Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Immobilizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam podobny problem, co jakiś czas trzeba rozbierać i wszystko wraca do normy, wczoraj grzebałem VAG-iem i pokazało błąd, za słaby sygnał skasowałem i dalej to samo

Opublikowano

przyklej pastylkę obok pierścienia imo w stacyjce :gwizdanie:

Co prawda nie będzie zabezpieczenia przez immobiliser ale to jest i tak zabezpieczenie sprawiające kłopot tylko właścicielowi, każdy złodziej poradzi sobie z tym w parę sekund. A zawsze można w ten kabel od immobilaisera wpiąć włącznik i ukryć go pod deską rozdzielczą. 100 razy lepsze zabezpieczenie (bo nietypowe i niefabryczne) :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

faktycznie dobry pomysł, pytanie tylko czy to takie proste jak się wydaje. wpiąć przełącznik i po sprawie

Opublikowano

no szukasz kabelka podającego napięcie na np pompę paliwa rozcinasz go, wlutowujesz się przełącznikiem, chowasz go w nietypowe miejsce i majonez :) Immo w dzisiejszych czasach utrudnia tylko życie kierowcy (jak się psuje) złodziejowi nic a nic :cool1: No chyba że złodziejem będzie dziecko z gimnazjum co zechce wybić szybę i pojechać

Opublikowano

witam dzis zrobilem tak jak tu jest i jak narazie jest gitara,a wogole ktos sie juz musial bawic w to przed tym jak kupilem ten samochod bo obudowy od kierownicy polamane w srodku grin:D ktos pewnie na sile wyciagal grin:D kox pozdro dzieki za foto story

Opublikowano

no szukasz kabelka podającego napięcie na np pompę paliwa rozcinasz go, wlutowujesz się przełącznikiem, chowasz go w nietypowe miejsce i majonez :) Immo w dzisiejszych czasach utrudnia tylko życie kierowcy (jak się psuje) złodziejowi nic a nic :cool1: No chyba że złodziejem będzie dziecko z gimnazjum co zechce wybić szybę i pojechać

myślałem raczej o dobraniu się do kabelków idących do anteny kołowej przy stacyjce, krótko mówiąc aby samochód odpalić trzeba na krótko zewrzeć te 2 kabelki (jak się nie mylę) więc wystarczy jakiś mały mikro styk w dobrze ukrytym miejscu. Proszę poprawić mnie jeśli się mylę

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Przeczytalem dokladnie wszystkie wasze komentarze. Kilka dni temu mialem podobny problem tj. auto po odpaleniu gasło. Za 3-4 razem auto odpalilo (wciasnalem pedał gazu) i po kilkunastu sekundach zaczęła mrugac kontrolka świec żarowych. Podpiąłem auto pod VAGa i wyszedł błąd 17978- Komputer sterujący silnikiem immobilisera aktywny.

Dodam,ze zmieniłem kluczyk na zapasowy. Auto odpala bez problemow. Niestety kontorlka świec dalej mruga. Kasowanie bledu pomoglo na kilka godzin.

Bardzo prosze o pomoc.

Opublikowano

Witam,

Przeczytalem dokladnie wszystkie wasze komentarze. Kilka dni temu mialem podobny problem tj. auto po odpaleniu gasło. Za 3-4 razem auto odpalilo (wciasnalem pedał gazu) i po kilkunastu sekundach zaczęła mrugac kontrolka świec żarowych. Podpiąłem auto pod VAGa i wyszedł błąd 17978- Komputer sterujący silnikiem immobilisera aktywny.

Dodam,ze zmieniłem kluczyk na zapasowy. Auto odpala bez problemow. Niestety kontorlka świec dalej mruga. Kasowanie bledu pomoglo na kilka godzin.

Bardzo prosze o pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam każdemu ten sposób na usunięcie problemów z immo, z bratem zajęło nam to chyba godzinę razem z poskładaniem wszystkiego do kupy i szukaniem izolacji po całym garażu :tongue4:

Już od 3 tygodni odpalam auto bez najmniejszego problemu :good:

Opublikowano

Witam

nie chciałem robić nowego tematu, więc postanowiłem napisać tutaj

mianowicie miałem ten sam problem, zrobiłem wszystko jak było opisane i niestety immo świeci się dalej. U mnie kabelki na końcach styków zniknęły(chyba się utleniły), ale były wystarczająco długie żeby ściągnąć izolacje i przełożyć styki. Co mogę jeszcze zrobić?

Opublikowano

można spróbować wymienić pętle od immo

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ten sam problem - pojechałem do elektryka samochodowego. Podpiął VAG 1551 i okazało się, ze jest słaby sygnał komunikacji immo. Koszt 100zł i 2 godziny w warsztacie. Rozkręcili mi kierownicę, wyjęli poduchę i zegary. Zrobili co trzeba i problem zniknął. Przy okazji skasował mi błąd airbag fotela kierowcy za friko.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam. Juz od kilku miesiecy mam ten problem, a mianowicie ciagle ten sam blad na VAG'u:

Address 17 -------------------------------------------------------

Controller: 8D0 919 861 C

Component: B5-KOMBIINSTR.UN4 D06

Coding: 00142

Shop #: WSC 00100

IMMO-IDENTNR: AUZ8Z0W4220386

1 Fault Found:

01179 - Incorrect Key Programming

35-00 - -

Nastepna rzecz to: jak wkladam kluczyk i przekrecam miga diodka od immo. Odpalam auto dalej ciagle miga. Silnik nie gasnie i normalnie jezdzi tylko ta diodka ciagle mnie wkur**a kox Dodam ze nie mam problemow z kluczykiem. Otwiera, zamyka, uchyla szyby itp.

Dodam takze ze mam tylko jeden kluczyk. Wystarczy go na nowo zaprogramowac? Pomozcie chlopaki decayed

Opublikowano

Incorrect Key Programming

"Nieprawidłowo zaprogramowany klucz"

Zakoduj jeszcze raz klucz i powinno być dobrze (tak bynajmniej vag podpowiada). Jest na vagu opcja kodowania kluczy także nie powinno być problemu :)

Opublikowano

Incorrect Key Programming

"Nieprawidłowo zaprogramowany klucz"

Zakoduj jeszcze raz klucz i powinno być dobrze (tak bynajmniej vag podpowiada). Jest na vagu opcja kodowania kluczy także nie powinno być problemu :)

A wiesz moze jak to zrobic? :cool1: Bo wszedzie tematy jak programowac drugi kluczyk. A ja mam tylko jeden i to bez pinu do licznika :disgust:

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie, gdzieś na forum było. Wchodzi się w [25] immo i tam było opcja kodowania immo kluczyka.

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie, gdzieś na forum było. Wchodzi się w [25] immo i tam było opcja kodowania immo kluczyka.

A da rade zrobic to bez pinu?

Opublikowano

To by trzeba było jakiegoś magika pytać ale ogólnie to polega na tym (chyba), że pętla indukcyjna w stacyjce "zapisuje" sobie pastylkę z kluczyka. Trzeba by się pobawić bo nigdy tego nie robiłem jeszcze (tak tylko szperałem i patrzyłem że jest coś takiego - taka opcja w vagu) a czy pin potrzebny... to już vag w dłoń i zabawa. Sam bym z chęcią zobaczył ale nie mam kabla pod ręką.

Opublikowano

Właśnie przed chwilą korzystając z opisu wymieniłem kostkę stacyjki oraz poprawiłem styki pętli indukcyjnej. Mała uwaga - nie wiem w jakim celu należy zdemontować pokrywę bezpieczników, osłonę pod kierownicą, zaślepkę na zatrzaskach oraz odkręcać tą śrubkę łamanym śrubokrętem. Jedyne co należy ściągnąć to obydwie osłony kolumny kierownicy (górna i dolna) oraz samą kierownicę z poduszką. Poszło bardzo szybko i sprawnie - myślałem, że będzie trudniej ;)

Opublikowano

Właśnie przed chwilą korzystając z opisu wymieniłem kostkę stacyjki oraz poprawiłem styki pętli indukcyjnej. Mała uwaga - nie wiem w jakim celu należy zdemontować pokrywę bezpieczników, osłonę pod kierownicą, zaślepkę na zatrzaskach oraz odkręcać tą śrubkę łamanym śrubokrętem. Jedyne co należy ściągnąć to obydwie osłony kolumny kierownicy (górna i dolna) oraz samą kierownicę z poduszką. Poszło bardzo szybko i sprawnie - myślałem, że będzie trudniej ;)

Kolego, mógłbyś napisać jak zamocowana jest ta kostka. Czy jest na zatrzaskach czy jakaś śrubka? Tez czeka mnie wymiana, i nie chce czegoś urwać.