublikowano

Kolego zadzwoń do ASO lub podjedź i wszystko będziesz wiedział. Powiedz, że tylko chciałbyś wiedzieć czy to anglik był.

Opublikowano

Sprawdź na wklejce w kole zapasowym czy masz symbol LOR który oznacza że masz kierę z prawej jak angol,czasami tego wpisu nie ma o wyposażeniu pojazdu spróbuj zapytać kogoś na forum kto ma możliwość po nr.VIN podać ci wyposażenie pojazdu lub jak pisali poprzednicy najlepiej skontaktować się z ASO.

Opublikowano

podepne się pod temam

czy treaz jeśli sprzredający nie poinformował w kupującego o tym fakcie jest możliwość zwrotu auta i odzyskania pieniązków ??

Opublikowano

Odpowiadają na Twoje pytanie. Moi znajomi mieli taką akcję, że kupili Golfa V pojechali za jakieś 4-5 miesięcy od kupna do serwisu VW autoryzowanego w celu chyba wymiany instalacji która znajdowała się pod podsufitką, gość zdejmuje podsufitkę i okazuje się, że dasz jest wspawany na słupkach. Pojechali do gościa zrekompensował im to w kwocie 5 tys zł (zaznaczę, że dziewczyna kumpla jest na aplikacji) więc pewnie użyła paru formułek prawnych to temu handlarzowi nogi zmiękły..

A jak to się ma do anglików to nie wiem. Jeśli handlarz to w sumie można coś walczyć, ale osoba prywatna np. zwykły Kowalski może bronić się tym że ma minimalną wiedzę o autach i on nie był świadomy że to anglik.

Ciekaw jestem wypowiedzi innych.