Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
może lamerskie pytanie ale zapytam, ringi w chromie w kratki do przeciwmgielnych to kupuje się całe kratki czy z czegoś przerabia??

Masz dwie mozliwosci :wink: albo ORI ringi z A5 lub dobre zamienniki z ALLEGRO

Albo ori do zderzaka S-Line i nie muszą być z A5

---------- Post dopisany at 01:21 ---------- Poprzedni post napisany at 01:19 ----------

Lepiej brać z ASO 8K0954832A I 8K0954831A :wink: zresztą jest cały spis w odpowiednim wątku:wink:

W ASO około 600 brutto. Jak by ktos potrzebował to mam na zbyciu komplet za 400 PW

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Lepiej brać z ASO 8K0954832A I 8K0954831A :wink: zresztą jest cały spis w odpowiednim wątku:wink:

W ASO około 600 brutto. Jak by ktos potrzebował to mam na zbyciu komplet za 400 PW

Nie montujesz do swojego ??:wink:

Opublikowano

ASO Kraków 629zl kpl tyle zapłaciłem :facepalm: nie mogłeś wcześniej napisać :decayed:

Opublikowano
Ja w przyszłym tygodniu będę swój od 3.0 TDI sprzedawał :decayed: Tylko nie wiem czy z A5 podejdzie do Was?

Tak bedzie pasił :wink:

Grzegorz jesteś pewien,że od Staszka wydech od A5 3.0 podejdzie do mnie do A4 B8 2.0 ?

Staszek ma A5 quattro.

Opublikowano

Nie montujesz do swojego ??:wink:

Montuje, montuje :) Tylko chyba będę musiał sam dopilnować lakiernika żeby w dobrym miejscu przykleił, bo oryginalnych nitów nie ma a chłopina pewnie nie będzie wiedział jak to przykleić, żeby się nie okazało że naklei pod same drzwi hehe. A na zbycie mam komplecik dodatkowy, ale to inna ciekawa historia :)

Opublikowano

Do sprzedania też jest zestaw hamulców z A5 3.0 TDI quattro. Przody i tyły, z jarzmami, jedynie klocki do wymiany. Zdjęcia na prośbę ;)

Mam też parę zestawów oryginalnych hamulców Audi RS na przód, 4 tłoczkowe, nowe klocki i tarcze, do A4 B8 i A5 pasują, jedynie trzeba by otwór centrujący lekko rozwiercić. Hamulce pochodzą z Audi RS3 i TTRS.

Opublikowano
Do sprzedania też jest zestaw hamulców z A5 3.0 TDI quattro. Przody i tyły, z jarzmami, jedynie klocki do wymiany. Zdjęcia na prośbę ;)

Mam też parę zestawów oryginalnych hamulców Audi RS na przód, 4 tłoczkowe, nowe klocki i tarcze, do A4 B8 i A5 pasują, jedynie trzeba by otwór centrujący lekko rozwiercić. Hamulce pochodzą z Audi RS3 i TTRS.

a Jakie masz u siebie teraz hamulce?

Opublikowano

Oryginalne z S5.

Ciekawostką dla mnie jest pamięć w tylnych hamulcach oraz mierzenie temperatury hamulców wraz z pamięcią osiągniętej maksymalnej temperatury (Kiedy i przy jakim przebiegu oraz jej wysokość. W zakupionym zestawie była UWAGA - 810st. Celsjusza).

Opublikowano
Oryginalne z S5.

Ciekawostką dla mnie jest pamięć w tylnych hamulcach oraz mierzenie temperatury hamulców wraz z pamięcią osiągniętej maksymalnej temperatury (Kiedy i przy jakim przebiegu oraz jej wysokość. W zakupionym zestawie była UWAGA - 810st. Celsjusza).

wszystko jest mierzone z temp plynu hamulcowego :wink:

Opublikowano
Ja w przyszłym tygodniu będę swój od 3.0 TDI sprzedawał :decayed: Tylko nie wiem czy z A5 podejdzie do Was?

Grzegorz jesteś pewien,że od Staszka wydech od A5 3.0 podejdzie do mnie do A4 B8 2.0 ?

Staszek ma A5 quattro.

to nie B6/B7 gdzie wydechy Q nie pasują do FWD. przecież 3.0 w przedlifcie jest tylko Q :wink: poza tym będzie pasować bo Grzesiek ma z A5 wydech :decayed:

Opublikowano
Oryginalne z S5.

Aha, dzięki za wyjaśnienie :decayed:

mimo wszystko było to dla mnie zaskoczeniem :whistling:

Opublikowano

Staszek ma A5 quattro.

to nie B6/B7 gdzie wydechy Q nie pasują do FWD. przecież 3.0 w przedlifcie jest tylko Q :wink: poza tym będzie pasować bo Grzesiek ma z A5 wydech :decayed:

Wiem że tylko w Q. Ale własnie dzięki za wyjaśnienie że będzie pasowało w takim wypadku nie mam obawy, bo tak jak piszesz w B6,B7 był problem niewiele wydechów pasowało.

Opublikowano
Oryginalne z S5.

Aha, dzięki za wyjaśnienie :decayed:

mimo wszystko było to dla mnie zaskoczeniem :whistling:

:wink:

teraz widze, ze kolega ma a5 - to pewnie dla Ciebie byl opis montazu IC do 3.0TDI, o ktory prosil Orzeł? :decayed:

Zaskoczyles mnie, ze pasuja do nas 4-ro tloczkowe zaciski z RS3 - przy jakiej tarczy one pracuja(tutaj glownie chodzi mi o osadzenie tarczy)?

Opublikowano

Tak, to dla mnie :)

Cooler już zamontowany. Opis był bezbłędny :wink:

Kurcze, zaskoczyłeś mnie pytaniem, zaraz wrzucę jakieś porównawcze zdjęcia, może coś Ci pomogą. :kwasny:

Tu zacisk wrzucony na standardową tarczę

40f7.jpg

v6uw.jpg

Tu porównanie tarcz: seria, S5 i RS3

49s.jpg

xllv.jpg

A tu zdjęcia całego zestawu

7vku.jpg

m6d3.jpg

Opublikowano
Tak, to dla mnie :)

Cooler już zamontowany. Opis był bezbłędny :wink:

Kurcze, zaskoczyłeś mnie pytaniem, zaraz wrzucę jakieś porównawcze zdjęcia, może coś Ci pomogą. :kwasny:

Zrobiles na dodatkowych kolankach(tak jak w opisie) czy robiles orurowanie?

z tarczami chodzi o to, ze do B8(z tego co ja widzialem) do przodu pasuja tylko 2 rodzaje pod sportowe zaciski - z S(345/30) i z RS(364/34) - one maja odpowiednie osadzenie.

Jezdziles na tych 4ro tloczkowych? masz jakies porownanie?

Opublikowano

Zrobiłem to na tych dodatkowych, ale musiałem je odpowiednio skrócić. Mniej więcej o 5-6cm z każdej strony i dospawać ten kołnierz. Nie, nie jeździłem na 4 tłoczkowych, bo musiałbym otwór centrujący rozwiercić i niestety, ale nie mam porównania. Może kolega devastation się wypowie w temacie :hi:, ja nie chcę tego jako pewniaka stawiać :) ?

Opublikowano

Piękny zestaw :naughty:

Jak to ma się w teorii? Czyli o ile droga hamowania skróci się na w porównaniu do serii?

Jest jakaś tabelka porównawcza hebli?