slepy Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Ja kupowalem spryski od, Skody Octavii 2, za 65zł, do tego pompka i zbiornik, i węże z ogrodniczego, Ja kupowałem podobne jak te z 3 aukcji tego gościa , mocowanie masz pokazane na tej focie, a w belce u sibie ucinałem takie dwa bolce, jak znajdę foto to wkleje
Maku781 Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 ok będe wdzięczny za foto a ja zamawiam zestaw nr 3
slepy Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 te elementy podciąłem, bo nie mieścił mi się sprysk Mocowanie sprysku u mnie, myślałem że wystarczy go zamocować z jednej strony, ale jest to za mało, bede to poprawiał, lepiej zrobić porządne mocowanie z obydwu stron No i teścik
Maku781 Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 super test części zamówiłem bede testował tak jak Ty Dzięki . A powiedz otwór w zderzaku jest mniejszy od zaślepki ?
Kowi87 Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 super test części zamówiłem bede testował tak jak Ty Dzięki . A powiedz otwór w zderzaku jest mniejszy od zaślepki ? Mniejszy
slepy Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 super test części zamówiłem bede testował tak jak Ty Dzięki . A powiedz otwór w zderzaku jest mniejszy od zaślepki ? Mniejszy musi być mniejszy, najlepiej taki żeby tylko wyszła przez niego główka, inaczej może być widać dziurę spod dekielka
Piter.d 2 Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Panowie mam już wszystkie graty do rezania spryskiwaczy lecz jestem zaskoczony kątem pochylenia dysz w moim zestawie przykładając go do zderzaka wychodzi mi że dysze te http://allegro.pl/xenon-hid-spryskiwacze-reflektorow-hella-i1256528462.html muszą stać praktycznie w pionie bo inaczej ni jak nie będą pryskać na reflektor ktoś montował spryskiwacze hella ?
Szymoonk Opublikowano 25 Października 2010 Opublikowano 25 Października 2010 Cały wątek przeczytany i zastanawiam się ponieważ mam przekaźnik od wycieraczek 229, wiem że do sterowania spryskami reflektorów potrzebny jest 389 ewentualnie 603. Czy można przełożyć kabelki ze starego przekaźnika do przekaźnika 389, 603 i dołożyć te 3 nowe kabelki od sprysków lamp ?
mercedres Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Koledzy mam pytanie... Chodzi mi po glowie zrezania spryskow w zderzaku... Mam na oku zbiornik z pompka o poj. ok 6L z Passata B5... Problem w tym ze mam AFNa z seryjnym interculerem. Wiem juz ze nie wejdzie mi zbiornik tak jak fabryka przewidziala. Rezal ktos z was taki projekt? Wystarczy jak przesune zbiornik troche w strone kola? Nie bedzie to przeszkadzalo jak bedzie delikatnie oparty i intercoler? Mocowanie sobie jakos dorobie wiec to nie problem. Najwazniejsze zeby to jakos upchac? Moze ktos z was ma na handel zbiornik 4,5 z pompkami w przystepnej cenie? Pozdrawiam
przemciotorun Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 pamietaj ze miedzy nadkolem a zbiornikiem jest jeszcze mocowanie blotnika
mercedres Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 Czyli technicznie moze okazac sie to niemozliwe? Ewentualnie pomyslalem zeby w ori zbiorniku zmienic pompke na wydajniejsza i podlaczyc do spryskow szyb i reflektorów?
przemciotorun Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 ja jak zakladalem 4,5 litra to musialem juz to mocowanie troche przeginac, nie kombinowal bym w taki sposob z wymiana pompki, spróbowałbym dolozyc dodatkowa pompke wysokocisnieniowa do starego zbiorniczka, jak chcesz to u mnie lezy taki sbiorniczek (to jest chyba 3,5l)za 20 zl + przesylke moge Ci go sprzedac i sobie pokombinujesz jak cos to daj na pw
mercedres Opublikowano 13 Listopada 2010 Opublikowano 13 Listopada 2010 3,5L to mam pod maska wiec dzieki Zdjeme dzis nadkole zobacze ile tam jest faktycznego miejsca. Dropsone Te mocowanie blotnika wyszlo Ci przed zbiornikiem, za czy jakos podspodem?? :gwizdanie: Jestem w robocie jeszcze i nie mam jak zajrzec pod maske nawet
przemciotorun Opublikowano 30 Listopada 2010 Opublikowano 30 Listopada 2010 3,5L to mam pod maska wiec dzieki Zdjeme dzis nadkole zobacze ile tam jest faktycznego miejsca. Dropsone Te mocowanie blotnika wyszlo Ci przed zbiornikiem, za czy jakos podspodem?? :gwizdanie: Jestem w robocie jeszcze i nie mam jak zajrzec pod maske nawet ten 3,5litrowy byl krotszy i to mocowanie nie przeszkadzalo a ten 4,5 jest dluzszy i bylo tak jak byc od kola patrzal: nadkole,to mocowanie,i zbiornik, ktory mocno przylegal do niego, to mocowanie to taki kawalek blach/preta ktory jest przykrecony do blotnika a z drugiej strony do fartucha, musisz zobaczyc jak to bedzie u Ciebie jak chcesz kombinowac z jakims innym zbiornikiem, bo moze nie bedzie zadnego problemu a moze bedzie...[br]Dopisany: 13 Listopad 2010, 13:01_________________________________________________tak wyglada zalozony zbiornik 4,5l i to mocowanie blotnika
mercedres Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Widze ze dolna pompka jest od lamp? Gorna od szyby? Dolna moze miec wyjscie na dwa weze?? A czy gorna pompka podejdzie od starego zbiornika?
przemciotorun Opublikowano 4 Grudnia 2010 Opublikowano 4 Grudnia 2010 dolna pompka od lamp, gorna od szyb, gorna jest ta sama co byla predzej, a po co ma dolna pompka byc z dwoma wyjsciami? wyjscie jest jedno, a w zderzaku jest trojnik i idzie na dwa spryski
PG Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 nie wiem u mnie jest odwrotnie... dolna od szyb (2 krocce poniewaz avant... jeden krociec daje wode na szybe przednia drugi na tylnia) gorna pompka od swiatel,.. i wsumie ma to jakis sens bo dla mnie lepiej nie miec plynu na swiatla niz na szybe...
przemciotorun Opublikowano 18 Grudnia 2010 Opublikowano 18 Grudnia 2010 nie wiem u mnie jest odwrotnie... dolna od szyb (2 krocce poniewaz avant... jeden krociec daje wode na szybe przednia drugi na tylnia) gorna pompka od swiatel,.. i wsumie ma to jakis sens bo dla mnie lepiej nie miec plynu na swiatla niz na szybe... wedlug mnie tez jest lepiej zeby na dole byla pompka od szyb, ale juz pare osob predzej pisalo ze tak jest , i u mnie w tym zbiorniku 4,5l na dole byl inny rozmiar otwor na pompke i inna uszczelka, i pompka od szyb pasowala w ta gorna...
PG Opublikowano 23 Grudnia 2010 Opublikowano 23 Grudnia 2010 dziwne.. ja mam zbiorniczek 4.5l z fabrycznie zaslepiona gorna dziura(tam gdzie wg mnie powinna byc pompka do swiatel) . na dole jest zwykla pompka z dwoma króćcami do szyb.., [br]Dopisany: 19 Grudzień 2010, 13:43_________________________________________________Panowie gdyby ktos wycinal dziure w zbiorniczku 4.5l i nie mial oringu pompki a aso vw daleko... to mozna udac sie do skody i kupic gumke za 5zl nr (431.955.465.A) kostke do pompki wysokiego ciesnienia rowniez kupimy w cenie ~30zl nr (1J09737ZZA) i do kompletu kabel z konektorkami do kostki w cenie ~12zl nr (000979133E)
pawlopwl Opublikowano 24 Grudnia 2010 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zakładał ktos może takie spryski? Jak one się spisują? będą jakos pasować przyrezać w zderzak przedliftowy? http://allegro.pl/xenon-hid-spryskiwacze-reflektorow-model-i-i1376930686.html
Rekomendowane odpowiedzi