Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Problem z Vmax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niedawno kupiłem Audi A4 sprowadzoną z Austrii. Mam taki problem auto przy 90km/h na 5 biegu ma 2450/obr min, v max na 3 biegu 100km/h, a prędkość max to 165km/h i więcej nie pojedzie. Wydaje mi się że to może być wina skrzyni biegów, może była wymieniana, co o tym Sądzicie?? javascript:void(0);

smiley

Opublikowano

Wszystko wskazuje na to że masz skrzynie od benzynki :hi:

Opublikowano

A może ktoś posiada wykres prędkości do obrotów silnika 1.9tdi 90km?

Opublikowano

W 1.9 TDI 1Z na 5 biegu przy 2000 obrotów powinno być na blacie 90 - 92 km/h.

pozdro

Opublikowano

ale lipa, niezly walek :/

Opublikowano

Witam! Niedawno kupiłem Audi A4 sprowadzoną z Austrii. Mam taki problem auto przy 90km/h na 5 biegu ma 2450/obr min, v max na 3 biegu 100km/h, a prędkość max to 165km/h i więcej nie pojedzie. Wydaje mi się że to może być wina skrzyni biegów, może była wymieniana, co o tym Sądzicie?? javascript:void(0);

smiley

Nie koniecznie. Mój znajomy kupił kiedyś merca od dziadka z niemiec i ledwo 130 łapał ,po kilku ostrych trasach się odmulił i 180 latał :)

Opublikowano

smiley

Nie koniecznie. Mój znajomy kupił kiedyś merca od dziadka z niemiec i ledwo 130 łapał ,po kilku ostrych trasach się odmulił i 180 latał :)

Przecież u nas wszystkie sprowadzone auta są od dziadków :tongue4:

Opublikowano

A to jest objaw że nie ma siły przyspieszać czy obroty Ci sie kończą?? Równie dobrze jeśli to pierwsze to turbo może przeładowywać i samochód nie będzie ciągnął dojdzie do 3 tys jak w wielu przypadkach na forum pzdr

Opublikowano

To typowe dla skrzyni od benzynki miałem taki problem w serwisie włozyli mi skrzynie i miałem takie same objawy,z tym ze mi zaraz wymienili skrzynie i jest ok :hi:

Opublikowano

Sory za OT ale np czy rozmiar opon ma wpływ na Vmax? (195/65/R15 a 205/55/R16)

Opublikowano

2450 obrotów przy 90 km/h oznacza 4900 (odcięcie) przy 180 km/h, przy 4400 RPM w diesul moc spada na łeb na szyję --> 4400 RPM = 161,6 km/h, więcej nie pojedziesz bo obroty Ci się kończą, wniosek jest tylko jeden to skrzynia od benzyny

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za odpowiedzi. Także szukam nowej skrzyni biegów, Pozdro.

Opublikowano

Przeciez takie 90ps to spokojnie 180-190km/h polecą

Opublikowano

A sprzęgło ci sie nieślizga???

Opublikowano

Przeciez takie 90ps to spokojnie 180-190km/h polecą

no nie spokojnie, to jest ich vmax, a nie spokojnie

Nie ma co dywagowac, ma skrzynie od benzyny i tyle, lipa

Opublikowano

Podaj kod skrzyni i wszystko będzie jasne.

Opublikowano
  • Autor

Witam! Właśnie wymieniłem skrzynie biegów i problem jest rozwiązany, to była skrzynia od benzynki tyle że z Audi 100 z oznaczeniem AMK, dziwne że podpasowała, wielkie dzięki.

Opublikowano

ja mam automat i tez leci tylko 160 to znaczy ze moj automat tez jest od benzyny? w dodtaku ja mam 2.5 tdi v6 i niby 150KM...jesli ktos wie to ile stoi automat do diesela? :P

Opublikowano

w automacie inna sprawa, może nie włącza ostatniego biegu? może skrzynia w trybie awaryjnym? może faktycznie inna skrzynia, i nie widzi dość Nm do zmian biegów itp? Tutaj pomoże napewno VAG...