Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powitać. 

Panowie, czy można wymienić tapicerkę z drzwi? Mam na myśli ten fragment materiału, który jest w skórze, alkantarze, bądź zwykłym materiale. 

Obecnie mam alkantarę, ale chodzi mi po głowie wymiana foteli, które są w skórze, ale mają styrane tapicerki drzwi i chcialbym wymienić sam materiał. 

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Można, ale dużo z tym pierdzielenia. Są ze sobą zgrzane. 

Opublikowano
15 godzin temu, Dev napisał:

Ładna sztuka, daj VIN

E799CA01-E2FA-40E9-AAA3-85DE26317412.jpeg

Opublikowano

Ładna "sztuka" tak autko odnowić :grin:

Opublikowano

Chyba ta sztuka miała więcej niż jedną szkodę ;)

Opublikowano
6 godzin temu, marcin_o23 napisał:

E799CA01-E2FA-40E9-AAA3-85DE26317412.jpeg

to nie to auto

Opublikowano

Panowie, gdzie znajduje się odpływ klimy? Kupiłem sobie takiego Wurtha w szpraju i nie mogłem wczoraj znaleźć, że tak powiem - dziurki. 

Opublikowano
9 godzin temu, Hohe napisał:

Panowie, gdzie znajduje się odpływ klimy? Kupiłem sobie takiego Wurtha w szpraju i nie mogłem wczoraj znaleźć, że tak powiem - dziurki. 

Pokaż co kupiłeś 

Opublikowano (edytowane)

Klik

Edytowane przez Hohe
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Hohe napisał:

Tego nie wpuszczasz przez odpływ, to nic nie da.

Ja robię inaczej, wyciągam filtr kabiny, w pokrywce robię otworek takiej samej średnicy jak wężyk który jest w zestawie i wkładam go w ten otworek. Potem pokrywkę montuje w obudowę filtra, włączam nawiew na maxa i na 20 sekund puszczam preparat.   Żeby było to szczelne musisz obciąć stary filtr i zostawić tylko ten kawałek przy pokrywce. Po operacji zaklejasz otworek taśmą i masz juz wszystko przygotowane do następnej operacji.  

Edytowane przez Dev
Opublikowano

Instrukcja mówi co innego, może masz na myśli inny środek. 

Opublikowano

A da się w B8  dotrzeć jakoś za schowkiem bezpośrednio do parownika? Tak jak miało to miejsce w B6? Tam bezpośrednio psikałem i to był jedyny i najlepszy sposób by pozbyć się smrodu po wyłączeniu klimy. W golfie też to zdawało egzamin. 

Opublikowano
8 godzin temu, KoJ@K napisał:

A da się w B8  dotrzeć jakoś za schowkiem bezpośrednio do parownika? Tak jak miało to miejsce w B6? Tam bezpośrednio psikałem i to był jedyny i najlepszy sposób by pozbyć się smrodu po wyłączeniu klimy. W golfie też to zdawało egzamin. 

Zdejmujesz schowek wiercisz dziurkę przed parownikiem,  nawiew na maxa i puszczasz szuwaksa. Zaklejasz   dziurke i po problemie

Opublikowano
16 godzin temu, Hohe napisał:

Instrukcja mówi co innego, może masz na myśli inny środek. 

Brudnym odpływem chcesz wpuszczac preparat ?

Opublikowano
11 minut temu, Dev napisał:

Brudnym odpływem chcesz wpuszczac preparat ?

A jakie to ma znaczenie? Rurka ma 80cm. Zresztą nie o to pytałem. Nie mogłem zlokalizować odpływu klimy pod autem. Wiem gdzie jest w środku, ale odchylenie podłogi, jak mówi ELSA, jest niemożliwe. 

Opublikowano

Wpuszczanie czegoś przed odpięty odpływ w wnętrzu samochodu to głupi pomysł z tego względu że preparat zacznie się skraplać i wypływać przez ten odpływ więc będzie Ci wsiąkało w wykładzinę to co wypłynie z parownika. Lepiej wyciągnąć filtr i bawić się z wpychaniem rurki przez otwór w stronę parownika, chociaż ja wyciągam schowek oraz rozbieram "dolot" do parownika z wentylatorem, mimo wszystko łatwo się to rozbiera (parę śrubek i wysuwa się całość z zaczepu) i jest łatwy dostęp do parownika. Pół litra czystej IPA plus kilka kropel zapachu (leśnego), który dodaje się do odkurzacza wodnego dla mniejszego smrodu i w butelkę z zwykłym spryskiwaczem. Parę minut pryskania na parownik od góry do dołu i przelaniu przez niego 0,5l izopropanolu załatwia sprawę. W zasadzie ten środek WURTH'a to też ipa z zapachem pod ciśnieniem. Później po złożeniu wszystkiego w całość ozonuję jeszcze wnętrze samochodu. Zawszę na wiosnę to robię i nie śmierdzi mi w samochodzie nawet pod koniec zimy. 

Opublikowano

Wiem, że to nie najlepszy pomysł. Będę na podnośniku następnym razem to znajdę ten odpływ pod spodem. Tak czy inaczej, to tylko profilaktyka. Na razie nic mi nie śmierdzi. ?

Opublikowano

Witam potrzebuje rady planuje zmianę tarcz i klocków w a4 b8 sedanie 2.0 benzyna 224km  stoi na 18" . 

Moglibyście mi polecić jakieś tarcze w raz z klockami które działają i w miarę się prezentują pozdrawiam