Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jak znalazłem moją B8 to tak sobie odsapnąłem z ulgą bo miałem pewne minimum poniżej którego nie chciałem zejść a znaleziona sztuka miała nawet więcej.

Nie ukrywam że z racji na posiadane B7 było mega ale to mega trudno kupić coś co mnie zadowoli pod kątem wypasu..................ale jakoś się udało.

To z czego się ucieszyłem po pierwszych oględzinach furki w DE to (pomijając silnik bo na nic innego i tak nie patrzyłem):

- navi

- czarny sufit

- skóra z grzaniem

- alu 19

- 3 strefowa klima

- obniżone zawieszenie

no i led, wiadoma sprawa

zaś gdybym po roku użytkowania miał możliwość przeniesienia kliku grtów z B7 to zabrał bym (najbardziej odczuwalny brak):

- parktronik

- elektryka foteli

- pamięć foteli

- solar dach

- składane lusterka

- brak rękawa na narty ( bardzo odczuwalny jego brak w ostatnim czasie :))

.........no irecaro

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pany widzieliście to?

Audi Extensive – specjalny program serwisowy

Wyposażenie

3 lata / 30 000 km - 740zł

3 lata / 60 000 km - 1 080zł

3 lata / 90 000 km - 1 490zł

4 lata / 40 000 km - 1 690zł

4 lata / 80 000 km - 2 500zł

4 lata / 120 000 km - 3 590zł

5 lat / 50 000 km - 2 770zł

5 lat / 100 000 km - 4 330zł

5 lat / 150 000 km - 6 630zł

i nie jest to ubezpieczenie w zewnętrznej firmie na wypadek awarii tylko normalna gwarancja producenta, niestety dla mnie już za późno na skorzystanie z niej bo jest to traktowane jako specyfikacja danego auta a moja jest już ponoć "zamrożona" :wallbash:

Opublikowano

Pany widzieliście to?

Audi Extensive – specjalny program serwisowy

Wyposażenie

3 lata / 30 000 km - 740zł

3 lata / 60 000 km - 1 080zł

3 lata / 90 000 km - 1 490zł

4 lata / 40 000 km - 1 690zł

4 lata / 80 000 km - 2 500zł

4 lata / 120 000 km - 3 590zł

5 lat / 50 000 km - 2 770zł

5 lat / 100 000 km - 4 330zł

5 lat / 150 000 km - 6 630zł

i nie jest to ubezpieczenie w zewnętrznej firmie na wypadek awarii tylko normalna gwarancja producenta, niestety dla mnie już za późno na skorzystanie z niej bo jest to traktowane jako specyfikacja danego auta a moja jest już ponoć "zamrożona" :wallbash:

Kiedyś było można dokupić dodatkową gwarancję przed końcem upływu podstawowej. Teraz tak nie jest :mysli:

Opublikowano

Kiedyś było można dokupić dodatkową gwarancję przed końcem upływu podstawowej. Teraz tak nie jest :mysli

jest ale to nie jest gwarancja producenta tylko ubezpieczenie w firmie ubezpieczeniowej a to co napisałem to normalna gwarancja producenta :naughty:

Opublikowano

Kiedyś było można dokupić dodatkową gwarancję przed końcem upływu podstawowej. Teraz tak nie jest :mysli

jest ale to nie jest gwarancja producenta tylko ubezpieczenie w firmie ubezpieczeniowej a to co napisałem to normalna gwarancja producenta :naughty:

Aha, dzięki za info :good: czyli jedyna możliwość to zamówienie tej gwarancji tylko przy zamówieniu nowego auta.

Opublikowano

Muszą wiedzieć wcześniej żeby go lepiej poskładać czy co :gwizdanie:

Opublikowano

Aha, dzięki za info :good: czyli jedyna możliwość to zamówienie tej gwarancji tylko przy zamówieniu nowego auta.

Taaa, w innym przypadku tylko ubezpieczenie ...można nawet sobie je wziąć po upływie gwarancji producenta - jedynym ograniczeniem jest przebieg poniżej 150tys km ale jak masz 149999 km to jeszcze można :tongue4:

Opublikowano

Muszą wiedzieć wcześniej żeby go lepiej poskładać czy co :gwizdanie:

Dobre dobre, możliwe :polew: jeśli tak to warto dołożyć i mieć podwójną dodatkową gwarancję :decayed:

Opublikowano

Grześ (wrclaguna) obrobisz ten know&how do naszych tzn twoich standardów i wrzucisz na forum? przydałoby się :naughty:

opis kolegi Sajmon z forum a5

"Prosty patent na oryginalne ledy podświetlenia tablicy rejestracyjnej:

- zamawiamy w ASO ledy podświetlenia tablicy rejestracyjnej od najnowszego Audi A6 ( nr. katalog: 4G0 943 021 ) koszt około 100zł komplet i do tego 2x wtyczka ktora będzie potrzebna do zrobienia przejsciowki/adaptora ( nr. katalog: 535972712 - dodam ze ASO ma ten produkt opisany jako "obudowa" ) koszt jakiś groszowy

- teraz trzeba zrobic przejsciowke kabla do ktorego ja osobiscie wykorzystałem kabel ( podłączenie HDDled do płyty głównej ) znany zapewne wszystkim z PeCetow ; z jednej strony idealnie pasuje do lampki led a z drogiej instalujemy wczesniej zakupione wtyczki wymienione wyzej ( do tych wtyczek niestety trzeba załatwić sobie piny gdyz sprzedają je w wersji oem )

- teraz pozostaje wywalenie starego oświetlenia i instalacja nowego.

Myśle ze teraz info najwazniejsze: taka modernizacja nie wymaga zadnych adaptacji ani "dongli". Nie wywołuje błędów przepalonej zarowki. Dosłownie plug and play. Przetestowane w Audi A5 3.0TDI 2008r. CAPA oraz Audi A4 2.0TFSI 2010r. CDNC"

Opublikowano

W A4 2012 chyba juz są Ledy w podświetleniu tablicy rejestracyjnej :) Sprawdze na drugim kompie jakie maja numery i wrzucę :wink4:

Opublikowano

W A4 2012 chyba juz są Ledy w podświetleniu tablicy rejestracyjnej :) Sprawdze na drugim kompie jakie maja numery i wrzucę :wink4:

a to nie wiem ale dla < 2012 pewnie by się zdało :wink4:

Opublikowano

W B8 sa te same :tongue4:

4G0943021 2 szt. 50, 59 PLN szt.

4B0971832 2 szt. 10,70 PLN szt.

000979009E 2 kabelki ( 1 Kabelek 2 PINY) 12,49 PLN za 1 szt. kabelka

:kox:

Ktore wolicie :naughty:

http://moto.allegro.pl/led-do-rejestracji-audi-a4-s4-a5-s5-q5-tt-i2086513277.html

Opublikowano

te z linku daja strasznie mocne swiatlo

ciekaw jestem jak swieca orginalne? ma ktos zdjecie?

Opublikowano

Ja juz zamowiłem w ASO :kox: Porobię foty i sie zobaczy :naughty:

Opublikowano

Ja juz zamowiłem w ASO :kox: Porobię foty i sie zobaczy :naughty:

A właśnie chciałem napisać że opisu do warsztatu nic nie będzie? ale Grzechu sorry za chwilowe zwątpienie :wink4:

Opublikowano

szybko... tylko nie przymarznij przy montazu :)

jaka temp w rzeszowie?

Opublikowano

szybko... tylko nie przymarznij przy montazu :)

jaka temp w rzeszowie?

- 16 C :)

jutro - 19 C

sroda - 23 C :naughty:

Opublikowano

Jak to jest w koncu z tymi LEDami od lifta?

Robi juz to ktos?

Cuber mial chyba zakladac?

Zalezy mi troche na tym bo niedlugo moge zostac bez kloszy :polew:

Moze mi ktos zalatwic nr czesci takich LEDow? Ciekawe jestem ile komplet kosztuje i czy wogole mozna juz cos takiego zamowic w ASO. :naughty:

Norasy nie potrafia znalesc lub poslugiwac sie etka :(

Opublikowano

Tak mam możliwość załozenia ( kwestia dwóch dni ) , tylko Ja nie jestem przekonany w 100 % czy Je chce :cool1:

Opublikowano

Tak mam możliwość załozenia ( kwestia dwóch dni ) , tylko Ja nie jestem przekonany w 100 % czy Je chce :cool1:

No właśnie mi się wydaje że troszku wioską by pachniało :mysli: