Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Skrzynia o oznaczeniu DUK do A4 1Z ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Od pewnego czasu poszukuje skrzyni do 1Z i mam pytanie czy skrzynia o oznaczeniu DUK bezproblemowo podejdzie do mojego 1Z i wogóle czy skrzynie z passatów B5 pasują P&P czy trzeba coś przerabiac??

Opublikowano

P&P

DUK to seria z passatów/A4 na PD (115)

Skrzynia będzie sporo dłuższa niż Twój zecior bo jest nawet dłuższa niż mają AFNy

Opublikowano

P&P

Skrzynia będzie sporo dłuższa niż Twój zecior bo jest nawet dłuższa niż mają AFNy

a mozesz powiedziec jaka ma predkosc przy 3tys obrotow??

moze wiesz czy skrzynia z AWX podejdzie P&P do mojego AHU??

Opublikowano

P&P

u mnie przy 3000obr/min na 5 biegu jest ok 147km/h (mam właśnie DUK)

Opublikowano

P&P

każda skrzynia z tdi 4cylindry pasuje do innego 4 cylindry, różnią się tylko przełożeniami biegów

Opublikowano

P&P

każda skrzynia z tdi 4cylindry pasuje do innego 4 cylindry, różnią się tylko przełożeniami biegów

od AWX z B6 nie zapasuje bez przeróbek. Ma mniejsze flansze od przegubów i jeśli się nie mylę łapy mocujące....

Aju nie zapominaj o silnikach montowanych poprzecznie :wink4:

Opublikowano

no o poprzeczniakach nie gadamy, to nie forum a3

Ja mam skrzynię z passata B5FL 130 więc dziwi mnie że nie pasuje niby od b6, jutro to sprawdzę :gwizdanie: bo mam 6 takich skrzyń, jedną nawet sprzedałem i koleś nie wrócił więc chyba założył :rolleyes:[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2011, 16:35_________________________________________________stawiam flachę że są takie same, nawet w tej chwili :kox: postaram się dodać fotki do jutra z rozmiarem flansz przegubów

Opublikowano

P&P

u mnie przy 3000obr/min na 5 biegu jest ok 147km/h (mam właśnie DUK)

o to w miare fajnie sie prezentuje obecnie przy 3tys obrotow mam 135km/h a duzo jezdze w trasie i po autostradach i sie mecze ja i silnik

aju mozesz napisac na PW po ile przedeajesz te skrzynie do awx?

Opublikowano

600 ale nie wysyłam (nie mam akurat umowy z kurierem) więc Tobie raczej się nie opłaca

Opublikowano

600 ale nie wysyłam (nie mam akurat umowy z kurierem) więc Tobie raczej się nie opłaca

to nie problem akurat obecnie jestem w belgi i za 3 tygodnie wracam i jade przez poznan to zawsze bede mogl zaleciec do Ciebie ;)

Opublikowano

no o poprzeczniakach nie gadamy, to nie forum a3

Ja mam skrzynię z passata B5FL 130 więc dziwi mnie że nie pasuje niby od b6, jutro to sprawdzę :gwizdanie: bo mam 6 takich skrzyń, jedną nawet sprzedałem i koleś nie wrócił więc chyba założył :rolleyes:[br]Dopisany: 12 Wrzesień 2011, 16:35_________________________________________________stawiam flachę że są takie same, nawet w tej chwili :kox: postaram się dodać fotki do jutra z rozmiarem flansz przegubów

Kolega Specu vel Spetsnaz mnie wiedzą dzielnie wspiera i mówi, że w b5 jest 130 a w b6 108. A wiadomi, że jak on coś mówi to na pewno ma rację. :decayed:

Opublikowano

Kolega Specu vel Spetsnaz mnie wiedzą dzielnie wspiera i mówi, że w b5 jest 130 a w b6 108. A wiadomi, że jak on coś mówi to na pewno ma rację. :decayed:

wiec moze w passacie b5 fl tez jest 130??

Opublikowano

A wdzieliście jak wkładają skrzynie z 2.5tdi do 1.9tdi bo na allegro jest takie audi do sprzedania

Opublikowano

A wdzieliście jak wkładają skrzynie z 2.5tdi do 1.9tdi bo na allegro jest takie audi do sprzedania

Na forum jest wątek o tym. Poszukaj

Opublikowano

miałem dziś mierzyć ale miarki nie było pod rekę, jutro to zmierzę ale na oko to to samo

Opublikowano
  • Autor

hmm czyli w moim przypadku(silnik dłubniety na ponad 130KM i 3xxNM) taka skrzynia o dłuższych przełozeniach to nawet lepiej - dobrze kombinuje?? :mysli: bo musze kupić na dniach skrzynie a już mętlik w głowie :wink4:

Opublikowano

Półoś A4 B5 1.9TDI (5 biegów manual)

DSC05636.JPG

Półoś A4 B6 1.9TDI (5 biegów manual)

1819052237

Półoś Passat B5 FL 1.9TDI (5 biegów manual)

1786261025[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2011, 11:42_________________________________________________

[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2011, 11:47_________________________________________________

jest

Opublikowano

a co za różnica że półosie są inne? bo nie widzę różnicy w skrzyni :cool1:

Opublikowano

a co za różnica że półosie są inne? bo nie widzę różnicy w skrzyni :cool1:

mierzyłeś flansze?

Opublikowano

należy pamiętać że p&p to skrzynie 5 bieg do 5 bieg od wydłużnego oczywiście Bo 130 ma też silnik avf ale ze skrzynia 6 bieg. I bez przeróbek nie podejdzie.