Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2006 VOLVO VN 780. Dom na kółkach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ile mil / kilometrów robisz rocznie ciężarówką ?

Około 210-240 tys km. Dawniej jeździłem więcej, teraz za dużo wysiaduję w domu. :decayed: Teraz Volvo ma niemal 5 lat i 800 tys mil przebiegu, co daje średnio 215 tys km rocznie za ostatnie sześć lat.

Opublikowano

Robi wrażenie :slina:

Opublikowano

Piękna maszyna :slina: Widziałem trochę Twoich filmików na necie. Kiedyś też chyba dawałeś live streamingi ze swoich tras? Coś mi świta :>

Opublikowano
  • Autor
... Kiedyś też chyba dawałeś live streamingi ze swoich tras? Coś mi świta :>

Dobrze Ci świta, robię to nawet teraz, na stronie www.truck27.com Właśnie ruszam w kolejną trasę i zwykle podróżuje ze mną wirtualnie kilkadziesiąt osób. :kox:

Opublikowano

Taka trasa średnio ile ma km?

Opublikowano
  • Autor

Taka trasa średnio ile ma km?

Około 5 tys km w jedną stronę. Zależy gdzie dokładnie jadę, I czasem jadę "na raty", jak teraz: Najpierw do Kansas, potem z Missouri do Oregonu. I potem powrót kolejne 5 tys km.

Opublikowano

Szerokości :)

Opublikowano

Piekna :good: Ale to chyba nie jest V8?? Bo tego brakuje w volvo a scania ma :naughty:

Opublikowano

Swietny pojazd ! Szkoda tylko, że taka praca sprawia że jesteś w domu gościem. No, ale cóż. Każdy człowiek ma jakieś wyrzeczenia, plusy i minusy.

Szerokości !

Opublikowano

A zapytam moze dziwinie, czemu Volvo w Stanach jak jest tam tyle pieknych innych ciagnikow ?

Opublikowano

A zapytam moze dziwinie, czemu Volvo w Stanach jak jest tam tyle pieknych innych ciagnikow ?

Pięknych jest sporo, ale volvo niezawodne, pewnie dlatego :P

Opublikowano

a kto ci takich glupot naopowiadal ? bynajmniej nie jest jezeli chodzi o osobobe

Opublikowano

a kto ci takich glupot naopowiadal ? bynajmniej nie jest jezeli chodzi o osobobe

ciężarowe nie mają nic wspólnego z osobowymi.

Volvo jest nie zawodne i jeśli chodzi o europejskie najwygodniejsze...

Opublikowano

A nie prawda, u brata w volvo które ma przejechane 100tys od nowości (2010) pękł zawór i jak się okazało na serwisie jest to żąda fabryczna :) więc kłócił bym się :) jeśli chodzi o miejsce w kabinie to volvo napewno nie jest najlepsze, MANEM jeździłes?

Opublikowano

A nie prawda, u brata w volvo które ma przejechane 100tys od nowości (2010) pękł zawór i jak się okazało na serwisie jest to żąda fabryczna :) więc kłócił bym się :) jeśli chodzi o miejsce w kabinie to volvo napewno nie jest najlepsze, MANEM jeździłes?

nie mówię,o miejscu,tylko komforcie jazdy.

Jeździłem Tga z silnikiem D20 w kabinie XXL,a teraz Volvo FH globtroter. więc porównanie mam,bo w między czasie był Daf 95 i 105 xf i Actros 1844,który jest najgorszy.

Opublikowano

Dla mnie Scania jest nr 1. Brat twierdzi tak samo choć volvo nie wiele gorsze, eRka rządzi :)

Opublikowano

Cześć hiob... :hi:

Dotarłeś już nawet tutaj ... :naughty:

Często bywałem na twoim forum i oglądałem filmiki na żywca z twoich tras, jak się przymierzałem do poszukiwania pracy jako kierowca w Kanadzie.

Volwinka jak zwykle piękna ... :thumbup:

Ps.Z Bogiem Piotr +..... :hi:

Opublikowano
  • Autor

Piekna :good: Ale to chyba nie jest V8?? Bo tego brakuje w volvo a scania ma :naughty:

W USA nie są w ogóle używane silniki V8. Poza tym moje Volvo nie ma silnika Volvo, lecz Cumminsa.

Swietny pojazd ! Szkoda tylko, że taka praca sprawia że jesteś w domu gościem. No, ale cóż. Każdy człowiek ma jakieś wyrzeczenia, plusy i minusy.

Szerokości !

Ja co prawda jestem w trasie dwa-trzy tygodnie, ale po powrocie zostaję w domu 5-7 dni. Czasem dłużej. Od rana do rana. Wcale więc nie spędzam z domu mniej czasu, niż ktoś, kto o świcie wychodzi do pracy, wraca późnym popołudniem i za chwilę zmęczony pada na wyrko, by następnego dnia o świcie wyjść z domu.

Ja się przesiadłem na Volvo z KW W900L, prawdziwego klasyka z długim nosem. Kenworth praktycznie niezmieniany od przedwojennych czasów, poza kilkoma znaczącymi "faceliftingami". Wygląda wspaniale, ale gdy go projektowano nikt jeszcze nie słyszał o ergonomii. Do tego wnętrze VN 780 jest najprzestronniejsze z wszystkich seryjnych trucków w USA, a ja tam mieszkam większą część czasu, więc to dla mnie dość istotne.

ciężarowe nie mają nic wspólnego z osobowymi.

Volvo jest nie zawodne i jeśli chodzi o europejskie najwygodniejsze...

To prawda, że już od wielu lat drogi Volvo osobowego i Volvo od ciężarówek, silników morskich, maszyn budowlanych i autobusów się rozeszły. Ford wykupił za 6,5 miliarda dolarów w 1999 roku tylko auta osobowe, by po 10 latach sprzedać je Chińczykom za niecałe 2 miliardy, reszta pozostała niezależną, szwedzką firmą.

Co do niezawodności, to moim zdaniem wszystkie ciężarówki na rynku amerykańskim mają podobną jakość. Gdy pracowałem w firmie US Xpress, która ma setki ciężarówek wszystkich producentów i rozmawiałem z mechanikami, potwierdzali to spostrzeżenie. Natomiast z pewnością VN 780 jest najwygodniejsze, bo ma największą sypialnię.

Dla mnie Scania jest nr 1. Brat twierdzi tak samo choć volvo nie wiele gorsze, eRka rządzi :)

Cóż, u nas nie ma Skakanki. Były jakiś czas, ale się wycofali rakiem z rynku USA, po ogłoszeniu bankructwa.

Cześć hiob... :hi:

Dotarłeś już nawet tutaj ... :naughty:

Często bywałem na twoim forum i oglądałem filmiki na żywca z twoich tras, jak się przymierzałem do poszukiwania pracy jako kierowca w Kanadzie.

Volwinka jak zwykle piękna ... :thumbup:

Ps.Z Bogiem Piotr +..... :hi:

Jak widzisz... ;)

Z Panem Bogiem.

Opublikowano

Wszystkiego najlepszego, sto lat :drunk:

Opublikowano

Zdrowia, szczęścia i wszystkiego najlepszego :hi: