MaciekW. Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Koledzy czytał ktoś z Was kryminały Ryszarda Ćwirleja? Zbierają w necie dość dobre recenzje; może ktoś z Was się wypowie?
Kerm Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Ja czytałem "Upiory spacerują nad Wartą", fajna lektura, raczej lekka i przyjemna, dobrze oddaje klimat poprzedniego ustroju. Ja polecam.
feszter Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Czytam "Mity przeciwko Polsce". Polecam, otwiera oczy o zakłamywaniu naszej historii.
Kerm Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Brian Tracy - "Zjedz tę żabę" Kevin Hogan, Dave Lakhani i inni - "Potężna sprzedaż" Szczególnie polecam tę drugą. Jest mega ciekawa. Pierwsza jest za to użyteczna, ale nie porywa.
danzan Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Wczoraj skończyłem czytać książkę autobiograficzną Mariana Zacharskiego " Wbrew regułom". Coś fantastycznego! Liczy sobie blisko 500 stron, a wciąga jak cholera. Zacharski opisuje swoją szpiegowską działalność w czasach PRL, przez wyjazd do Ameryki, aż po zwolnienie z Amerykańskiego wiezienia i powrót do Polski. Historia na prawdę zapierająca dech w piersiach. Mega polecam, nie będziecie żałować poświęconego czasu!
Tommy Gun Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Dzieci Diuny - ciężkie i rozbudowane S-F poparte filozoficznymi wstawkami, genialnie wykreowany świat i nietuzinkowa fabuła. Gliniarz - historia policjanta zaczynającego karierę od początku, wiele wątków i brudnych spraw policyjnych. Wciągająca i lekka w odbiorze - polecam szczególnie fanom serialu "Glina".
medik Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Marian Zacharski "Rosyjska ruletka" Bardzo przyjemnie się czyta i chciałbym wierzyć, że naprawdę mamy takich oficerów w służbie jak Zacharski. Bo, że mamy takich polityków, jacy występują w tej książce - niestety wierzę... Leszek Pietrzak " Zakazana historia 2" 4/6, można przeczytać ale nie powala.
kalik Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Jo Nesbo Policja kryminal, nieglupi Proponuję zacząć od początku historii Harego Hole czyli od "Człowiek Nietoperz"
Kerm Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja doszedłem do wniosku, że skandynawskie kryminały zaczynają się i kończą na nazwisku Larsson. Mistrzem jest Stieg Larsson i to niepodważalne, a w miarę ok jest Asa Larsson. Niestety każdy inny skandynawski autor pisze jak dla mnie zbyt płytko... Ja odświeżyłem ostatnio "Alchemika", po kilku latach warto przypomnieć sobie niektóre książki (i nieważne, że teraz śmieją się z Coelho, najstarsze książki naprawdę dają do myślenia). Aktualnie: "Getting Things Done" Davida Allena.
kalik Opublikowano 20 Lutego 2014 Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja doszedłem do wniosku, że skandynawskie kryminały zaczynają się i kończą na nazwisku Larsson. Mistrzem jest Stieg Larsson i to niepodważalne, a w miarę ok jest Asa Larsson. Niestety każdy inny skandynawski autor pisze jak dla mnie zbyt płytko...Ja odświeżyłem ostatnio "Alchemika", po kilku latach warto przypomnieć sobie niektóre książki (i nieważne, że teraz śmieją się z Coelho, najstarsze książki naprawdę dają do myślenia). Aktualnie: "Getting Things Done" Davida Allena. A ja uważam, że Jo Nesbo stworzył kultową postać. Larsson wciąga, jak zacząłem wieczorem to skończyłem rano. Teraz seria Universum Metro 2033.
MaciekW. Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 Ian Rankin "Miecz i tarcza" - zacząłem wczoraj, dość ciekawie się zapowiada
medik Opublikowano 1 Marca 2014 Opublikowano 1 Marca 2014 W. Cejrowski "Gringo śród dzikich plemion" Bardzo lekka lektura, szybko się czyta. Podzielona na krótkie rozdziały, więc można czytać na raty. 5/6
Kerm Opublikowano 12 Marca 2014 Opublikowano 12 Marca 2014 Przeczytane: Jacek Walkiewicz - Pełna Moc możliwości. Wykłady na YT zdecydowanie lepsze ale i tak polecam. W trakcie: James Jones - Stąd do wieczności. Zapowiada się dobrze.
medik Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 "Noc morderców” - D. Schenk Jedna z lepszych książek jakie ostatnio czytałem. Niemiec opisuje jak mordowano lwowskich profesorów. Obszerny wstęp historyczny, świetnie napisany, wciągający.
chea Opublikowano 18 Marca 2014 Opublikowano 18 Marca 2014 Biografia Jobsa I coraz bardziej mnie ten człowiek zadziwia
Kerm Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 Czytał ktoś coś Petera Jamesa? Jestem w trakcie lektury "Pogrzebanego" i jestem pozytywnie zaskoczony.
ADHDmfe Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Całą serię o Jakubie Wędrowyczu - Andrzej Pilipiuk wyd. Fabryka Słów
medik Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 "Legion" Elżbieta Cherezińska Bardzo dobrze się czyta, fajnie napisana, wciąga. Jak komuś podobał się Czas Honoru, będzie zachwycony. Tan sam klimat. To powinna być lektura w szkole.
Rekomendowane odpowiedzi