Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż i działanie układu samopoziomowania w B7 Xenon/Bixenon skrętny nie skrętne lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Xenon jako nazwa potoczna, w B7 jest tylko bix. W B6 był xenon i bix

Opublikowano

I wszystko jasne! Dzięki! ;)

Opublikowano

a jak tam kwestia przeciągniecia kabli do radia,(którędy) a i czy dziurka jakas tam chociaż jest czy wiercić trzeba w klapie ? orientujesz sie moze czy do zwykłego radia Concert mozna to podlaczyc i bedzie wyświetlało czy musi byc MMI ?

Moment bo się zakręciłem... Napisałeś, że w B7 był tylko bixenon skrętny lub tylko bixenon. W temacie jest też na temat xenonu wiec jak to w końcu jest? W B7 występował xenon? W gwoli ścisłości rozumiem, że xenon=tylko światła mijania, bixenon=mijania+drogowe, bixenon+ =mijania+drogowe z ruchomą soczewką.

W B7 były tylko Bi-Xenony (czyli mijania i drogowe). Były skrętne i nie skrętne. Chyba od 2000r. nie ma już xenonów bez soczewek. Jeżeli masz fabrycznie montowane xenony to soczewki zawsze są ruchome (wymóg automatycznego samopoziomowania). Zakres ruchu soczewki w nie skrętnych xenonach to góra/doł a w lampach ze skrętnymi xenonani dodatkowo jeszcze w prawo i w lewo.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Hej a przerabiajac teraz z H7 na bixy czy jak zakupie skretne (a nie posiadam ukladu doswietlania) z tym kablem kufateca normalnie beda dzialaly bixy? w sensie krotkie, dlugie i DLR? uklad MCE mam w wersji N + czujnik w lusterku i przelacznik auto wiec chyba calosc przystosowana do DLR( majac H7 jak przelaczylem na auto i bylo jasno to wszystko gaslo jak wjechalem do garazu zapalaly sie automatycznie)

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz!

Luis

Opublikowano

Czy na lampach jest gdzieś wybita data produkcji lampy?

Opublikowano

tak jest na nalepce nad górnym kodem kreskowym prawie na środku

Opublikowano

A ja mam pytanie co do czujników, mianowicie tych z wątku wrclaguny nie idzie nigdzie znaleźć, jedynie na Allegro takie, gdzie w opisie jest ze do A4 B7 (np http://allegro.pl/czujnik-poziomowania-xenon-audi-a4-b7-8e0907503-i6590086642.html)

Pytanie czy taki podpasuje, Ew może jest jakaś lista wszystkich numerów jakie były montowane ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Panowie a ma ktoś numer kostki męskiej do zwyklych lamp H7 (czyli odwrotna do kostki w aucie)? Chciałbym zrobić sobie sam przejściówkę tylko nie mogłem znaleźć numeru kostki, którą podłączę do kostki w ori instalacji H7.

Bez tej kostki zostaje cięcie kabli albo wyciąganie pinów z oryginalnej kostki co z doświadczenia wiem zawsze doprowadza mnie do szału...

Czy to nie jest przypadkiem 1J0973835 ?

Edytowane przez cinkers

Opublikowano

Wpadnij to Ci pokaże jak to się robi, a przy okazji się jeszcze coś podziubie :wink:

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie a ma ktoś numer kostki męskiej do zwyklych lamp H7 (czyli odwrotna do kostki w aucie)? Chciałbym zrobić sobie sam przejściówkę tylko nie mogłem znaleźć numeru kostki, którą podłączę do kostki w ori instalacji H7.

Bez tej kostki zostaje cięcie kabli albo wyciąganie pinów z oryginalnej kostki co z doświadczenia wiem zawsze doprowadza mnie do szału...

Czy to nie jest przypadkiem 1J0973835 ?

Kostka do lampy wyładowczej nr 23

195bfb2901cef9bf.png

I kostka druga .

http://allegro.pl/1j0973835-kostka-10-pin-adapter-xenon-golf-bora-i5646983870.html?snapshot=MjAxNi0wOC0xNVQyMzoxMjoyM1o7YnV5ZXI7ODVkNzUxZTBiN2UyZjc5ZTQ1NjhkNDg5NWE4ZWYyZjdkZDE4NWRiYjcwYWU3YzE4MDk2ZjVhM2IxZWNiOTY0NA==

Do tego piny i uszczelki .

Opublikowano

Pomocy. W b7 jak montujecie samopoziomowanie to przy czujnikach podpinacie jakie piny? Bo znalazłem dwa schematy, w jednym jest 1,2,4 a w drugim jest 1,5,6. A jak kupowałem czujniki to z kawałkiem wiązki i wykorzystane były piny 1,4,5.

Teraz zastanawiam się czy mam złe schematy, czy czujniki.

Dodam że cała reszta instalacji działa i w trybie serwisowym. sterownik podnosi, opuszcza i ustawia na środku.

Komp wywala błąd stały czujniki tył i przód z informacją zwarcia masy.

Parametry zasilania czujników ok.5V

A czas sprawdzania sygnału wynosi 2-5ms.

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

1 4 5

Opublikowano

A jaki masz numer sterownika? Bo ja mam 8p0... i końcówka F.

Może dlatego jest problem?

Opublikowano

4Z7 907 357

8P0 to audi A3

Opublikowano

Moment bo się zakręciłem... Napisałeś, że w B7 był tylko bixenon skrętny lub tylko bixenon. W temacie jest też na temat xenonu wiec jak to w końcu jest? W B7 występował xenon? W gwoli ścisłości rozumiem, że xenon=tylko światła mijania, bixenon=mijania+drogowe, bixenon+ =mijania+drogowe z ruchomą soczewką.

Tak dobrze rozumiesz. Nie było lamp które miały by na mijania xenon a na drogowych zwykłych halogenowych. Masz do wyboru:

Zwykły halogen

A4Halogen1.jpg

Bi-xenon nie skrętny

Bi-xenon skrętny.

a4-b7-2.jpg

Edytowane przez tomastbg

Opublikowano

Czy zakup czujników z a3 rozwiąże problem, czy lepiej kupić sterownik z a4?

Opublikowano

sterownik od B6/B7

Opublikowano

Macie ktoś schemat do poziomowania z b7?

Opublikowano

quote]Zwykła = Xenon

jeden do jeden:

5 - 5

6 - 6

7 - 7

9 - 9

10 - 10

zmiany:

8 - 12

11 - dodatkowe podłączenie do J519 (moduł centralnej) do (T32 szara kostka w centralnej)

- (lewa - do pinu 21 kostka T32b21)

- (prawa - do pinu 22 kostka T32b21)

Czyli rozumiem, że jesli chce odpalic tylko lampy wystarcza te piny? Musi dochodzic do kostki od bixa 7 przewodow? Reszta out?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk