Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SWAP wydechu seryjnego 2.0 TDI na podwojny z 3.0TDI oraz wymiana dyfuzora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli z wydechu 3.0 tdi musze uciac kawałek i dospawać a powiedzcei mi czy ten wydech z s4 tez jest krotszy jak z 3.0 i trzeba odpowiednia dlugosc dospawać ?

Opublikowano
czyli z wydechu 3.0 tdi musze uciac kawałek i dospawać a powiedzcei mi czy ten wydech z s4 tez jest krotszy jak z 3.0 i trzeba odpowiednia dlugosc dospawać ?

Tak do końca to nie wiem, nie robiłem tego sam, odstawiłem do tłumikarzy i zrobili :wink:

Opublikowano

czy Wam tez nie pasowala pod samochodem łącząca dokładke i wnękę od koła zapasowego.....ewidentnie przeszkadza rura idaca do prawego tłumika i styka sie z plastikową osłoną

---------- Post dopisany at 11:22 ---------- Poprzedni post napisany at 11:21 ----------

wywaliłem ją żeby się nie stopiła...a tak to wszystko pasi idealnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko,czy ktoś po zmianie wydechu ogarniał parametry auta, pracy silnika?

Opublikowano

brak zmian pod kazdym katem jezeli przejsciowka jest dobrze zrobiona

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam te wymiary do laczenia tlumika 62/55 to sa wymiary zewnetrzne?

Opublikowano

A u mnie obcieliśmy jedną rurkę która wchodzi do puchy, ta która pozostała idealnie pasuje w linii z fabryczną od przodu i średnica też jest taka sama. Długość rur tez perfekcyjnie, nic nie trzeba było obcinać robić redukcji itp., tylko tą jedna obciętą trzeba było zamknąć.

Ogólnie testowaliśmy sprężarką, obojętnie w którą dmuchnie się to i tak z wszystkich czterech kominów leci tak samo, więc obie te rury na wejściu wchodzą w jedną komorę puszki tłumika. Tak więc montaż wydechu S4 to pikus, w wersji z 3.0 jest więcej zabawy z ta przejściówką.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wygląd zewnętrzny wydechu świadczy o jego stanie? Czy to kwestia wyczyszczenia przez sprzedawcę? Na co zwrócić uwagę?

http://allegro.pl/audi-a5-lift-3-0-tdi-wydech-uklad-wydechowy-tlumik-i4873319708.html

Opublikowano

ktoś próbował z wydechem od a5 3.0tdi bo dziś oglądałem i jest taki sam jak tu na zdjęciach

Opublikowano

każdy tłumik można doprowadzić do takiego stanu to nie są stare tłumiki żeby znacznie rdzewiały , nakładka druciana na wiertarkę i będzie jak nowy

Opublikowano

każdy tłumik można doprowadzić do takiego stanu to nie są stare tłumiki żeby znacznie rdzewiały , nakładka druciana na wiertarkę i będzie jak nowy

Nie trzeba od razu jechać druciakiem. Wystarczy dwie szmatki i rozpuszczalnik. Tak jak kolego piszesz to nie są stare graty, wystarczy je oczyścić z przygrzanego błota itp...

ktoś próbował z wydechem od a5 3.0tdi bo dziś oglądałem i jest taki sam jak tu na zdjęciach

Napisano 11 czerwiec 2012 - 18:11

,,Tak będzie pasował bo jest ten sam co w A4 B8 :wink: "

Masz odpowiedz na 1 str. od kolegi WRCLAGUNA :)

Opublikowano

dzięki , a dla pewności dyfuzor przy kombi sedan jest ten sam przy zwykłym zderzaku

Miałem dwie opcje montażu wydechu:
1. opisana jak wyżej (redukcja , jeden spaw , dwa skrety) POLECAM wyglada dużo estetyczniej :wink:
2. króciec z poszerzeniem na 68/58mm (bez spawania, dwa skręty na obejmy) :thumbdown:

1352301747320.jpg
Z lewej króciec ,zwykły materiał :z prawej redukcja nie rdzewka :wink:

1352302053807.jpg

1352302075555.jpg
Jutro zrobię fotki z nowym wydechem :decayed:

---------- Post dopisany 09-11-2012 at 08:01 ---------- Poprzedni post napisany 08-11-2012 at 23:20 ----------

Nowy wydech :kox:

1352442984868.jpg

1352443371650.jpg
Dyfuzor nówka szt. zwykły :kwasny:

gdzie zakupiłeś redukcję ??

2. króciec z poszerzeniem na 68/58mm (bez spawania, dwa skręty na obejmy) :thumbdown:

ile ma długości ?????

http://allegro.pl/tlumik-redukcja-rur-rozne-srednice-lacznik-krk-i4919890016.html

tu mają redukcję

mam już kilka gratów tzn: tłumik , izolacje termiczną , wieszaki , redukcji mi brakuje spawarki nie mam na warsztacie chciałem zamontować bez wizyty u tłumikarza :)

Opublikowano

Prosze bardzo polecam firme bardzo dobry kontakt chłopaki wiedza o co chodzi :wink:

MGmotorsport +48 501 541 698 e-mail: [email protected]

Zamówiłem w tej firmie. Wysłałem zapytanie o wycenę i dostałem szybką odpowiedz. 120 zł redukcja 62/55 + opaska łączeniowa na 55+ wysyłka. Rozmawiałem telefonicznie i chłopaki znają temat. Może jutro mi przyjdzie.

Ja też uważam że ten sposób jest bardziej profesjonalnie wykonany

Edytowane przez krystian3769

Opublikowano

i trzeba spawać ale od strony tłumików

Opublikowano

Temat wydechu ogarnięty :grin: co do średnic rur 3.0-65mm ;2.0-55mm zastosowałem redukcje 62/55mm dł.120mm (nie rdzewka)

1352309079302.jpg

Przy tej długośći redukcji rure z 3.0 przycinamy 40mm (dopasowanie)redukcje wbijamy w rure , spawamy

1352315216795.jpg

<br /><br />

1352363134146.jpg

Całość skręcamy wykorzystując łącznik , musiałem wymienić obie obejmy (stare strasznie skorodowane).Czas pracy około dwóch godz. :naughty:

Tak, spawamy redukcje z 3.0. Wszystko kolega profesjonalnie opisał. Ja też tak zrobię. :wink:

Opublikowano

Koledzy, czym wyczyścić chromowane końcówki? W internecie pełno jakiś domowych sposobów, z wodą i cytryną, polecacie jakieś mleczko?

Opublikowano

Koledzy, czym wyczyścić chromowane końcówki? W internecie pełno jakiś domowych sposobów, z wodą i cytryną, polecacie jakieś mleczko?

Kolego już taki temat istnieje. Poczytaj i sam zdecyduj :wink:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/299791-jak-wyczyscic-koncowki-tlumikow/