majuDJ Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Moi rodzice mają Audi A6 C5 2.5TDi 150KM AFB z 2000r. Ostatni na wyświetlaczu 1/2 FIS pojawił się żółty znaczek zużycia klocków hamulcowych. Na oko sprawdziłem że na osi tylnej już są klocki zużyte. Wiec zamówiłem u TOM77 klocki TRW na os tylną. Mam pytanie gdzie jest umieszczony czujnik w klockach czy szczękach czy jak? Wystarczy wymienić klocki i komunikat na Fisie nie będzie się już pokazywał? Czy może trzeba kupić specjalne klocki z czujnikami ( o ile takie istnieją)? Czy może tylko os przednia posiada czujniki, jeśli tak to gdzie?
wrclaguna Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Pewnie masz z przodu tez do wymiany mozesz jeszcze troche pojezdzic ale FIS informuje o niedlugiej wymiance . Czujnik masz po lewej stronie
majuDJ Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Po lewej stronie czego na jakąś bardziej szczegółowa informacje czekam.
Bartoszzz Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 czujnik (kabelek) masz na klocku od wewnętrznej strony. masz już zjechany przód albo coś nie łączy, może się kabelek przerwał.
Nizin5 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 a nie ma czujników na przodzie i tyle po przekątnej?
Rekomendowane odpowiedzi