mk Opublikowano 8 Października 2006 Opublikowano 8 Października 2006 Proszę o pomoc !!! Na niskich obrotach z wydechu wychodzi chmura białego dymu, co to może być? A4 2,5 tdi 120 tys.km mk EDIT: ZAPRASZAM DO NEWBIE I REGULAMINU FORUM
grzesioo Opublikowano 8 Października 2006 Opublikowano 8 Października 2006 Sąsiad miał coś podobnego w A6 2,5tdi 99', oprócz dymu auto zaczęło trochę zamulać. Wymienili mu turbo, to nie dało efektu. Pojechał do innego warsztatu i tam wymienili mu jakieś filtry i to pomogło. Jak dowiem się co to dokładnie było to dam cynk.
dark79 Opublikowano 8 Października 2006 Opublikowano 8 Października 2006 a czy biale kopcenie nie oznacze tez ubogiej miszanki paliwowej ??
spanky Opublikowano 8 Października 2006 Opublikowano 8 Października 2006 moze odma olejowa .... :?: diagnoza polega na odkręceniu korka oleju po ostrym butowaniu. jeśli jest charakterystyczny psssssssssssssss to problem rozwiazany ..... :twisted:
mk Opublikowano 9 Października 2006 Autor Opublikowano 9 Października 2006 a co się z tym robi, i gdzie w łodzi?
Radek321 Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 Biały dym zwłaszcza w niskich temperaturach świadczy o normalnej pracy silnika. Dym niebieskie oznacza to że silnik spala olej Dym czarny oznacza zbyt dużą ilosc paliwa tzw. ze wtryski leja.
Pikuś Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 Dym czarny oznacza zbyt dużą ilosc paliwa tzw. ze wtryski leja. Tu nie do konca jest tak jak piszesz. Bo na czarno kopci owszem ale jak jest za duza dawka paliwa. Natomiast jak wtryski leja to kopcji na niebiesko, szaro niebiesko. Pierwsze slysze tez, ze normalne jest to, ze kopci na bialo przy niskich temp.
Gość Murzyn Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 troche moze pokopcic (para wodna) ale bez przesady
Pikuś Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 Murzyn, para wodna, a kopcenie to roznica. :mrgreen:
mk Opublikowano 9 Października 2006 Autor Opublikowano 9 Października 2006 Ludziska nie w niskich temper. tylko na niskich OBROTACH!!!
spanky Opublikowano 9 Października 2006 Opublikowano 9 Października 2006 a co się z tym robi, i gdzie w łodzi? jesli chodzi o odmne to sie ja wymienia ..... :twisted: a gdzie w Łodzi .... hm zapytaj kolege z forum o nicku baskecior .. poleci Ci dobry warsztat do TDI ....
mk Opublikowano 4 Listopada 2006 Autor Opublikowano 4 Listopada 2006 już zrobione !!!! mała regeneracja turbiny - łożyska i wałek były zatarte.
spanky Opublikowano 4 Listopada 2006 Opublikowano 4 Listopada 2006 już zrobione !!!!mała regeneracja turbiny - łożyska i wałek były zatarte. o ... a dlaczego byly zatarte :?:
rav_ef Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Niski poziom oleju, a glowna jego przyczyna to ukochana odma, ktora kierunkowala cisnienie z korbowego gdzie sie da i zabierala ze soba olej - pocill mi sie strasznie korek wlewu oleju, przy zapalonym siniku i odkreceniu korka wlewu cisnienie doslownie strzelalo w gore. Prawdopodobnie dzieki odmie skonczylem zywot suszarki a raczej przez niedopilnowanie stanu; Po wymianie odmy i przeplywomierza ktory mierzyl juz bardzo slabo - a podejrzewam ze dzieki odmie padl - autko kula normalnie.
Pikuś Opublikowano 12 Grudnia 2006 Opublikowano 12 Grudnia 2006 Zaczynasz odkopywac tematy. Po wymianie odmy i przeplywomierza ktory mierzyl juz bardzo slabo - a podejrzewam ze dzieki odmie padl - autko kula normalnie. Nie wiem jak jest w 2,5 ale nie sadze zeby odma Ci popsula przeplywke no i turbo. Ma ktos zdjatko lub napisze gdzie jest podpieta odma :?:
matrini Opublikowano 14 Stycznia 2007 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Mam ten sam problem..... Biały dym z wydechu, ktory pojawia sie tylko zaraz po odpaleniu zimnego silnika. Po rozgrzaniu calkowicie zanika a po dodaniu gazu na cieplym silniku poajwia sie tylko na chwile jako czarna chmurka. Czy biale kopcenie po odpaleniu zimnego silnika jest normalne?? Czy tez macie taka sam przypadlosc?? [ Dodano: 14-01-2007, 22:03 ] Czy jest ktos kto moze mi pomoc??
alvaro Opublikowano 15 Stycznia 2007 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Nie wiem jak jest w 2,5 ale nie sadze zeby odma Ci popsula przeplywke no i turbo. Ma ktos zdjatko lub napisze gdzie jest podpieta odma w 2,5 tdi dojście do odmy jest przeje.... u staruszka w aucie też to przerabiałem jest na środku silnika pod czarnum deklem do którego założony jest przewód odpowietrzający, współczuję wymiany...
Rekomendowane odpowiedzi