Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaką książkę czytasz...teraz !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kończę właśnie Wiedźmina Sapkowskiego- kto jeszcze nie czytał niech szybko nadrobi braki- świetnie się to czyta, w nieco ponad dwa miesiące wszystkie 7 książek, co jak na mnie jest rekordem.

A ja właśnie czekam na dostawę nowej książki Sapkowskiego - "Wiedźmin - Sezon Burz". Mam nadzieje że nie rozczaruje się tak jak "Żmiją"

No ja wczoraj wieczorem odebrałem z paczkomatu, zapowiada się nienajgorzej.

W międzyczasie przeczytałem Męska Sprawa Marka Kędzierskiego, bardzo przyjemna książka, również polecam.

Opublikowano
no do tego tematu jeszcze nie doszedłem a ostatnio nasłuchałem się historii od znajomych moich dziadków i tak mnie jakoś nakreciło. Przejechałem się bardzo na książce pakt Ribbentrop - Beck ale z tematyki 2wś mogę gorąco polecić podziemia III rzeszy Jerzego Rostkowskiego. Czytam ją teraz drugi raz ale to chyba bardziej przez to że jestem z Wrocławia i jestem zajarany wszystkim co jest pod ziemią na dolnym śląsku. :wink:

-

to już też mam za sobą - David Boyle II wojna światowa w fotografiach

http://www.gandalf.com.pl/o/ii-wojna-swiatowa-w-fotografiach,pd,75948.jpg

Generalnie trzymam się tematyki II wojny światowej innych książek nie czytam :wink:

w takim razie polecam Wojnę na morzach i oceanach Edmunda Kosiarza :wink:

Opublikowano

Pero Simić -Tito.Zagadka Stulecia

Opublikowano

Sylwester Latkowski - Polska mafia

Opublikowano

Muszę kupić, pewnie fajna ?

Ja obecnie czytam Wołoszańskiego - " Największy wróg Hitlera " ( szału nie ma ) i A.Carpi - "Dziennik z Gusen" ( na spokojnie, do przemyślenia ).

Opublikowano

Ja obecnie czytam Wołoszańskiego - " Największy wróg Hitlera " ( szału nie ma ) i A.Carpi - "Dziennik z Gusen" ( na spokojnie, do przemyślenia ).

Jeżeli lubisz taką tematykę to książka jak najbardziej OK! Na półce czeka "Biuro tajnych spraw" i "Nowy alfabet mafii" :wink:

Polecam również inne książki Latkowskiego (niektóre napisane razem z Piotrem Pytlakowskim)- "Olewnik śmierć za 300 tysięcy", "Agent Tomasz i inni przykrywkowcy", "Zabić Papałę", "Wszystkie ręce umyte- sprawa Barbary Blidy" oraz książkę Roberta Sochy "Nie chodziło o okup- kulisy porwania Krzysztofa Olewnika".

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie znowu naszło na klimaty II WŚ, skończyłem "W księżycową jasną noc" Whartona, zaczynam "Semper Fi!" Griffina. W kolejce "Legion" i "Stąd do wieczności".

Jeśli Wam też podchodzi ten temat to gorąco polecam "Niezłomnego" Laury Hillenbrand. Chyba najlepsza książka jaką czytałem w klimacie wojny na Pacyfiku.

Opublikowano

Jeżeli lubisz taką tematykę to książka jak najbardziej OK! Na półce czeka "Biuro tajnych spraw" i "Nowy alfabet mafii" :wink:

Polecam również inne książki Latkowskiego (niektóre napisane razem z Piotrem Pytlakowskim)- "Olewnik śmierć za 300 tysięcy", "Agent Tomasz i inni przykrywkowcy", "Zabić Papałę", "Wszystkie ręce umyte- sprawa Barbary Blidy" oraz książkę Roberta Sochy "Nie chodziło o okup- kulisy porwania Krzysztofa Olewnika".

Nie wiem czy widziałeś, ale na ipli jest dokument pt. "Tajemnice polskiej mafii" z Latkowskim i Pytlakowskim, ciekawie się ogląda.

Opublikowano

Nie wiem czy widziałeś, ale na ipli jest dokument pt. "Tajemnice polskiej mafii" z Latkowskim i Pytlakowskim, ciekawie się ogląda.

O tym nie wiedziałem; z wielką przyjemnością obejrzę.

Dzięki Daniel :wink:

Opublikowano
:thumbup1:
Opublikowano

Zacząłem wczoraj "Dziewczyna w tunelu" Andersa Roslunda i Borge Hellstroma- zapowiada się dość ciekawie :wink:

Opublikowano
Mnie znowu naszło na klimaty II WŚ, skończyłem "W księżycową jasną noc" Whartona, zaczynam "Semper Fi!" Griffina. W kolejce "Legion" i "Stąd do wieczności".

Jeśli Wam też podchodzi ten temat to gorąco polecam "Niezłomnego" Laury Hillenbrand. Chyba najlepsza książka jaką czytałem w klimacie wojny na Pacyfiku.

Griffin jednak nie dla mnie, za bardzo Grishamowskie, za mało faktów z życia żołnierzy, za dużo pisaniny o niczym i wydumanych akcji. Macie coś do polecenia w klimacie II WŚ? Coś jak "Najdłuższy dzień" C. Ryana, "Niezłomny" Hillenbrand czy "Kompania Braci" Ambrose'a?

Póki co Asa Larsson - "Burza z krańców ziemi" dla odmiany.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

"Pakt Ribbentrop-Beck" P.Zychowicz - ciekawa, warto przeczytać

"Najnowsze kłopoty z historią" P.Gontarczyk - polecam, jeśli ktoś lubi poznawać prawdę.

"Shaq bez cenzury" - fajna, lekka, zaskakująca jak cały Shaq :)

Opublikowano

Brian Lumley - "Nekroskop"

W dwóch słowach, łogień z d*py ;)

Opublikowano

Nekroskop - 12 tom, wciąga :-)

Wysłane z telefonu.

Opublikowano

"Gorzka chwała. Polska i jej los 1918-1939" Richard M.Watt

Jestem dopiero po 1/4 ale świetne studium czasów Piłsudskiego.

Myślę, że to powinien być podręcznik do historii w szkołach.

Opublikowano

Medik ciekawe książki wybierasz...

Sezon burz właśnie skończyłem pomiędzy serią książek ze świata Assassin`s Creed

Opublikowano

"Sezon burz" jak dla mnie ciut tak jak by na sile troszke napisane ale czyta sie przyjemnie chociaz d... nie urywa :naughty:

Opublikowano

"Zabić Kennedy'ego" Bill O'Reilly - taka płytka, szybko się czyta 7/10.

Opublikowano

przez cały okres swojej edukacji przeczytałem może z 2-3 nowele (max po 30 stron każda)... ale od czerwca sporo się zmieniło. przeczytałem kilka książek z uniwersum "metro 2033":

Dmirty Glukhovsky - "Metro 2033" oraz "Metro 2034"

trylogie Andrieja Diakowa - "Do światła", "W mrok" i "Za horyzont" (polecam !!!)

obecnie Orson Scott Card "Gra Endera"... i coś tak czuje że następne części sagi o Enderze teraz będą na tapecie :wink: