Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP wydechu seryjnego 2.0 TDI na podwojny z 3.0TDI oraz wymiana dyfuzora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wolalbym przerobić tak jak na poczatku watku z redukcją troche lepiej to wyglada

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam bo walsnie zabieram sie za montaż tlumika z z 2.7 tdi do silnika 2.0 i mam pytanie jaka bedzie mi potrzebna ta redukcja z 55/65 ? czy 58/68 ?

Opublikowano

Ja właśnie dzisiaj zmieniłem tłumik na 3.0TDI. Pan od tłumików wszystko ogarnął w dosłownie 20minut. Dołożył jakąś rurkę na starą końcówkę poszła obejma Fi60mm a z nowej strony spaw. Koszt 60zł efekt :naughty: Tłumik kupiłem z 2013r jak nóweczka za 300zł ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy zderzak od rs4 a s-line czymś się różni poza dyfuzorem pytam bo chcę kupić od rs4 ale założyć dyfuzor s-line

Opublikowano

RS4 jest pod szersze błotniki i bez przeróbki się raczej nie obejdzie no chyba, że się mylę to niech mnie ktoś poprawi, forumowicz race444 ma taki założony o ile dobrze pamiętam:wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zastanawiam się nad wrzuceniem wydechu z S4 8K do mojego 2.0 TFSI i mam kupca na mój. Możecie mi powiedzieć czy wydech z tfsi podejdzie do tdi i będzie poprawnie działał. Wkładał ktoś z benzyny do diesla wydech?

Opublikowano

Pewnie podejdzie ale ja bym szukał jednak z diesla w benzynie jest chyba jeszcze po środku tłumik nie wiem jak się to zachowa w przepływie spalin sam szukam do diesla :wink:

Opublikowano

a jak wrażenia akustyczne po takim swapie? nie pracuje głośniej wydech...chodzi mi o dzwiek miasto /autorstrada np 160-180 km/h

Opublikowano

też się zastanawiałem nad tym czy będzie głośniej,może będzie ładniej brzmiało

Opublikowano

Jeśli chodzi i głośność to minimalnie słychać inaczej w środku jak się zagrzeje mówimy tu o dieslu, ale ja przynajmniej nie zauważyłem żeby to było jakoś znaczące czy męczące.

Opublikowano

a autostrada? jak sie mknie 160-200 przez pare godzin...nie buczy za glosno? moze mimo wszystko warto zostawic srodkowy tłumik...

Opublikowano

Ja teraz zrobiłem 500km trasę średnia prędkość 160km/h i nic mi nie buczy.

Opublikowano

moje pierwsze wrażenie po wymianie wydechu było takie, że fajniej turbawkę słychać :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a taki łącznik/redukcja z 68 na 58 mm gdzie mozna nabyć? ...w IC nie maja. :kwasny:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
moje pierwsze wrażenie po wymianie wydechu było takie, że fajniej turbawkę słychać :decayed:

No wlasnie :wink: bo ja jestem dziś po wymianie i przy 2-3k obrotów i palnik coś świszczy/gwizdze - tak jakby turbawka, też tak macie? Przy wczesniejszym wydechu 2.0 tak nie miałem. W środku mi to nie przeszkadza ale jak otworzyłem szybę to słychać jak w starych dieslach z turbo. Może coś poszło nie tak z montażem? trochę te rury mocno wystają z d*py czyt. tylnego dyfuzora i chyba muszę je uwalic...

Opublikowano

A przejście ze średnic jak rozwiązałeś ?

Opublikowano

nie wiem, bo to nie ja robiłem :wink: a, to może mieć jakies znaczenie?

Opublikowano

No jeśli masz tam ostre krawędzie w środku to może gwizdać :)