Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja zawsze pryskam pulsacyjnie (nie pytaj dlaczego bo w sumie nie wiem ;)) i klosze lamp są myte jak opisałem powyżej

via Nexus6@Tapatalk

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zapodalem sobie dzisiaj nowe kolo :)

rhf4n53g.jpg

w garazu czekaja juz springi H&R -40mm,mysle ze dopelnia dziela :kox:

Opublikowano

panowie 2 pytanka

1. czy gdy spali się w lampie ledowej jeden ledzik ( zarówno postojowy jak i stop nie świeci ) to powinno wyrzucić jakiś błąd ?

2. co zrobić jak licznik ostro przekłamuje prędkość ?

Opublikowano

panowie 2 pytanka

1. czy gdy spali się w lampie ledowej jeden ledzik ( zarówno postojowy jak i stop nie świeci ) to powinno wyrzucić jakiś błąd ?

1-

2 zawsze licznik zawyża prędkość przy 60km/h około 4km/h

u mnie teraz pokazuje tyle co jadę

Opublikowano

panowie 2 pytanka

Ile to jest ostro? Koła masz odpowiedniej średnicy (mniej-więcej przewidzianej przez producenta)?

Koledzy niech ktoś mi wyjaśni zasadę działania spryskiwaczy reflektorów w B8 (nie wiem czy ma znaczenie wersja polift)......W jaki sposób i kiedy powinny się włączyć?

Ta jak kolega powiedzial, pierwsze prysniecie przy wlaczonych swiatlach uruchania tez spryski lamp. Potem kolejne co piate. Zarowno to, jak i czas sprysku mozna zmienic w VCDSie.

zapodalem sobie dzisiaj nowe kolo :)

rhf4n53g.jpg

w garazu czekaja juz springi H&R -40mm,mysle ze dopelnia dziela :kox:

To zapodaj jeszcze jakies fotki. Z boku.

Opublikowano

Tak koła mam z fabryki 255/35 19

prędkość na liczniku przy 100 na liczniku mam 92 - 93 km/h, a przy 200 wg gps'u na liczniku pokazuje 186

Opublikowano

prędkość na liczniku przy 100 na liczniku mam 92 - 93 km/h, a przy 200 wg gps'u na liczniku pokazuje 186

Ja mam 255/30/20 na liczniku 100 na GPS też 100 ?
Opublikowano

To średnicę masz identyczną jak kolega scotmen. Może sprawdź innym GPSem?

Opublikowano

Niby tak a nie tak średnica jest inna na 245/40/18 powinno być to samo a nie jest dopiero przy 20" pokazuje GPS tyle co jest na blacie
Opublikowano

Nie ma tu żadnej filozofii. Przy włączonych światłach mijania lampy spryskiwne są razem z szyba, dysze są wysuwane pod ciśnieniem płynu. I spryskuja nie zawsze. Tzn jest jakiś odstęp czasowy między kolejnymi spryskaniami, ale nie sprawdzałem jaki. Zauważyłem że jeśli często myje szybę jadąc w nocy to lampy są spryskiwane co któryś raz.

via Nexus6@Tapatalk

Więc zasada włączania się sprykiwaczy lamp przednich, to przede wszystkim muszą być włączone światła mijania (np:bixenony). Przy włączonych samych światłach LED spryski się nie włączają (przynajmniej u mnie się spryki nie włączają :eusathink: ). Czy tak powinno być?

A, odstęp uruchomiania oczywiście zgodnie z kodowaniem mozemy ustawic liczbe uruchomień spryskiwaczy przedniej szyby po której liczbie uruchomień nastapi właczenie spryskiwaczy reflektorów w VCDS.

A nie jest czasem tak ze trzeba trzymać parę sekund manetka, oczywiście światła mijania włączone.

Przytrzymanie na klika sekund działa w innych modelach. W B8 tego nie zauważyłem. Jeśli jest inaczej niech ktoś mnie poprawi ;)

Opublikowano

Niby tak a nie tak średnica jest inna na 245/40/18 powinno być to samo a nie jest dopiero przy 20" pokazuje GPS tyle co jest na blacie

To prawda, ale koledze kłamie w drugą stronę.

Opublikowano

Właśnie dobrze mu pokazuje

Na liczniku ma 60 a faktycznie 56 tak są zrobione liczniki że zawsze pokazują więcej niż jest tak na prawdę

Opublikowano

Właśnie dobrze mu pokazuje

Na liczniku ma 60 a faktycznie 56 tak są zrobione liczniki że zawsze pokazują więcej niż jest tak na prawdę

Na to są chyba regulacje formalne. A wynika to ze względów bezpieczeństwa...czyli ten mentalny margines że jedziesz niby szybciej.

Opublikowano

Z tego co ja zrozumialem, to pokazuje mu w druga strone. Jedzie 200 a na blacie ma 186.

Opublikowano

Dokladnie pokazuje w niewłaściwą strone. Gps sprawdzany na innym sprzecie. Nawet z ciekawości wyciągnąłem licznik by sprawdzic czy rok pi razy oko się zgadza z autem. Jest ok. Błędów tez nie ma.

Opublikowano

Z tego co ja zrozumialem, to pokazuje mu w druga strone. Jedzie 200 a na blacie ma 186.

A ja odwrotnie ?

Opublikowano

:hi:

Panowie szukam uczciwej A4B8 2008-2011, najlepiej w dieselu 2.0. Nie musi być od razu S-Line ale im więcej wodotrysków, tym lepiej. :wink:

Jak by ktoś coś wiedział, to poproszę info na PW

Z góry dziękuję :)

Edytowane przez grzes283

Opublikowano

:hi:

Panowie szukam uczciwej A4B8 2008-2011, najlepiej w dieselu 2.0. Nie musi być od razu S-Line ale im więcej wodotrysków, tym lepiej. :wink:

Jak by ktoś coś wiedział, to poproszę info na PW

Z góry dziękuję :)

2010-2011

Odpuść pierwsze lata produkcji

Opublikowano

Panowie czy ktoś z was ściągał może mieszek z gałki ? da radę podmienić sam mieszek ?