Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale za to potem można rezać :)

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Audi nie daje w standardzie nawet chyba podłokietnika bo widziałem sporo wersji bez niego to i może nawet nie ma takiej pierdoły. Dla mnie to jest jakieś nieporozumienie chyba jedynie te zjeby z audi dają tak mało za tak dużo ;/

Edytowane przez Gibons

Opublikowano

Ogólnie to wiem że się da ale wolałbym zostawić dla fotela kierowcy. A ucinanie przewodu to trochę zbyt radykalne rozwiązanie ;)

To może coś takiego :wink:

http://allegro.pl/brelok-zaslepka-pasow-bezpieczenstwa-i4681306665.html

no tak, bralem pod uwage hardware'owe rozwiazanie jesli sie nie da software'owo ;).

Mam taką klamrę od pasów :) jak byś chciał to wiesz gdzie mnie szukać :wink:

Edytowane przez miodzio

Opublikowano

Nie wiem czy ma to cos wspolnego z MCE i czy mamy BIXA .

Ja nie mam bixa, MCE mam raczej biedne, a ostrzeżenie o niskim poziomie płynu do spryskiwaczy u mnie działa (piszczy po włączeniu zapłonu i wyświetla na pomarańczowo ostrzeżenie - mam czerwonego FISa).

Opublikowano

Też myślałem o Lexusie, przeglądałem.

Przecież Lexus to Toyota w ładniejszej budzie :)

http://allegro.pl/audi-rs4-s4-a4-b8-uklad-keylessgo-start-stop-i4731297392.html

Co tu jeszcze potrzeba, żeby uruchomić keyless? Pewnie jakiś moduł? Ma znaczenie np. wersja Komfortu?

Koledzy, podrzuci ktoś info na ten temat ? ja też się zastanawiałem nad keylessem, nawet anteny już mam w klamkach :) podobno kluczyk trzeba zmieniać :kwasny:

Opublikowano

Też myślałem o Lexusie, przeglądałem.

Przecież Lexus to Toyota w ładniejszej budzie :)

http://allegro.pl/audi-rs4-s4-a4-b8-uklad-keylessgo-start-stop-i4731297392.html

Co tu jeszcze potrzeba, żeby uruchomić keyless? Pewnie jakiś moduł? Ma znaczenie np. wersja Komfortu?

Koledzy, podrzuci ktoś info na ten temat ? ja też się zastanawiałem nad keylessem, nawet anteny już mam w klamkach :) podobno kluczyk trzeba zmieniać :kwasny:

Fajna sprawa ten Key Less. Myślałem ze to drożej w zakupie wychodzi. 650PLN za zestaw to chyba nie dużo....Tylko jak to potem zamontać....

Opublikowano

Myślałem ze to drożej w zakupie wychodzi. 650PLN za zestaw to chyba nie dużo...

Dlatego zapytałem czy to aby na pewno cały zestaw. Bo pewnie trzeba do tego jakiś moduł a zapewne też nie na każdym Komforcie to pójdzie. Więc na 650 zł pewnie się nie skończy :)

Opublikowano

Moduł keylessa o ile dobrze widziałem jest w komplecie, może Grzesiek się wypowie, pewnie przerabiał już temat :)

Opublikowano

Panowie muszę kupić zimówki na 18'', zastanawiam się czy nie założyć 235/45/18 zamiast 245/40/18 jak myslicie?

Opublikowano

Panowie muszę kupić zimówki na 18'', zastanawiam się czy nie założyć 235/45/18 zamiast 245/40/18 jak myslicie?

tez wlasnie jestem na temacie zakupu osiemnastek na zime i sie zastanawiam co kupic. a pomijajac rozmiar - jaka marke i model bedziesz kupowal?

Opublikowano

Ja zakupiłem 225/45/18 i zobaczymy co to bedzie zimą

Opublikowano

Keyless zaczyna byc popularny :)

Opublikowano

Szkoda że żadnego tutka do tego nie ma.

Opublikowano

Niech pierwsze wrzuca właciciele z ORI Keyless numery KOMFORTÓW bo do niego wszystko sie sprowadza .

Ja na tym myslałem z 2 lata temu ale jak widziałem u kumpla padające co chwila czujniki to mi sie odechciało MODA :)

Ponoc juz nowe poprawili .

Opublikowano

Czyli szlak nie przetarty. To nie wchodzę w to jeszcze ;) Zdarzyło Wam się że po błędnym kodowaniu kierownica się przekręciła o parę stopni w prawo? Zakładaliśmy high beam, ale okazało się że gateaway jest felerny i nic z tego. Jednak zostały w systemie jakieś śmieci z kodowania i wywala mi błędy dyfra, esp i servotronica. Ten sam objaw miałem przy złym kodowaniu AHA, jednak nie było nic związanego z krzywą kierownicą.

Opublikowano

Słabo po "polskiemu"
"Keyless-Entry" - system zdalnego kluczy identyfikacji elektronicznej; uruchomić silnik poprzez naciśnięcie przycisku na konsoli środkowej (kod 4F2)
http://www.youtube.com/watch?feature...eature=related
8K0905217 - - 1 sztuka - 1 169r przycisk START / STOP
START Złącze / stop - 8K0973754 - 1szt - 61R
Czujnik dotykowy klamki drzwi - 4G8927753 (dla różnych modeli lat inny kod, trzeba dokładnie określić, co jest potrzebne, jest tutaj liczba czujnika 4G8927753A i nie są wymienne) - 4 szt - 1 623r
Uchwyty drzwi magnes - 8T0837343 - 4szt - 88r
Złącze czujnika dotknąć klamki - 4F0973202 - 4szt - 50p
Obudowa w lewym tylnym drzwi anteny - 8K0839915C - 1szt - 180R
Antena dostępu - 8K0907247 - 3pc - 682r
Złącze anteny dostęp - 8E0972623 - 3pc - 182r
Śruby - N90829803 - 2szt - 3p
Śruby - N90985501 - 1szt - 4p
Nakrętka - N90947201 - 2szt - 4p
Blok złącze komfort - 1J0972977D - 1szt - 97r
Obudowa anteny w dostępie bagażnika (dla sedan) - 8K0919132 - 1szt - 117r
Ramka w konsoli środkowej (na koncercie radia, bez Audi drive select) - 8K0864261AV10 -1piece - 1 489r
Ramka w konsoli środkowej (na koncercie radio, c Audi drive select) - 8K0864261BV10
Ramka w konsoli środkowej (na MMI 2G) - 8T0919609EWFX - 1szt - 17 072r
Ramka w konsoli środkowej (na MMI 3G) - 8T0919609GWFX - 1szt - 17 072r
Pina - 000979009E - 15szt - 99r
Pina - 000979034 - 10szt - 292r
Pina - 000979035E - 5szt - 371R
z opcją do pracy, należy wymienić (co najmniej) jeden z jego numerem klucz 8T0959754FTKE, zmieniając go tylko przez off.dilera, kosztuje około 8000 rubli.
Niektóre informacje o instalacji tutaj
dla pojazdów wyprodukowanych od końca 2010 roku, wyobraża sobie, potrzebujemy innego komforot urządzenia zastępczego (trzeba wyjaśnić potrzebę kosztu odtworzenia jednostki jest o komfort 10 000r. !!!)
Razem: Koncert na rejestratorze z wymianą jednego klucza 16 240R 000r + 8 = 24 240R
na MMI 2G, 3G 31 823r 000r + 8 = 39 823r

Opublikowano

Pytanie zasadnicze - czy do Key Less trzeba mieć inny kluczyk? Bo po zakupie auta dorabiałem w ASO jedną sztukę "zwykłego" i tanio niestety nie jest. Sam kluczyk (pilot + dorobiony grot do awaryjnego otwierania) bodajże 700 zł, a do tego kodowanie wszystkich kluczy chyba około 150 zł. Więc może się okazać, że sam zestaw z Allegro to najmniejszy koszt :)

Opublikowano

Trzeba. Jest inny i tylko ASO wchodzi w grę.