Opublikowano 21 Czerwca 201214 l Tylko, że na tym filmiku z RS4, Ibiza sika NOSem i to podgrzanym dochodzi wtedy jakieś 60Nm
Opublikowano 21 Czerwca 201214 l panowie nie widzę nigdzie w necie fotek z GTB1756 i oryginalną puszką filtra powietrza,szczerze powiem że nawet po demontażu blachy która jest na puszce nie bardzo się to zmieści,nie chciałbym wchodzić w stożek może puszka od AJMa lub AFNa? No patrz...a wlasnie dzis oddalismy auto (passat awx) z GTB2260 ktore zmiescilo sie pieknie w orginalne miejsce gruszka obok podluznicy i lekko podcieta org pucha od filtra lezy jak fabryka....gdyby nie FMIC malo kto by poznal ze cos wiecej tam siedzi
Opublikowano 21 Czerwca 201214 l panowie nie widzę nigdzie w necie fotek z GTB1756 i oryginalną puszką filtra powietrza,szczerze powiem że nawet po demontażu blachy która jest na puszce nie bardzo się to zmieści,nie chciałbym wchodzić w stożek może puszka od AJMa lub AFNa? No patrz...a wlasnie dzis oddalismy auto (passat awx) z GTB2260 ktore zmiescilo sie pieknie w orginalne miejsce gruszka obok podluznicy i lekko podcieta org pucha od filtra lezy jak fabryka....gdyby nie FMIC malo kto by poznal ze cos wiecej tam siedzi dokladnie tak samo jest w moim bylym aucie
Opublikowano 21 Czerwca 201214 l panowie nie widzę nigdzie w necie fotek z GTB1756 i oryginalną puszką filtra powietrza,szczerze powiem że nawet po demontażu blachy która jest na puszce nie bardzo się to zmieści,nie chciałbym wchodzić w stożek może puszka od AJMa lub AFNa? No patrz...a wlasnie dzis oddalismy auto (passat awx) z GTB2260 ktore zmiescilo sie pieknie w orginalne miejsce gruszka obok podluznicy i lekko podcieta org pucha od filtra lezy jak fabryka....gdyby nie FMIC malo kto by poznal ze cos wiecej tam siedzi Wykres dostępny?
Opublikowano 21 Czerwca 201214 l 224/420 a wykres od tego czy wlasciciel sie pochwali. Ale rowno wyszlo
Opublikowano 21 Czerwca 201214 l 224/420 a wykres od tego czy wlasciciel sie pochwali. Ale rowno wyszlo Fajny wynik. A jak oceniasz mój wykres?
Opublikowano 21 Czerwca 201214 l 224/420 a wykres od tego czy wlasciciel sie pochwali. Ale rowno wyszlo pompki jakie miał?
Opublikowano 22 Czerwca 201214 l 224/420 a wykres od tego czy wlasciciel sie pochwali. Ale rowno wyszlo Fajny wynik. A jak oceniasz mój wykres? Bardzo ladny rowny i do konca. Dobry setup pod wzgledem mechanicznym musisz miec a teraz coraz ciezej o takie szt. Daniels1980 seryjne 073AL o nieznanym przebiegu...
Opublikowano 22 Czerwca 201214 l panowie takie pytanie , jest jakis projekt z turbina od silnika 3.0 tdi do 2.0 tdi . Zastanawiam sie nad czyms takim bo juz mocy brakuje
Opublikowano 22 Czerwca 201214 l panowie takie pytanie , jest jakis projekt z turbina od silnika 3.0 tdi do 2.0 tdi . Zastanawiam sie nad czyms takim bo juz mocy brakuje Nie wiem jakie masz pompki, ale 230-250 PS powinno wyjść ;-)
Opublikowano 23 Czerwca 201214 l I ja sie dołącze do pytania. Tak czytam ten temat i coraz bardziej sie nakrecam na tego Garreta. Ktoś tu juz pisał ze ma Garreta w BRD , ale nie napisał tez czy mu sie dół zmienił. Ja jestem typem kierowcy który lubi jeździć momentem obrotowym- oczywiście z głowa, ale jak czasami chce dorzucić do pieca to robię to juz na wyższych obrotach, no i wlasnie tu jest problem z tym. Zdaje sobie sprawę ze DPF ma tez swój udział w tym ze dół zamula strasznie. Wlasnie założyłem nowy silnik (rok produkcji 2010) który ma tez nowe pompki założone w serwisie teraz w marcu, no i nowe sprzeglo (ASO)- czyli baza jest zdrowa, jedyne co jest to turbo mi przeladowuje, ale myśle ze to od tego ze auto pól roku prawie było rozebrane i może coś tam zardzewialo, chociaż prz montażu miała jakieś luzy juz, ale mi powiedziano ze KKK tak często ma i jeździ, więc założyłem. Jak zwal tak zwal, możliwe ze będę musiał zainwestować i tak w nowe turbo. Kręci mnie ten garret 2260. Myśle ze bez usunięcia DPF da mi on średnia radość z jazdy, więc i to chciałbym zrobić, i w jego miejsce założyć rurę. Teraz takie pytanie do doświadczonych: Czy znacie jakieś solidne warsztaty które mi w tym pomogą? Region dolnego śląska lub śląska. Czy powinnienem jeszcze coś zrobić żeby to jechało? Porting glowicy odpada, chyba ze z tym starym coś sie jeszcze da zrobić. W późniejszym czasie ewentualnie FMIC i dodatkowa chlodnica oleju. Czekam na uwagi.
Opublikowano 23 Czerwca 201214 l FMIC obowiązkowo razem z gtb powinno być założone. Chłodnica oleju - jeżeli olej przy twojej jeździe nie przekracza 120st. to moim zdaniem nie musowo. Co jeszcze? Na pewno wydech, albo przynajmniej sam downpipe 2.5-2.75 cala. Ja mam od początku do końca 2.6 i jest ok. We Wrocławiu Evolution Motorsport szczyci się dobrymi wynikami z gtb.
Opublikowano 23 Czerwca 201214 l FMIC obowiązkowo razem z gtb powinno być założone. Chłodnica oleju - jeżeli olej przy twojej jeździe nie przekracza 120st. to moim zdaniem nie musowo. Co jeszcze? Na pewno wydech, albo przynajmniej sam downpipe 2.5-2.75 cala. Ja mam od początku do końca 2.6 i jest ok.We Wrocławiu Evolution Motorsport szczyci się dobrymi wynikami z gtb. Juz kiedys zaczalem sie z tym bawic, ale nie skonczylem. Z tego czasu mam zrobiony wlasnie downpipe z kwasowki o takiej srednicy jak jest wylot z turbo BRD (nie wiem ile cali tam jest), z tym ze jest to taka wyprofilowana rura ktora wkrecam w miejsce DPF-a. Z tym ze nie ma zadnych otworow na czujniki, bo mysle ze na pewno sonda i 2 czujnik temp musi zostac, mimo ze DPF bedzie usuniety. Co do reszty wydechu to w BRD nie ma tlumnika srodkowego, bo od DPF (pozniej downpipe) idzie gruba rura ktora przechodzi w takie spodnie i tam masz 2 tlumniki koncowe. Wiec mysle ze z wydechem nie ma potrzeby wiecej przerabiac, jak tylko zamiana DPF na downpipe. Co do FMIC-a to w sumie mialby podobna obietosc jak moje 2 seryjne, a czy wydajnosc? Tego wlasnie nie wiem. A co do oleju to na codzien mi nie bedzie podchodzil, tylko czasami chyba musialbym uwazac na trasie jakbym chcial dluzej tak okolo 200km/h pomykac, ale mysle ze na poczatek zaloze zegar temperatury oleju, zeby widziec wyraznie zachowanie sie mojego oleju. Bedzie tak ok?
Opublikowano 23 Czerwca 201214 l co do wydajności to odczytaj vagiem temperaturę w dolocie jak będziesz się rozpędzał od 0 do 200 i przy 200 podaj odczyt i jaka temperatura na zewnątrz jest to powiem ci jak jest z wydajnością w porównaniu z FMIC
Opublikowano 23 Czerwca 201214 l Jeżeli 2 side coolery mają wystarczające wloty to być może wystarczą.
Opublikowano 23 Czerwca 201214 l GTB na 1.9 bara ledwie grzeje FMICa...nie mieli powietrza jak male pipki wiec nie podgrzewa go tak mocno. Dwa SMICe dadza rade
Opublikowano 23 Czerwca 201214 l GTB na 1.9 bara ledwie grzeje FMICa...nie mieli powietrza jak male pipki wiec nie podgrzewa go tak mocno.Dwa SMICe dadza rade Fakt - zasys ta turbina ma niesamowity. Robert - mierzycie dawke po przepływce czy po mapsensorze?