czolgista778 Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Witam serdecznie! Otóż kupiłem ostatnio sprowadzoną z Holandii Audice A4 1.9 TDI 99r w automacie. Podczas przeglądu okazało się iż wymaga wymiany dwóch górnych lewych wahaczy. Zostawiłem samochód i dwa dni potem go odebrałem z nowymi wahaczami. Ale pojawił się problem. Na drugi dzień ruszyłem w trasę i po chwili jazdy zacząłem słyszeć jakieś dziwne postukiwanie (można by je porównać do szybko obracającego się wiatraka, który nagle został wyłączony i wyhamowuje go opór powietrza). Nie jest to dźwięk tłoczącego się metalu, to takie bulgoczące coś z lewej strony. Udziela mi się zwłaszcza kiedy już trochę jeżdżę autem i przy skrętach w lewo. Mechanik powiedział mi że możliwe że to łożysko, ale nie na 100%. A wy co myślicie?? Czy ktoś tak miał po zamontowaniu nowych wahaczy?? Z góry dziękuje za odpowiedź Pozdrawiam S
lukaseq1 Opublikowano 11 Września 2011 Opublikowano 11 Września 2011 mozliwe ze prawe daja o sobie znac
Digit Opublikowano 11 Września 2011 Opublikowano 11 Września 2011 po wymianie wahaczy nic takiego nie powinno się dziać, trochę ciężko z Twojego opisu coś więcej wywnioskować, może nagraj dźwięk będzie łatwiej pomóc.
czolgista778 Opublikowano 12 Września 2011 Autor Opublikowano 12 Września 2011 Chyba rzeczywiście to łożysko Bo dźwięk jak jadę jest praktycznie identyczny do tego na tym filmie miedzy 10 sekundą a 15 . Z takim łożyskiem można normalnie jeździć czy naprawa jest konieczna natychmiast??? Wiecie narzazie wypłata daleko. Czy może ten dźwięk to co innego np. piasta?
przepychacz Opublikowano 30 Września 2011 Opublikowano 30 Września 2011 ...lepiej wymień..jak ma Ci się zatrzeć w czasie jazdy...
Rekomendowane odpowiedzi