Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Jak dorezać spryskiwacze lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie wiem, lecz watpię żeby fabryka na to wpadła i tak poprostu dodawała do zboirnika zaślepki i uszczelki, skoro nie zamontowali sprysków, a pozatym śmię twierdzić że zbiornik 4,5 l nie będzie zadowalający dla poboru i na szyby i na reflektory. Im większy zamontujesz zbiorniczek ( a zalecam ori ), tym żadziej będziesz musiał otwierać maskę :)

No dobra, obiecałem dodać kolejny filmik jak to działa u mnie ale nakręcony za dnia.... to robie to teraz :naughty:

:decayed:

ja mam zbiornik 4,5L na 2 pompki i wydala u minie spoko, nie wiem ile ty lejesz na te szyby i lampki, ale ja lalem i lalem i nie moglem sie doczekac az sie skonczy by sprawdzic czy czujnik niskiego stanu plynu mnie o tym poinformuje :good:

Opublikowano

Tez mam 4,5L i jak chciałem spuścić płyn letni to również psikałem, psikałem i nie chciał się skończyć :kox:

Opublikowano

słuchajcie ludziska czy podejmie sie ktoś montazu spryskow w okolicach Warszawy oczywiscie za kaske bo mam 2 lewe rece do takich rzeczy a niechce nic poniszczyc a juz mi sie zdarzylo montujac przeciwmgielne :D

Opublikowano

słuchajcie ludziska czy podejmie sie ktoś montazu spryskow w okolicach Warszawy oczywiscie za kaske bo mam 2 lewe rece do takich rzeczy a niechce nic poniszczyc a juz mi sie zdarzylo montujac przeciwmgielne :D

:) ja odpadam, :):embarrassed:

Opublikowano

Czy ktos moze robił to w A4 B6 i wie jak podłączyć elektryke i który przekaźnik wymienić??? Bo z tego co oglądałem to w B6 nie ma przekaźnika 377.

Opublikowano

Czy ktos moze robił to w A4 B6 i wie jak podłączyć elektryke i który przekaźnik wymienić??? Bo z tego co oglądałem to w B6 nie ma przekaźnika 377.

Mi to robil gosc z aso,ale z tego co zauwazylem i zrobil dokladnie to samo,tyle w b6 jest inny przekaznik.

Opublikowano

dojechał dzis przekaznik z ASO za 120zł nr 603

Opublikowano

Mi to robil gosc z aso,ale z tego co zauwazylem i zrobil dokladnie to samo,tyle w b6 jest inny przekaznik.

A dał byś rade ustalić który to przekaźnik?? Bo z tego co wyczytałem to ASO chce 250 za zrobienie tego.

Opublikowano

MOge pstryknac fotke przekaznikow i porownasz u siebie,ktory jest inny.

Opublikowano

pomocna rzecz panowie ja bym proponowal wrzucic to do dzialu warsztat,zeby nie zaginelo gdzies zwlaszcza ten opis z przekaznikami czaji77

Opublikowano

Panowie czy ten zbiorniczek płynu 6,5 litrowy podejdzie do mojej niuni tj.do diesla???

Opublikowano
:)
Opublikowano

sprawdzałem w ETCE ten numer przekaźnika 377 jest zmieniony na 603, a numer części to 4B0 955 531 E (sprawdzałem to przy wpisanym modelu b5, ale myślę że w B6 może być to ten sam)

Opublikowano

To sa moje przekazniki...

Zastanawiam sie czy mam dobre wlozone.Moglby ktos z ori xenonami pstryknac fotke u siebie?

dsc09584.th.jpg

dsc09585.th.jpg[br]Dopisany: 28 Listopad 2009, 14:53_________________________________________________Na tym zdjeciu pokazane jest gdzie jest wpiety kabel od pompki.Ten zolty w czerwonym koleczku.Drugi przewod do masy.

dsc09586.th.jpg

Opublikowano

taki opis dostałem kiedys od kolegi MK4

do pompki spryskiwaczy lamp

pin1-> podpiąć do masy (kolor kabla brązowy)

pin2-> podpiąć do centralnej elektroniki do pinu 2 (do gniazda 10 pianowego czarnego) (kolor kabla czerwono-biały)

a dokładnie w ori jest tak ze idzie od pinu 2 do (17-pin connector, zielony przy nogach kierowcy po lewej stronie jak odsuniesz ten czarny plastik) a od niego idzie do centralnej[br]Dopisany: 28 Listopad 2009, 15:03_________________________________________________pany a moze trzeba jeszcze dodac jeden przekaznik zeby napiecie było wieksze??

Opublikowano

TRzeba.Ja mam juz zamontowane i to se zdj wyzej.Tylko nie wiem czy pompka za krotko nie pracuje i jest dobry przekaznik.Przydalaby sie fotka od ori rozwiazania jakie sa przekazniki.

Opublikowano

napisałem wszystko elektrykowi i zobaczymy co udam mu sie zrobic zderzak juz jest wsadzony konczy skrecac i bedzie bawił sie z kablami . Pytanie a nie trzeba nic zmieniac w kompie tak jak było z podłaczeniem xenonow???

Jak sie powinny oryginalnie włanczac spryski?? bo w wv jest tak ze za pierwszym razem startuja razem z szybami a nastepnie trzeba przytrzymac jakis czas i dopiero sie odpalaja

Opublikowano

ja dzisiaj montowałem u siebie układ elektryczny tak ja powinien być fabrycznie.

trochę to trwało bo musiałem usunąć stary układ który montowałem wcześniej na krótko, a to styki z ASO nie pasowały i trzeba było przerabiać itd. itp.

wzorując sie na schemacie kolegi czaja77 :notworthy: przystąpiłem do dzieła

trochę byłem nadgorliwy i zastosowałem wszędzie kabel o przekroju 2.5mm :decayed:

przewody z pompki przeprowadziłem przez puszkę w której znajduje sie komputer jest tam sporo miejsca na kable które i tak zapodałem w koszulkach termokurczliwych

dodatkowy bezpiecznik zapodałem nad przekaźnikiem 603 w obudowie i wygląda jak ori tylko, że miałem akurat 10A a nie 15A

bardzo ważne aby przewód który idzie od styku 9(56) doprowadzić za bezpiecznik, ponieważ jak wywali bezpiecznik to odcina nam dopływ prądu w przeciwnym razie jakiejkolwiek zwarcie spowoduje, że przewód będzie sie smażył

układ działa tak jak koledzy pisali; na włączonych światłach przytrzymujemy spryskiwacze na szyby i po chwili na 2 sekundy włączają sie nam dysze sprysków na reflektory.

polecam jak najbardziej bo teraz mogę lać do pełna i sie nie martwić ze szybko mi płyn zniknie w przeciwieństwie do wcześniejszego układu który zmajstrowałem na kótko....

Opublikowano
:) no i następny zadowolony, a tak się bałeś i motałeś ze nie dasz rady a jednak się udało :good: .PS,kiedy wyślesz te piwko? :kox:
Opublikowano

:) no i następny zadowolony, a tak się bałeś i motałeś ze nie dasz rady a jednak się udało :good: .PS,kiedy wyślesz te piwko? :kox:

rabaciki murowane a piwko to jak sie spotkamy na spocie :kox: