Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Multitronic - szarpnięcie przy ruszaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to Bartku jeszcze 1 pytanko, ile kosztuje wymiana ATFu (wraz z olejem) i ile trwa? Szczerze mówiąc pytałem o to 2 mechaników i powiedzieli, że te skrzynie są "bezobsługowe" dlatego nie myślałem o tym.

Nie słuchaj żadnych druciarzy! w tej skrzyni olej co 50-60tyś musi być wymieniony !!! i tylko ori !!! co około 100tyś czyszczenie filtra zewnętrznego ,weź sobie głęboko do serca wszystkie rady kolegi Bart-s bo będziesz płakał i płacił ,rekordzista wydał na naprawę 8K

Opublikowano

No to tak. Dzwoniłem do serwisu Audi (Król – Knapik Sp. z o.o. ul. Armii Krajowej 60 35-307 Rzeszów Tel: 178627958) który jest najbliżej mnie. Wymieniają grawitacyjnie ale podkreślają, że jest to na życzenie klienta, bo W TEJ SKRZYNI NIE WYMIENIA SIĘ OLEJU i później może szarpać ;/. Koszt to ok 700PLN. I teraz nie wiem czy czekać aż zacznie często szarpać czy jednak wymieniać. (Chyba najlepiej jest mało wiedzieć bo dopiero teraz mam dylemat). Wg Was rozumiem że mam wymieniać - tak?

Opublikowano

Odwieczny problem - zależy do jakiego serwisu trafisz. Jedni odradzają, inni zachęcają, jeszcze inni chcą wlewać do skrzyni 8L ATF i wymieniać filtr magnetyczny... Innym razem zaleją Ci olej dla tiptronika. Cuda się dzieją i naprawdę trzeba pilnować aby trafić na serwisanta, który ma pojęcie o tym co robi. Faktem jest też to , że większość aut trafiających do nas z DE ma odnotowany w historii serwisowej regularnie wymieniany ATF (i to nie na wyraźne życzenie klienta).

Pytanie komu zaufasz? Użytkownikom tej skrzyni czy serwisowi? Twoje auto i decyzję sam musisz podjąć ;)

Opublikowano

Ja rozumiem, że jakiś druciarz raz widział skrzynię automatyczną w jakimś mercedesie z lat 80-tych i tam się nie oleju nie wymieniało, a teraz przenosi tę wiedzę na m.in. Multitroniki. Ale żeby w ASO tak twierdzili, to już jest masakra - przecież nawet w książce serwisowej jest napisane, żeby to robić co 60.000km.

@luklago Ja postanowiłem na wymianę oleju pojechać do Bartka, bo wiem, że podróż zwróci się z nawiązką. Z resztą jakoś niedługo znów 4Rings Service odwiedzę w celu likwidacji szarpnięć (dwumas i pewnie sprzęgło, ale to się okaże "w praniu").

Poza tym, można się audiolką przejechać, a to w końcu czysta przyjemność :cool1:

Opublikowano

No to tak. Dzwoniłem do serwisu Audi (Król – Knapik Sp. z o.o. ul. Armii Krajowej 60 35-307 Rzeszów Tel: 178627958) który jest najbliżej mnie. Wymieniają grawitacyjnie ale podkreślają, że jest to na życzenie klienta, bo W TEJ SKRZYNI NIE WYMIENIA SIĘ OLEJU i później może szarpać ;/. Koszt to ok 700PLN. I teraz nie wiem czy czekać aż zacznie często szarpać czy jednak wymieniać. (Chyba najlepiej jest mało wiedzieć bo dopiero teraz mam dylemat). Wg Was rozumiem że mam wymieniać - tak?

Kolego servis Audi to jak widzi tą skrzynie to ucieka gdzie pieprz rośnie ,ja jak kiedyś w łodzi byłem w serwisie na Pabianickiej na sprawdzanie stanu oleju to miałem wielkie wątpliwości czy oni to potrafią zrobić ,dopiero jak po około 3 godzinach czekania Pan w końcu powiedział że stan oleju jest OK to się uspokoiłem ale wiesz nie tym stwierdzeniem że stan oleju jest prawidłowy a tym że tak długo czekałem bo to świadczyło że mają jakieś pojęcie że skrzynia musi wystygnąć , dopiero jak byłem u Bartka to się okazało że było o 1L za dużo oleju czyli tak do końca serwis nie sprawdził poziomu ATF .

Sprawa wygląda tak że jak cię porządnie skasują za naprawę to zrozumiesz o czym tutaj pisaliśmy no ale wybór należy do ciebie każdy ma swój rozum :hi:

Opublikowano

Kolego jestem z Łańcuta a do Knapika jeździłem często z autami swojego szefa. O D P U Ś Ć sobie ten serwis ! ! ! Nie mają kompletnie wiedzy na temat tych skrzyni. Nawet filtr paliwa do 1.8T nie mają u siebie tylko na zamówienie! :wallbash: Nie wspomnę o obsłudze...

W naszych okolicach nie ma speców od MULTI. Dzwoniłem kiedyś do Sędziszowa, gdzie "szpec" się chwalił na stronie naprawą multitroniców ale jak popytałem go o kilka rzeczy to się oburzył bo on może jedynie zlać i wlać olej. :disgust: Jeżeli nie znasz się na tych skrzyniach to wydatek kilkuset zł na paliwo do 4rings do Wrześni warto poświęcić.

• 8 lat później...
Opublikowano

Problem rozwiązany.

Sterownik skrzyni został wyjęty i oddany do elektronika, który coś tam polutował. Od tamtego czasu (ok. 3 lat) zero problemów!!!