rojbert Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 mam pytanko, cięko pracują mi przyciski w Climatronic (szyba, auto i klima) czy tez macie takie coś aby nacisnąc go trzba użyć poro siły, pożniej pracuje przez jakiś czas w porządku a następnie problem znowy sie pojawia co z tym można zrobić
Darek_G Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 Ale czy siły trzeba użyć żeby poruszyć przycisk, czy żeby zadziałał? Jeśli to drugie, to mogą być zimne luty, a jeśli to pierwsze, to ... kiedyś mi się jakiś sok wylał na klawiaturę i miałem podobny efekt
krzyniek Opublikowano 25 Lutego 2008 Opublikowano 25 Lutego 2008 koledze chodzi chyba o to że te przyciski tak jakby się zawieszały ja tak np mam z przyciskiem recyrkulacji.
rojbert Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Opublikowano 25 Lutego 2008 koledze chodzi chyba o to że te przyciski tak jakby się zawieszały ja tak np mam z przyciskiem recyrkulacji. ciężko go wcisnąć, styki sa ok, bo jak wskoczy to załącza od razu
Syriuss Opublikowano 29 Lutego 2008 Opublikowano 29 Lutego 2008 Witam. Miałem to samo. Pomogło WD40 - psiknąłem (z umiarem :-) ) i ponaciskałem, czynność powtórzyłem trzy razy w odstępach jednodniowych - pomogło i zero zwarcia!!!
czeslaw555 Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 Ja mam trochę inne pytanie co do klimatronika ,u mnie przy wylączonej klimie, nie wiem czy to normalne,ale jak np.włączam nawiew na szybę lub np nogi i przechodzę do nawiewu we wszytkie strony ,włącza mi się klima(tak sądzę) albo przynajmniej ta gwiazdka oznaczająca załączenie klimy ,czy to tak ma byc?
cocolino Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 Miałem tak samo - klawiatura jest zabrudzona i brud skleja przyciski (WD40 to rozwiązanie doraźne) Ja rozebrałem cały sterownik i umyłem wszystke przyciski, przy okazji umyłem styki wyświetlacza i docisnąłem go do płytki, (czasami zanikał wyświetlacz) jedno rozbieranie- jest OK
Rekomendowane odpowiedzi